• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peki sizce başarı nedir.?

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.734
40
208
53
Diğer
Basari deyince aklımiza farkli seyler gelir. Toplumun gözünde basarı, iyi maddi gelir getiren bir kariyer, büyük bir ev, lüks bir arabadir. Aslinda bunlar basarili olmanin tanimi degildir. Asagida Ralph Waldo Emerson'un basari tanimina kulak verelim:​

BASARI ;
Sık sık gülmek ve çok sevmektir;
Akılli insanlarin saygisini ve çocuklarin sevgisini kazanmaktir;
Dürüst elestirmenlerin onayini almak; sahte dostlarin arkadan vurmalarina dayanmaktir;
Güzeli sevmektir;
Herkesteki en iyiyi bulmaktir;
Karsilik beklemeyi hiç düsünmeden kendiliginden vermektir;
Geride ister saglikli bir çocuk, ister bir ruh, ister bir parça yesil bahçe, ister iyilestirilen bir sosyal durum bırakarak dünyanın iyilesmesine katkida bulunmaktir;
Gönlünce eglenmek ve gülmek; Kendinden geçerek sarki söylemektir;
Tek bir kisi bile olsa, birinin sizin varliginizdan ötürü daha rahat nefes aldigini bilmektir.
iste bu basarili olmaktır

sevgiler...

ne kadar guzel anlatmissin,tek kelime ile iyi bi insan olmakti yani,,paylastigin icin sagol canim,,,,,

başarı çok zeki olmak değildir,herşeyde birinci gelmekde başarı değildir,
sevmektir yaptığın işi,yemeği,elini neye attıysan kırmadan götürebilmektir hayatta,
başarmak için sevmek en baş özellik olmalıdır...
farklı zaka ve yeteneklerimizi birleştirmek başarı...

paylaşım için sağol canıma.s.

Çok güzel bir konu Songülcüm...
Bende bunu düşünüyordum ne zamandır kendi çapımda...
Kişiden kişiye değişir başarı, kimi soyut şeylerde arar başarıyı kimi somut..
Benim için basari, olmak istediğim insan olabilmektir.
Şöyle söyleyeyim bir insanın bir sahip oldukları vardır, birde sahip olmayı istedikleri...
İşte bu ikisi arasındaki mesafe ne kadar az ise o insan o kadar başarılıdır benim gözümde...
Sevmeyi bilen ve korkularına boyun eğmeyen insan başarılıdır...
Kendiyle barışık insan başarılıdır..
Yükselmek kolaydır, yükseldiği yerde aynı kalabilen insan başarılıdır...

Back
X