Pembe yalanlar..

be_reN

I'm takin back my love
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
2.721
4
116
Antalya
bıseyı cok merak edıyorum.. CADIARZU bı kac topıkde gordum okudum en cok nefret edılen affı telafısı olmayan seylerın basında gelıyor aldatma ve yalan.. :kızgın: daha gecen gun konusu gectıgı ıcın aklıma geldı sızlerınde fıkırlerını dusuncelerını cok merak edıyorum bu konuda.. :delphin: yalana asla tahammulu olmayan bırı olarak sureklı duymaya basladım.. :delphin: yok pembe yalanmıs beyazmıs.. :mymeka: yaa yalanın pembesı alı moru mu olurmus hıc.. :olmaz: yalan yalandır ıste :kızgın: nıye kılıf uydurulur kı bu duruma.. sızlerın bu yalan konusundakı dusuncelerınız neler? yoksa benmı abartıp yanlıs dusunuyorum... benneyaptımki

Bende aynısını düşünüyorum.
Başkası söyleyince pembe beyaz diye ayırt edip affetmediğimize göre,kendi söylediğimize de renk bulmamalıyız.

aynı konudan dert yanıyoruz sanırım. benımde yalana tahammulum yok. ınsan nıye yalan soyler sole bı dusununce zor durumda kalınca, ıstenmeyen bır seyı yaptıgında vs. yalan bır arac. yaptıgını yapmaktan cekınmeyen ınsan yanı yaparken onu kendıne yakıstırabılen ınsan bunu dıgerlerıne de cekınmeden anlatabılcek kadar dogru olmalıdır hayatta

ayrıca katılıyorum yalanın pembesı sıyahı moru beyazı olmaz. yalan yalandır. guvensızlıgın de tek anahtarıdır.

son olarak yani ARKANDANIM opuyorumnanaktan

Bende aynısını düşünüyorum.
Başkası söyleyince pembe beyaz diye ayırt edip affetmediğimize göre,kendi söylediğimize de renk bulmamalıyız.

aynı konudan dert yanıyoruz sanırım. benımde yalana tahammulum yok. ınsan nıye yalan soyler sole bı dusununce zor durumda kalınca, ıstenmeyen bır seyı yaptıgında vs. yalan bır arac. yaptıgını yapmaktan cekınmeyen ınsan yanı yaparken onu kendıne yakıstırabılen ınsan bunu dıgerlerıne de cekınmeden anlatabılcek kadar dogru olmalıdır hayatta

ayrıca katılıyorum yalanın pembesı sıyahı moru beyazı olmaz. yalan yalandır. guvensızlıgın de tek anahtarıdır.

son olarak yani ARKANDANIM opuyorumnanaktan

harıkasınız kızlar.. opuyorumnanaktan son zamada okadar cok duymaya baslamıstım kı acaba mı kı demeye gıdıyordu ıs.. :sinifsinif: benım gıbı dusunenlerın oldugunu bılmek ıcımı rahattlattı.. kaydirigubbakcemile5

aynen canım yalan yalandır.ve birkez yalan söyleyen daima yalan söyler bu değişmez.Neymiş iyilik için söylenen pembeymiş beyazmış.Sonuçta iyilik için de olsa birileri kandırılmıyomu?yasakkelime

Yalan yalandır elbette.. Ama pembe ya da beyaz yalan diye bir şey var.. Örnek üzerinden açıklamaya çalışayım.. Mesela sevgiliniz size sürpriz yapacaktır, 1 hafta sonra geleceğini söyler, aslında bugün gelecektir.. Ararsınız, otobüstedir ama evdeyim yatacağım der.. Sonra yanınıza gelir, sürpriz yapar.. Evet yalan söylemiştir ama bu pembe bir yalandır, yani kızılacak bir tarafı yoktur..

Yalan yalandır elbette.. Ama pembe ya da beyaz yalan diye bir şey var.. Örnek üzerinden açıklamaya çalışayım.. Mesela sevgiliniz size sürpriz yapacaktır, 1 hafta sonra geleceğini söyler, aslında bugün gelecektir.. Ararsınız, otobüstedir ama evdeyim yatacağım der.. Sonra yanınıza gelir, sürpriz yapar.. Evet yalan söylemiştir ama bu pembe bir yalandır, yani kızılacak bir tarafı yoktur..

bende senin gibi düşünüorum canım:lepi:

Veya başkalarını üzmemek adına söylenenler....
Abim doğuya askerliğe gittiğinde inanılmaz zor günler geçirmesine rağmen annemi üzmemek için harikayım derdi....

valla pembe mi beyaz mı mor mu rengini bilemeyeceğim ama masum yalanlar vardır tabii.
kimseye zararı olmayan, başkasını üzmemek için söylenen..
daha dün söyledim hemde.
babaannem çok yaşlı ve bir sürü hastalığı var. kızı da ameliyat olacaktı dün.
bütün aile bir olduk kızının- yani halamın- eltisinin ameliyat olacağını onunda yanında refakatçi kalacağını; birkaç gün eve gelmeyeceğini söyledik.

veya güzel bir olay için söylenen vardır.
Arora'nın verdiği örnek gibi; süpriz yapmak için.

ya da misafirliğe gitmişin böreği hiç beğenmemişin, ev sahibi de soruyor nasıl olmuş diye.
"ayy berbat zor yutkundum ne el varmış sende de" mi dersiniz; "elinize sağlık güzel ama ben doydum yiyemeceğim" mi dersiniz..

ben bunları kılıf uydurma olarak değil, durumu kurtarma olarak görüyorum.
he bu yalancılıksa da bol bol söylüyorum; karşımdakileri üzmemek için..

Bende essmeralda gibi düşünüyorum.Bazen insanlar kimseye zarar vermeyecek küçük yalanlar söylemek zorunda kalıyorlar.Ki bence bunun adı yalan da değildir.Masumane kaçamaklar.
Ayrıca şuna da inanmıyorum."ben hayatım boyunca hiç yalan söylemedim"..
Yok böyle birşey.
Eğer bu pembe,beyaz,mor lacivert diye bahsettiğiniz ufak kaçamaklar yalansa hepimiz zaman zaman yalan söylüyoruz demektir..

mecbur kaldıkça pembe yalan söyleniyor elbette . .
Kesnlikle mecburiyetten ve karşımdaki üzülmesin diye söylediğim oluyor

bazı yalanlar güzel.......
bazı gerçekler acıdır...
o yüzden bir yalanın içinde de olsak bazen gerçekleri bilmemek en iyisi

Back
X