Perihan Mağden'e cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Perihan Mağden hakkında soruşturma!
fft107_mf6439380.Jpeg

13/11/2015 12:16
Facebook'ta Paylaş

RADİKAL - Gazeteci-yazar Perihan Mağden hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Nokta’da yer alan habere göre, Mağden’e soruşturma, Diken’e verdiği, “Erdoğan köşeye sıkışmış vahşi bir kaplan gibi…” sözlerinin yer aldığı yazıyı alıntılayan Yurt gazetesindeki küpürler üzerine soruşturma başlatıldı.

Mağden, yarın öğleden sonra İstanbul Adliyesi'nde ifade verecek. (IMCTV)

http://www.radikal.com.tr/turkiye/perihan-magden-hakkinda-sorusturma-1471837

yahu köşeye sıkışmış kaplan gibi ile
aslanım kaplanım birmi

bende bunlara ÇAKALSINIZ deyim o zaman

bunu hakaret olarak görmeyenlerede
ciğerci kedisi nasıl ?

yahu köşeye sıkışmış kaplan gibi ile
aslanım kaplanım birmi

bende bunlara ÇAKALSINIZ deyim o zaman

bunu hakaret olarak görmeyenlerede
ciğerci kedisi nasıl ?
Tam olarak bunu demiş aslinda: “Erdoğan kendi vesayet rejimini kuruyor. Köşeye sıkışmış vahşi bir kaplan, vahşi bir hayvandan bahsediyoruz sanki. Gelinen nokta bile o kadar akıl dışı ki; yanında sadece kendisine gaz veren dalkavukları tutuyor. Onların gazıyla da eli artırıp duruyor. Ben onu kaybettikçe masadan kalkamayan kumarbazlara benzetiyorum: Hani kaybettikçe evinin tapusunu, karısının kolyesini masada bırakan kumarbazlar vardır ya…”

Tam olarak bunu demiş aslinda: “Erdoğan kendi vesayet rejimini kuruyor. Köşeye sıkışmış vahşi bir kaplan, vahşi bir hayvandan bahsediyoruz sanki. Gelinen nokta bile o kadar akıl dışı ki; yanında sadece kendisine gaz veren dalkavukları tutuyor. Onların gazıyla da eli artırıp duruyor. Ben onu kaybettikçe masadan kalkamayan kumarbazlara benzetiyorum: Hani kaybettikçe evinin tapusunu, karısının kolyesini masada bırakan kumarbazlar vardır ya…”
e ama yani neyyyyyyseeeeeeee:KK34:

Üslubu yakışıksız, yazıda hakaret etmek için kullanmış sözcükleri, hiç hoş değil :KK12:
Hep diyorum Cumhurbaşkanı'nı sevmek zorunda değiller ama en azından makama saygı duyulması gerekir.

Konudan bağımsız olarak, ben hayvan kelimesinin aşağılamak hakaret etmek için kullanılmasından son derece rahatsızım bir hayvansever olarak.
Hayvanlar aşağılık varlıklar mı ki birini yermek hakaret etmek için kulllanılıyor hemen.
Keşke hayvanlar kadar masum ve günahsız olabilsek. Bunu da dile getirmek istedim yeri gelmişken.

Agir bir yazi olmus. Hakaret olsun diye mi yazmis ki? bence hayir. Eline ne gecer hakaret etse basi belaya girer o da farkindadir sanirim. İnsan kendi kendini atese atar mi? bir durumu kendince anlatmaya calismis. Baska birindende bahsediyor olabilirdi yazisinda o zaman herkes okur gecer kimse hakaret demezdi eminim.

Röportajın tamamını okudum.
Burada soruşturma için hangi yanlış ifade var?
Kumarbaz gibi? Kaplan gibi? Hangi ifade için soruşturma açılacak?
Rahmetli Özal için yapılan kapak oldukça aşağılayıcı bence buna rağmen Özal gülmeyi ve bunu çerçeveletmeyi seçmiş.
Özal ile Erdoğan kıyaslanır ya aynı kulvarda diye, tırnağı bile olamaz deyimi buraya cuk oturur...

Aslan, kaplan gibi isimler bizim ülkemizde itifat değil miydi?
Kaplan da vahşi olur nasıl olacak daha???
Sanırım kendilerine yediremedikleri kısım köşeye sıkışması.:KK70:

Back
X