• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peş peşe Bebek sahibi olmak

nemokup

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2014
66
34
88
Merhaba arkadaşlar 20 aylık bir oğlum var Allah'ın izniyle iki hafta sonra bir oğlum daha olacak ikinci plansızdı ben iki yıl bebeğimi emzirip sonra hamile kalmak istiyordum rabbim verdi yokluklarını göstermesin fakat ben doğum yaklaştıkça strese başladım oğlum çok hareketli ve ben gurbetteyim iki aile de yok yanımızda ben öğretmenim doğum izinlerim de yaz tatiline geldiği için ilk dönem ücretsiz izin alacağım bakıcı tutma imkanımız olmaz sanırım şimdi kara kara düşünüyorum iki Bebek'le ben ne yapacağım birini emzirirken öteki ne olacak öteliyle ilgilenirken biriyle kim ilgilenecek babamız ilgili ama o da akşam altıda anca geliyor o saate kadar ne yapacağım :KK43: çok bunaldım son günlerim moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama olmuyor var mı benimle aynı durumları yaşayan pozitif birşeyler duymaya ihtiyacım var :KK43:
-----6 ay sonra ----- arkadaşlar ne mi yaptım Doğuma annem geldi sonra bayrama kardeşim ablam babam geldiler onlarla birlikte döndüm yazı ailemin yanında geçirdim sonra eve döndüm bu zamana kadar herşey normaldi hatta üç hafta kadar kendi başıma idare ettim yemek yaptım evi topladım küçük kuzuyu uyuyunca büyüğüyle oyun oynadım etkinlik yaptım fakat sonra ne olduysa oldu benim üç ay ağlamayan kendi kendine uyuyan küçük kuzu başladı sabahtan akşama kadar ağlamaya bir de eşim öğretmen ders sonrası kurs vermeye başladı haftanın üç günü 9da geliyor çok psikolojim bozuldu bakamadım olmadı 2 ay zor dayandım yine geldim ailemin yanına iki Aydır buradayım on gün sonra dönüp bakıcımızı ayarlayacağız ikinci dönem ben okula başlayacağım şu an en büyük duam rabbimin izniyle iyi bir bakıcı bulmak bir de büyük kuzum 2,5 yaşına geliyor anasınıfı öğretmeniyim -3 yaş grubunda- onu yanımda götürmemde bir sıkıntı olmaması (okuyan arkadaşlar dua edin nolur Allah sizin de gönlünüzdekini kabul etsin) .. Allah isteyen herkese hayırlı zamanda hayırlı evlat versin bu da 2016 nın son dualarından olsun :)

Son düzenleme:
Cevrenizde hic mi guveneceginiz bir bayan yok? Bir yardimci alsaniz. Basta ikiniz birden bakarsiniz siz ise devam edince o tek bakar?

Soyle iyi bir ev hanimi. Cocuklarini buyutmus biri. Komsularinizdan felan?

Ya da annelerden bir yaniniza gelemez mi?

bir anne olarak yazıyorum ..
ben ne bedenen ,ne de ruhen
biri 20 aylık , biride doğmak üzere olan iki bebeği
üstüne tek başına
inan kaldıramazdım....

dışarıdan görenler ,okuyanların ne güzel dediğine bakma ,,,
yaşayan ,büyüten bilir zorluğunu

yapacağın tek şey belli bir zaman yine de yardımcı bulman

yoksa psikolojik olarak insan olamaktan çıkarsın

İzindeyken de en azından birkaç saat gelip evini toparlayip yemek yapacak bi yardimci cagirsaniz iyi olur. .1yasinda kızım var bedenen de ruhen de gerçekten yorgunum. .doğru düzgün dinlenmeden sabah 7de yine ayaktayim. .cook yipranirsiniz fiziken de ruhen de ve bu da çocuklara yansır..

Cok zor olur eminim Allah yardimciniz olsun. Annenin ya da kv görümce ablaa kardes gelemezmi kimse? Ben kirkimida yalniz gecirdim yani cok da zor degildi ama benimki tek cocuk

bir anne olarak yazıyorum ..
ben ne bedenen ,ne de ruhen
biri 20 aylık , biride doğmak üzere olan iki bebeği
üstüne tek başına
inan kaldıramazdım....

dışarıdan görenler ,okuyanların ne güzel dediğine bakma ,,,
yaşayan ,büyüten bilir zorluğunu

yapacağın tek şey belli bir zaman yine de yardımcı bulman

yoksa psikolojik olarak insan olamaktan çıkarsın
Ben kesinlikle katılıyorum 17 aylık bi oğlum var yemek yemez kendi başına oyun oynamaz sürekli mızır mızır sana bağımlı bi bebek ben ikinciden çok korkuyorm ama inş konu sahibi kendine bi yardımcı tutar

Maddi durumunuz el veriyorsa günde bir kaç saat gelecek üniversite öğrencileri var oyun ablalığı yapıyorlar. Onlardan çağırın. O büyükle ilgilenirken siz küçüğü ve diğer işlerinizi halledersiniz rahatlamış olursunuz az da olsa.

Allah afettsin Sizi çok günah böyle bir soru sormak ağzınızdan çıkana allahta şeytan da amin diyor yani

İkinci bebeğim doğduğunda kızım iki yaşına yeni girmişti,inanılmaz zorlandım,oturup ağladığım çok olmuştur...kesinlikle ve de kesinlikle yardımcı tutmalısın kendine

Merhaba arkadaşlar 20 aylık bir oğlum var Allah'ın izniyle iki hafta sonra bir oğlum daha olacak ikinci plansızdı ben iki yıl bebeğimi emzirip sonra hamile kalmak istiyordum rabbim verdi yokluklarını göstermesin fakat ben doğum yaklaştıkça strese başladım oğlum çok hareketli ve ben gurbetteyim iki aile de yok yanımızda ben öğretmenim doğum izinlerim de yaz tatiline geldiği için ilk dönem ücretsiz izin alacağım bakıcı tutma imkanımız olmaz sanırım şimdi kara kara düşünüyorum iki Bebek'le ben ne yapacağım birini emzirirken öteki ne olacak öteliyle ilgilenirken biriyle kim ilgilenecek babamız ilgili ama o da akşam altıda anca geliyor o saate kadar ne yapacağım :KK43: çok bunaldım son günlerim moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama olmuyor var mı benimle aynı durumları yaşayan pozitif birşeyler duymaya ihtiyacım var :KK43:
Bak canim ben suan ayni durumdayim ve esim isi geregi yanimizda yok malasef. Benim oglumda cok hareketli bes dakka popo durmaz. Diger bebegim 4 aylik ve onlara bakan sadece benim. Eain en azindan aksam ekmeginizi aşınızı alıp gelir ne bileyim çöpleri atar..pazara gider ve sen esin geldikten sonra biraz nefes alırsın bu saydiklarimin hepsi bana bakiyor. Neyse gelelim soruna düzeni oturtursan daha az yorulursun. Mesela bebegin küçük demeden uyku egitimi ver ben öyle yaptim nerdeyse 3 saatim kaliyor ondan. Uyku egitimini nasil verdim anlatayim dogduktan bir ay sonra emzir hemen yatagina koy emzik verirsen daha kolay olur isin. Hemen bir dandini cal iki günde kendi kendine uyumayi öğreniyor. Benim diger oglum 2 yasina girecek ona uyku egitimini 1 yil önce vermistim zaten. Sütünü alir yatagina gider yatar. Bebegini mümkün oldukca kucaga alistirma cok zorlanirsin. Sadece sevecegin zamanlar kucagina al. Simdi birde kardes kiskancligi olur onunda çözümü var bende ise yaradi. Bebegini emzirirken diger oglunla iletisim halinde ol. Ona dokunmasina izin ver asla senin cekindigini farkettirme...bebegini kucagina aldiginda digerinide diger kanadina al..benim dikisim atmisti bu yüzden ama deger cocuklarim icin. Sormak istedigin bisey olursa cevaplarim. Birde ben büyüğü haftanin 3 günü krese gönderecegim bayram sonrasi..Dışarı pek cikaramiyorum o yüzden.

Evde olacaksanız halledersiniz merak etmeyin. Kreşlerde kaç çocuğa bakıyorlar. Büyük zaten emzirme gibi rutinlere alışacak. Uykusuzluk biraz zor olur ilk Zaman'lar ama geceleri zaten hep anneler bakıyor. İştede olsan uykusuz olurdun. Allah bağışlasın.

Benim de kizim on sekiz aylikken kucugum.dogdu dort ay oldu birde bes yasinda oglum var.cok şükür bakabiliyorum hepsine.korkma kendine duzen kuracaksin ustesinden geleceksin.

Kendimi gordum sende.. benm kizim 21 aylikken ufak kizim dogdu. Ayni senin gibi bende korrkuyordum cok nasil yapcam ne yapcam diye. Benimde yqrdim edecek kimsem yoktu. Ama inan ki zaman oyle bir geciyorki anlamiyorsunn. Simdi buyugun 3 yasi bitti. ufakligimizda 1 yasinda. Simdi bir gorsen beraber oynuyorlar. Yemek yiyorlar sarilip uyuyorlar . Beraber dans ediyorlar. Oyuncak kavgasi bile ediyorlar:KK19: hic canini sikma. Elbetteki zor olacak ama sadece sabir. Ve herseyin cok guzel olacagindan emin olabilirsin.

Inşallah ılk çocuğun yemesi uykusu duzenludır. Onlar tamamsa durum o kdr kötü deul
Sizden daha kötü şartlarda oku çocuğumu büyüttüm ( esim in işi saatleri çok yoğundu gece 12 de gelurdı, kendi işi ve izin günü yoktu)
Araları 19 aydı
Bırak arabayı komşum bile yoktu ,8 aylık hamıleyken taşınmış tıö olduğum şehre
Kırkım ellumde olmadı hiç bir zaman

Ilk yıl zordu ev işini ikinci plana attım mecbur
Ikıncı yılda büyük ana okuluna başladı, sonraki sene küçük başladı derken büyüdüler şükür. Çok iyi arkadaşlar şimdi
Ama ben ev hanımıyum çalışma olursa bakıcı mecbur tabi. Ücretsiz izin olursa şart değil
İkiz deıllwr sonuçta büyük biraz erken büyümek zorunda kalabilir ama sorumluluk alması kötü bişey deıl
Büyük kızım ıkı yaşından beri kendi yemegını yer asla sorun olmadı
Küçüğe dört yaşına kdr ben yedirdum :)

Benim halimi yazmışsın.

Tek fark ben işten ayrılmak zorunda kaldım ve eşim gece 10-11 lere kadar çalışıyor. İkimci bebeğim doğacak bu hafta, ilki daha 1.5 yaşında.
Gurbetteyiz...

Kafayı yemek üzereyim:(((((

Birini kucağında sallar uyutursun diğerini ayağında, tek ninni ile iki bebek uyur.
Tek avantajı bu canım
allah kolaylik versin. .

Back
X