petek temizliği

Neysesakinim

... Erdenay Ata... Cennet seninle olsun
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2013
10.762
11.404
498
38
Dünya köylüsü
Merhaba Hanımlar,

30yıllık bir binada oturuyoruz 3 yıldır kombili sisteme varmış biz 1.5 senedir buradayız.
Sisteme ilk geçildiğinde
petek temizliği yapılmış bir sonraki kış ben geçtim sordum araştırdım daha yeni yapmana gerek yok dediler.

Ama bu sene aynı düşüncede değilim yapılmalı bence eşime kalsa işe yaramayacak. araştırdım 100 lirayada yapan var 200 lirayada petek içlerini kimyasal ile temizleyip kireçten arındırıyorlarmış.

Kombi içinse filtrelerini kontrol ediyorlarmış detaylı bakım için +50 lira istediler.

Siz bu petek temizliği olayını denediniz mi gerçekten %30 tasarruf sağlama olayı var mı?

faydası yada zararı ne olur acaba?
bu da benim derdim

Biz gecen sene tasinmistik temizleme olmamisti valla resmen dondum kışın hic isinmiyordu bu sene temizkettirdik iyi gibi daha soguk gunler başlamadı ama iyi isiniyor gecen seneki gibi degil en azindan fatura konusunda bilemiyecem daha yeni yakmaya basladik

Bakım yaptırın kışın bayağı farkedecektir.Bizde nasipse haftaya yaptıracağız fiyatları dediğiniz gibi 150-200 arası tutturabildiklerine yapıyorlar.

fatura konusu hep zam geldiği için tam olmaz ama ısıtması gerçekten önemli çünkü sular gerçekten kireçli

Bakım yaptırın kışın bayağı farkedecektir.Bizde nasipse haftaya yaptıracağız fiyatları dediğiniz gibi 150-200 arası tutturabildiklerine yapıyorlar.

evet bizede haftaya gün verdiler ama az önce bir yerle görüştüm hafta sonuna doğru gelebiliriz dediler. aslında doğalgaz peteği ayrıymış. şu an kullanılan kömür peteği. iş görüyor ama performansı açısından düşük kalıyor.
asıl onları değiştirmek gerek teyzemler değiştirdiler çok memnun kaldılar

Eğer döküm petekse hiç değiştirme geç ısınıp geç soğuyor onlar en iyisi aslında son çıkan süslü petekler kapattıgın anda buz gibi oluyor..

Eğer döküm petekse hiç değiştirme geç ısınıp geç soğuyor onlar en iyisi aslında son çıkan süslü petekler kapattıgın anda buz gibi oluyor..

döküm değil
ben o dediğiniz şeyi hiç doğalgazda yaşamadım doğal gaz çabul ısınıyor çabuk çoğuyor ama eski evimiz kömürlü idi. elekrik gitse bile 3 saat ılık kaldığını bilirim bence o yakıt cinsiyle alakalı. şimdi piyasada doğalgaz peteği diye yeni petek satıyorlar içinin aksamı farklıymış. asıl ondan almak lazım

Banyodaki peteğin alttaki vidasını anahtar yardımıyla söküp, kombinin altındaki su basıncının ayarlandığı vanayı açarak peteklerin içindeki kirli suyu değiştirebilirsiniz. %99 Simsiyah ve kahverengi paslı bir su akacak. Bu işlemi yaparken temizlenecek petek hariç bütün petekleri vanasından kapatın. Her bir petek için aynı işlemi uygulayın. Kıştan önce yapmalısınız. Cihaz yardımıyla kimyasal kullanılarak temizlik yapan firmalarda var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…