Kekler - Pastalar Petekli börek (resimli )

BenGulNR

ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN:)
Kayıtlı Üye
10 Mart 2007
1.296
3
116
50
Samsun
İsteğinize kalmış sebzeli, peynirli,kıymalı patatesli pastırmalı v.s...

iç harcı yüksek ateşte önce havuç sonra soğan sonra kabak sonra hellimi ekleyerek kavuruyoruz.az tuz ve baharatla tatlandırıyoruz.(hellim tuzlu olduğu için tuzu kontrollü ekleyin)iç harcı soğutuyoruz

malzemeler:

1 paket milföy hamuru

iç harcı:
1 büyük boy jülyen rendelenmiş havuç
1 büyük boy jülyen rendelenmiş kabak
1 orta boy piyazlık doğranmış kurusoğan
1/2 paket jülyen rendelenmiş hellim peyniri
az tuz ve dilediğiniz baharat

tepsiye yağlı kağıdı serip tepsi büyüklüğüne göre milföyları tepsi dışına 2 cm taşacak şekilde hafif üst üste konumda diziyoruz.üzerine iç harcı yayıyoruz tepsi kenarındaki fazla hamuru iç harcın üzerine doğru kapatıyoruz.kare milföyden kupat yardımı ile yuvarlaklar kesiyoruz.iç harcın üzerine yuvarlak milföyleri hafifçe üst üste gelecek şekilde döşüyoruz.1 yumurta sarısına 1-2 kaşık süt ilave edip çırpıp böreğin üzerine sürüyoruz.
önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Eklentiler

• $3.webp
    $3.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 83
  • $4.webp
    $4.webp
    11,7 KB · Görüntüleme: 90
  • $5.webp
    $5.webp
    5,2 KB · Görüntüleme: 95
  • $7.webp
    $7.webp
    7,6 KB · Görüntüleme: 93
  • $8.webp
    $8.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 92
Bende bu blogu cok sIk takip ediyorum.Cok farkli olmus,gercekten guzel.Kirk yil dusunsem aklima gelmez boyle yapmak :mymeka: kaydirigubbakcemile3
Tesekkurler paylasim icin canim a.s.

Bende bu blogu cok sIk takip ediyorum.Cok farkli olmus,gercekten guzel.Kirk yil dusunsem aklima gelmez boyle yapmak :mymeka: kaydirigubbakcemile3
Tesekkurler paylasim icin canim a.s.

bu bizim ailece sevdiğimiz ve hafta sonları kahvaltı masamızın baş tacı olan bir börek zaten bu tarifi bu siteden almıştım sadece arkadaşlarımında resmini görmelerini istediğim için koyduma.s

Ee nasıl kesıyosun canım böregı denmk istıyorumda ama keserken kırıklanmıyormu?bida yaptıgında kestıkten sonrakı resmınıde ekelrmısın sğl

ellerine emegine saglik canim
harika ve lezziz görünüyo
ayricada pratik geldi bana
insallah denicem
paylasimin icin tsklerrrrrrra.s.

canım, çok nefis görünüyo gerçekten ama bişi sorcam milföyleri alt sırayı yani,hafif açarak genişleterek mi diziyorsun?o kısmını anlayamadım da

canım, çok nefis görünüyo gerçekten ama bişi sorcam milföyleri alt sırayı yani,hafif açarak genişleterek mi diziyorsun?o kısmını anlayamadım da

evet hayatım yanlız fazla açma çünki çok ince olursa üzerine birde malzeme koyulacak kabarmaz sadece milföyleri yanlarda böreğin üzerini hafif örtecek şekilde açman yeterli olacak afiyet olsun canımcıımmma.s

çok guzel gözüküyor gerçekten bunu kesmek zor olmuyormu? sonuçta mılföy zor bı hamur bırde içine başka neler konulabılır sebze harıcınde ?

çok guzel gözüküyor gerçekten bunu kesmek zor olmuyormu? sonuçta mılföy zor bı hamur bırde içine başka neler konulabılır sebze harıcınde ?

damak zevkine göre harcını değiştirebilirsin peynirli, kıymalı, pastırmalı, patatesli neyli istrsen öyle yapabilirsin

Ellerıne saglık harıka gorunuyo.Ben tam bır mılfoy manyagıyım bu borek de tam benlık.Ama dıger arkadasların sorularına bende katılarak bı kere daha sormak ıstıyorum.Nasıl kesıyorsun kı dagılmıyor mu????
Verecegın cevap ıcın sımdıden tesekkur ederım.Tekrar ellerıne saglık...

Back
X