valla bu konudan bende müzdaribim eşimde 5 kiloluk peynir alıyor hernekadar yarısı ziyan olsada 2 kişiyiz çünkü illa öyle istiyor ben saklama kabına peynirleri koyup kapağını kapatıyorum daha sonrada saklama kabını bikaç kar sera ile sarıyorum ama zaman geçince üzeri sararıyo yinede bende bi çözüm bulamadım
ya streçç filmle iyice sarıp hava almasını engelleyerek öle koyacan saklama kabına,yada dolabın içinde kendi suyunda üzerini iice kapatarak kullanacan yada bol bol peynirli poğça börek yapacan ki çabuk tüketilsin:)
tenekede yada kendi kaplarında bulunan peynirleri hiç çıkarmadan kullanırsanız baya dayanıklı oluyo.içindeki suyu onu uzun süre muhafaza ediyo bozulmadan.tenekelerin ağzını sıkıca kapatmanız yeterli olacaktır.
bende bu aralar bu dertten muzdaribim
3 kilo dil peyniri aldım sararmasın bozulmasın diye tuzlu su yapıp içine koydum bu defa da peynir eridi hatta koku oluştu :44:şimdi pek içime sinmesede yiyorum:97:
bu bna ders oldu ama bir daha çok peynir almam
Bence hava almayacak şekilde sarıp difrize at.Daha önce denedim mi hatırlamıyorum,bizde peynir pek dayanmaz.Ama kaşar peyniri blok olarak aldığım zaman 3'e ya da 4'e bölüp atıyorum ve istediğim zaman çıkarıp kullanıyorum.Mis gibi kalıyor,beyaz peynire de birşey olmayacağını düşünüyorum bu şekilde..: