Peynirler bozuluyor:((

• Konu Sahibi Konu Sahibi dtsly
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dtsly

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2009
381
0
316
İzmir
buzdolabında agzını sıkı sıkıya kapatsamda serayada sarsam ne yaparsam yapayım peynırlerım bozuluyo.
anlamadım bu ısı dıger seyler degıl sadece peynır bozuluyo.yogurt saglam sutlu urunler saglam.ama bı bakıyorum iğğğğ peynır mefta.az az alıyorum o da olmuyo hemen btıverıyo:(((neden bozuluyo anlamadım.yardım edın nooolur kafayı yıcem:(en son krem peynır aldım daha yarısını yemedık alalı 8 gun oldugu halde bu sabah bı actım kokuyo ve yesıllenmıs:((
kotu bır yerden de almıyorum.kremı marka alıyorum.acık aldıgımda da cok eskı yılların peynırcılerınden alıyorum.ama nedeeeeen?:uhm: mafoldumben

krem peynir için bişey diyemem ama normal peyniri hava almıyacak şekilde iyice sar,her kullanımdan sonra ayni şekilde streç film,le o zaman sorun yaşamazsın.....

Bende beyaz peyniri hava almayacak şekilde sarıp sarmalarım ozaman bozulmuyor. Belki kalitesindendir. Birde benim tapır larım var onlara koyuyorum çok güzel muhafaza ediyor.

canım normal peynir alırsan iri tuzla tuzla hiç bozulmuyor.beyaz peynir alırsanda yiyebileceğiniz kadarını alın diğerini donduruya atın.çıkardığınızda sorunsuz yiyebilrsiniz..

aynı derttenim evde 2 kişiyiz azıck kestiriyorum o da hemen bitiyo. çok alıyorum kokuyo markalı bile olsa dayanmıyor peynirin ömrü kısa oluyor. ardaşım buzdalabına yiyeceğin kadar kes koy bişey olmaz. yani dondurucuya atın. yemeden çıkarın bide bunu denemek lazım.

Ben dondurucuya koymuştum ama çıkardığımda peynir kesilmişti aynı çökelek gibi dağılı verdi. Bir dahada koymadım. Bunu daha sonra bir kaç arkadaşımdanda duydum.

Ben dondurucuya koymuştum ama çıkardığımda peynir kesilmişti aynı çökelek gibi dağılı verdi. Bir dahada koymadım. Bunu daha sonra bir kaç arkadaşımdanda duydum.

ama tadında hiç bir değişiklik olmuyor.bozulup atmaktansa dondurucu iyi fikir..:delphin:

peynirin suyu olurya onları peynir bitene kadar dökmemek lazım.yoksa tadı değişiyo.

kızlar hiç u kadar şeyle uğraşmayın.bende çok sinir oluyodum ta ki tuppperwar in peynşr dünyasını alana kadar.valla pahalı mahalı ama peynirlerime hiç bişeycik olmuyo.tavsiye ederim....zemuszemus

Biz evde beyaz peynir tüketmiyoruz. Pastörize sütten-markasızsa çiğ sütten üretildiği için. Ezineler bile bozuluyor. ılla alacaksam Uzun sürede permante edilmiş tulum türlerini tercih ediyorum. Kaşar peynirde pişmiş olduğu için (doktorların tercihi) eski kaşar. Taze kaşar peyniri büyük gramaj almışsam 700 ve üzeri 2 ye bölüp yarısını dondurucuya atıyorum.
Kaşar peynir türü dışındakiler dondurucuda kristalleştiği için çözülünce yumuşuyor. Ancak böreklere kullanırsınız.
Bazı bölgelerde deniz tuzuyla salamura yapıyorlar. Uzun süre dayanıyor. Normalde marketlere peynir salamura suda geliyor.

dtsly çok laf ettim ama ben çözüm bulamadım :)))

biz peyniri eve gelir gelmez dilim dilim ayrı ayrı sterçe sarıyoruz her kahvaltıda ne kadar tüketiyorsak yani. kahvaltıda açıp tüketiyoruz diğerlerine bişey olmuyor. birde öyle dene istersen. bir arkadaşımızda yoğurtla suyu karıştırıp peyniri o suya koyuyormuş denemedim ben ama.

kızlar hiç u kadar şeyle uğraşmayın.bende çok sinir oluyodum ta ki tuppperwar in peynşr dünyasını alana kadar.valla pahalı mahalı ama peynirlerime hiç bişeycik olmuyo.tavsiye ederim....zemuszemus

bak bu denenebilir.nerden aldın bu tupperwar i.ve kaca tabıkı:))simdiden cok tesekkurler

herkese cok tesekkurler arkadaslar ama sanırım ben su tupperware yı deneyecegım

ay evet bende aynı dertten yakınıyorum bir arkadaşım önerdi ama ben peynir dünyasından değilde şu altında ızgarası olan kaptan önerdiler dediğin gibi biraz pahalı ama kesinlikle çok faydasını gördüm uzun süre dayanıyor peynirlerim memnunum yani.

bak bu denenebilir.nerden aldın bu tupperwar i.ve kaca tabıkı:))simdiden cok tesekkurler

canım ben tupperi bir arkadaşım abonesi olmuştu o satıyordu oradan aldım birde normal bir kalıp beyniri koyabileceğin bir kap ve altında peynirin suyu altına süzsün diye ızgarasıyla beraber indirimdeyken 28 tl aldım arkadaşlar bilginize.

hatta o ürün şuan indiirmde baya bi.alcak olan varsa kaçırmasın derim.ama bi de ekleme yapim artık peynir saklamak için özel hem de masaya getirilebilcek şıklıkta peynir dünyası diye bi ürün var.bikaç boyu var ürünün.kaplumbağa gibi şirin bişey.o da öbürünün fiyatı civarındadır.aynı işlevi görüyo ama daha kullanışlı.

Tatlım sende benim gibi azar azar alarak çareyi bulucaksın

Back
X