Kekler - Pastalar Peynirli Kek

crescentmoon

¢яєѕ¢єηт
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2008
3.348
3
316
İçel Mersin
isteğe göre içine ince kıyılmış dereotuda konulabilir

1 yumurta sarısı kekin üzerine sürmek için ayrılır

3 su bardağı un
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket hamur kabartma tozu
1,5 çay bardağı eritilmiş margarin
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı peynir rendesi
1 su bardağı maydanoz
tuz, susam

yumurtalar iyice çırpılır
yoğurt, margarin,sıvı yağ,tuz, kabartma tozu ve un eklenir çırpılır
peynir ve maydanoz eklenir
kalıba dökülüp üzerine yumurta sarısı sürülür
üstünede susam serpilir
önceden ısıtılan 175 derecelik fırında 30 dk pişirilir.
afiyet olsun.

canım şimdiye kadar yaptığım hiçbir pastanın resmini çekmedim, çünkü böyle tarifler yazmayınca gerek kalmıyordu ama şimdi tarifleri burda paylaşmaya başlayınca bundan sonra yapacaklarımı çekicem sırnaşık şey peynirli kekte yaparsam çekip eklerim resmini canım.

bende yıl başı sofram için yaptım içine sarımsakda dövüp koydum bakalım nasıl olacak:))) kalp kalıplara döktüm. masaya ekmek gibi süsleyip koymayı planlıyorum....
tarif için teşekkür ederim canım... fotosunu çekerim....

işte kızlar madem söz verdik sözümüzü tutalım fotosunu ekleyelim dimi ama:))))

Çok çok güzel bir tarif oldu benden söylemesi...:)))

Canimmm benimmmmmŞeniz

az önce yaza evlenecek olanlarin topiginde gördüm bu harika sofrani dedim acaba o kalpler peynirli kek mi

sonra buraya baktim eklemissin resimleri süprizzzzz

cok cok harika görünüyor hersey, ellerine saglik bitanem, o kadar özenerek hazirlamissin ki yerim ben seni yerimmm Şeniz

Yeni yilda istedigin, diledigin hersey gercek olsun tatlim seni seviyorum :teselli:

ellerine sağlık canım, harika görünüyorlar.

Kızlar çok çokkk teşekkür ederimmŞeniz
baktım burda yapan eklesn fotosunu falan demişsniz bende ekliyim dedim. tadıdı enfeste tavsiye ediyorum arkadaşlarıma... a.s.

sofrasını paylaşan arkadaş süer bir sofra eline sağlık keklerde öylee ince bir düşünce sanırım yılbaşı sofrası için yapmışsın güzel bir incelik..

cres canım bu sğper tarif için saol canımm..
yanlız bişey sorabilirmiyim..peynir kaşarmı başka peynirmi rende demişsinde o bakımdan:))

tekno canım kalıp peynirlerden bahsetmiştim. rendelenir veya küçük küçük parçalanırsa olabilir. kaşar erir sanırım. denemedim hiç kaşarı.

Hanımlar bu sabah tarifi yaptım , sanki börek gibi oldu çok güzel ve pratik. şipşak çırpın ve atın fırına.. Birde bu tarifi haşlanmış patates + baharat + maydonoz ve incecik kıyılmış yeşil soğanla deneyin süpeeer oluyor. Tarif için teşekkürler canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…