Börekler Peynirli Puf Börek

-VUSLAT-

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2011
19.185
32.027
798
Peynirli Puf Börek

Eki Görüntüle 1042818

Malzemeler

4 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 yumurta
Yarım paket yaş maya
Tuz
Yarım su bardağı kadar su

Arasına sürmek için: 3 çorba kaşığı tereyağ

İç harcı için: Beyaz peynir, maydonoz

Üzeri için: Yumurta sarısı, çörekotu

Yapılışı

Una tuzu ekleyip ortasını havuz gibi açıyoruz. Mayayı, sütü, yumurtayı ekliyoruz. Kenardan un almadan ortada mayayı eritiyoruz.
Azar azar suyu ilave ederek yoğuruyoruz. Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur olacak.
Üzerini kapatıp 30-40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Sonrasında hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz.
Unlanmış tezgahta servis tabağı boyutu kadar açıyoruz. Üzerine erittiğimiz tereyağdan sürüyoruz ve resimdeki gibi katlıyoruz.
Katladıktan sonra tekrar açıyoruz. (un kullanmadan)
Açtığımız hamuru 8 eşit parçaya kesiyoruz. İç harcımızı koyup rulo şekilde sarıyoruz.

Eki Görüntüle 1042814 Eki Görüntüle 1042816 Eki Görüntüle 1042817

Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak diziyoruz ve 10-15 dakika kadar tepside mayalandırıyoruz.
Ardından yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiyoruz. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun
...

Ben şimdi merak ettim yaptığın tarifi, yapsan paylaşsan olur mu canım
Zoru severim ben

1 kilo un
6 yk sirke
6 yk yağ
tuz
2 bardak su

10 beze çıkıyor bu hamurdan. bezeleri açıyorsun.. margarin hani 5e bölünüyor ya işaretli yerler var, oradan 5e bölüyorsun, her parçayı tek bezeye yediriyorsun yani ılık olacak margarin, iyice yedirip katlıyorsun. katlama şekli aynı.
katladıktan sonra, yarım saat 45 dk bekliyor.. elinle azıcık açıyorsun yine katlıyorsun ama yağ sürmeden sade şekilde. Yine bekliyor yarım saat kadar. bi kere daha katlıyorsun yine.. yine yağ sürmeden..
en son katladıktan sonra yarım saat bekliyorsun.. hamur tamam.
ellerinle hafif açıp 4 parçaya bölüyorsun.. o şekilde üçgen katlıyorum ben. yani her bezeden 4 puf çıkıyor.

oof anlatamadım dimii

Tamamdır canım, gayet güzel anlattın Çok teşekkürler, ilk fırsatta deneyeceğim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…