canim kusura bakma yeni gördüm mesajini.seninde basin saolsun rabbim bizler gibi olanlara ve bizlere saglikli evlatlara sahip olmayi nasip etsin.ben kisaca hikayemi anlatiyim.normal yolla hamile kaldim.dogumdan sonra bebegimin rahatsizligini farkettik vucudunda kabarciklar oluyordu,sonra yaraya dönüsüyodu.bebegimin derisinden kücük bi parca aldilar biyopsi yaptilar vefat etmeden öncede kanlarimizi almislardi.sonuc olarak esim ve ben tasiyici gen hastaligmiz oldugu ortaya cikti ve bu nedenle bebegim hasta dogdu.sonuclar geldiginde doktorlarin bize söylemesi %25 tekrarlama ihtimali var dediler okadar büyük oran degil bunu saglikli bir anne adayi bile bu orani tasiyor dediler.yani %75 saglikli olma sansi var dedi.diger hamileliklerinizde olurmu olmazmi birsey diyemeyiz dediler.gecenlerde gittigimde doktoruma artik bebk düsünüyoruz dedigimde bizi gen doktoruna yönlendirdi.doktor bana orda pgt önerdi yardimci olur dedi.en azindan risk oraniniz azalir dedi bende kararsizim cünki bilgim kadariyla tasiyici olanlar anlasilmiyomus ama onlar sagliklimi görünüyor sagliksizmi bilmiyorum daha sormadim. doktorlar bizede söyledi kabul ederseniz psikolejikmen zor bi sürec olucak dedi.bende ne yalan söyleyim korkuyorum."pdg ile saglikli gebelik elde eden varmi" sayfasini takip ediyorum,evet saglikli embriyo ciksa bile tutunmasi mesele.biraz sans biraz taktir ilahi.tekrar ayni seyleri yasamaktan korkuyorum bu yüzden karar veremiyorum.nediyim güzelim rabbim ciktiginiz bu yolda yüzünüzü kara cikarmasin insallah tez zamanda saglikli bebisinize kavusursunuz.hamis kalirsan

yaz bak merak ederim