• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pgt 'ten bozuk çıkan embriyonun varikoselle ilgisi var mı?

Solukiklimler

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2022
628
54
18
Esimde varikosel, dna hasarı ,sayı ve hareket düşüklüğü vardı. Ürolog tup bebekten önce bize ilaç tedavisi vermişti. değerleriniz tüp bebek için yeterli hale gelirse ameliyata gerek kalmaz ama iyileşme olmazsa ameliyat yaparım demişti.
ilaç tedavisi sonrasi dna hasari düştü. Morfoloji 0 dan 4 oldu. Sayı 30 milyondan 60 milyona cıktı. Hız artmadi.
Tüp bebek için yeterli artık tedaviye başlayabilirsiniz dedi biz de başladık .
5AA iki embriyom bozuk döndü. Şimdi de dna hasarı olmaması varikoselin etkilemediğini göstermez diyip kromozomu bozuk embriyoyu varikosele bağlıyor.
Ne yapacağımızı şaşırdık. Neden fikir değiştirdi sizce?

Eklentiler

• 20221106_220345.webp
    20221106_220345.webp
    36,2 KB · Görüntüleme: 76
Başka bir ürologdan daha görüş alsanız? Kendi tüp bebek doktorunuz ve embriyologunuz ne diyor ?

Varikosel yüzünden diye genetik bozukluk hiç duymadım çünkü spermler seçiliyor ve embriyo izleniyor sonuçta mesela kaç yumurtadan kaçı embriyo oldu kaç olgun toplandi.

Varikosel yüzünden diye genetik bozukluk hiç duymadım çünkü spermler seçiliyor ve embriyo izleniyor sonuçta mesela kaç yumurtadan kaçı embriyo oldu kaç olgun toplandi.
5 yumurta vardi. Dördü dollendi. ikisi durdu .ikisi beşinci gün test edildiler .kromozom bozuk çıktı.

5 yumurta vardi. Dördü dollendi. ikisi durdu .ikisi beşinci gün test edildiler .kromozom bozuk çıktı.
Güzel aslında 5 yumurtadan 2 sayısı.
Deneyebilcek gücünüz var ise devam edin genetik tüp bebek çok maliyetli Allah yardımcımiz olsun ama sürekli olmaz bence bu durum genetik bozukluk yok ise.

Doc Dr Emre Bakırcıoğlu nu öneririm size İstanbul Sens üreme saglıgı merkezinde. Alanında cok basarılı bir Dr.
Benimdi eşimde varikosel ameliyatı olmustu drlar grade 2-3 için kesin ameliyat oneriyor.
Kromozom acısından bana mantıklı gelmedi farklı bir gorus almanız iyi olur.

Doc Dr Emre Bakırcıoğlu nu öneririm size İstanbul Sens üreme saglıgı merkezinde. Alanında cok basarılı bir Dr.
Benimdi eşimde varikosel ameliyatı olmustu drlar grade 2-3 için kesin ameliyat oneriyor.
Kromozom acısından bana mantıklı gelmedi farklı bir gorus almanız iyi olur.
Benim de aklima o yatti nasip

Back
X