PGT yapanlar

ben denemeyi fertijinde yaptirdim, ilk denemede 16 embryodan üc tanesi saglikli cikti ve sonuc positiv
ikinci ve ücüncü tedavimde fertijinde oldu 2ser tane saglikli embryo bulundu ama sonuc negativ

sizde yazin ve pgt yapacak olan arkadaslara yardimci olalim

Şişli Memorial'da yaptırdım.

1.tedavi 2 embriyo, sağlıklı çıkmadı.
2.tedavi 5 embriyo, 1 sağlıklı, sonuç negatif.
3.tedavi 12 embriyo, 6 sağlıklı, 2 transfer sonuç pozitif, tek bebek.

Son düzenleme:
Allah hayirlisiyla kucagina almayida nasip etsin, memnun kaldinmi memorialden? masAllah 6 tane saglikli cikmasi cok güzel niye 2 tane transfer edildi? dondurdunmu digerlerini?

Allah razı olsun Zümmin.
Ben tüp bebeğe başlamadan önce çok araştırma yaptım ve Memorial'da karar kıldım. Tüp bebek doktorumdan da genetik doktorumdan da çok memnun kaldım, başka bir merkeze geçmeyi düşünmedim.
İlk etapta 8 embriyo incelendi ve 2 sağlıklı çıktı onlar da transfer edildi. Geriye kalan 4 ü ise transferden sonra incelenip sağlıklı çıkınca donduruldu.
Pgt maddi manevi çok zor bir süreç sen de bilirsin. İnşaallah hakkında hayırlı olacak merkezde başlar ve yavruna kavuşursun.

sagol Allah rAzi olsun benim pgt yle kizim saglikli dünyaya geldi 3,5 yasinda Hergece dua eder Allahim bana bir kardes nasip et der, onun icin istiyorum, yurt disinda pgt yasak oldugu icin mecbur istanbulda pgt yapmam lazim bakalim hayirlisi mevlam insAllah bidaha nasip eder

inci tanesi bende 27 yaşında 9 düşük yaptım pgt işlemi uygulanacak sizce başarısı olurmu:49::nazar::nazar::

Son düzenleme:
Slm acaba pgt de hangi yontem uygulani fish mi cgh mi yanitlarsan cok sevinirim. benim fishyontemiyle 9 embriyodan hic saglikli bulunamadi malese :'( biraz dinenip tekrar denemek lazim ama hastane ve doktora karar veremiyorum

Benimki tek gen hastalığı, sadece taşıdığım hastalık açısından incelendi embriyolar fish ya da cgh yaptırmadım.
Bazı merkezler artık array cgh yöntemine geçti.
Merkezinle konuştun mu bu durumu?

inci tanesi bende 27 yaşında 9 düşük yaptım pgt işlemi uygulanacak sizce başarısı olurmu:49::nazar::nazar::

Çok çok geçmiş olsun :(
Allah bir daha yaşatmasın.
Gerekli araştırmalar tetkikler yapıldı mı peki nedeni bulundu mu bu durumun?
Pgt biz genetik sorunu olanlar için çok büyük bir nimet. Başarısı olur Allah'ın izniyle.

benim de 7 embriyom pgt için genetiks e gönderildi, 5 i sağlam dendi, 2 si transfer edildi, 3 ünü dondurduk, bekliyorum, bu cumartesi sonucum belli olucak....

Arkdaşlar benim ilk bebğmde iskelet anamolisi olması nedeniyle gebelik 18 haftalıkken sonlandırıldı. Araştırmalarda genetik bozukluk çıktı ve pgt önerildi. Ama ben maddi ve manevi sürecinden çok korkuyorum. Anladğım kadarıyla ilk seferinde tutma olasılığı çok düşük. nolur yaptıranlar yardmcı olsun İstanbul'da neresi en iyi bu konuda.

PGT yapanlar nerde yaptirdiniz kacinci denemede oldu kac embryo saglikli cikti ve sonuc ne oldu?
Lutfen yardim edin.. 26 yasindayim.. 1 down sendromlu kizim oldu ve translokasyon 15 21 tasiyici oldugumu ogrendim. Pgt yaptirdim 10 yumurtadan 6si tutundu ve 6sida hasta cikti.. okadar uzuldumki anlatamam.. vakit kaybetmeden bidahaki adetimde yine tedaviye basladim pazartesi yumurta toplama yaptilar .. nedense tek 6 olgun yumurta var dediler.. cok uzuldum yine .. genetik sonucu 1 ayda geliyor.. ama sansim az gibi gozukuyor cok korkuyorum saglikli cocuk sahibi olamicagim diye.. degerli bilgilerinizi lutfen paylasin

Back
X