Piercing sonrası kıkırdakta erime

cilekben

Guru
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2012
1.073
131
363
Doktor Bey merhaba,
10 yıl önce burnuma taktırdığım piercing sonucunda burnumun sağ tarafında küçük bir çöküntü oluştu. Görüştüğüm bir estetik cerrah kıkırdak erimesi olduğunu söyledi. Ancak buradaki sorulardan birine verdiğiniz bir yanıtta ''Kıkırdak, kendi kıkırdağınız ise erimez'' demişsiniz.
1-İlgili doktor teşhisinde yanılmış olabilir mi?
2-burnumdaki yarım cm çapındaki, söylemediğim takdirde kimsenin farketmediği küçücük çöküntü için, küçük bir müdahale ile giderilebilir mi? oraya kıkırdak takviyesi yapılabilir mi? bunun için genel anestezili 1,5-3 saatlik bir operasyon mu gerekir?
3- Görüştüğüm doktor, estetik ameliyat istemiyorsam, dolgu yapılabileceğini söylemişti, ancak bu işlemin de belli aralıklarala tekrarlanması gerekkiyormuş, doktorla ayrıntılı konuşamamıştım, konuyla ilgili değerli fikirlerinizi rica ediyorum...
Teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Merhaba,

Uzun süredir kullandığınız piercing kıkırdağınıza zarar vermiş olabilir. Benim bahsettiğim erimez dediğim kıkırdak kişinin vücudundaki bir bölgeden alınıp başka bölgesine eklenen kıkırdaktır. Ben kıkırdak takviyesinden ziyade dolgu ile düzelebilecek bir durum ise dolguyu tercih etmenizi öneririm. Dolgu tekrarlanması gerekn bir yöntemdir ama sizi çok da rahatsız etmiyosa sizin için ameliyattan daha iyi bir çözümdür.

Back
X