- 2 Aralık 2023
- 69
- 12
- 8
- 35
- Konu Sahibi mrvmstf2017
Hayır yok ama doğumdan beri adetlerim düzensiz. Bide 2 ay önce kimyasal gebelik geçirdim.Pcos Varmi sizde
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayır yok ama doğumdan beri adetlerim düzensiz. Bide 2 ay önce kimyasal gebelik geçirdim.Pcos Varmi sizde
Devam ediyorm canım. İnşallah pik olduğunu görürümTeste devam edin olacak elbet
Himm her ay yumurtlama olmayabilirmis aslında sorun olmasa bile siz yinede takip.edin belki.koyulasma olurHayır yok ama doğumdan beri adetlerim düzensiz. Bide 2 ay önce kimyasal gebelik geçirdim.
İnşallah canımHimm her ay yumurtlama olmayabilirmis aslında sorun olmasa bile siz yinede takip.edin belki.koyulasma olur
Bırakmadim canım devam ediyorm bakalm. Birazdan senin açtığın konuyu da okuyacam mutlaka. Doğumdan beri adetlerim düzensiz. Bi umut ondan dolayı belki geç yumurtlama olur diyorum. Bakalm herşeyin hayırlısı![]()
İnşallah tatlm. Umarım sende tez vakitte hamilelik haberini alırsınBenimde adetim düzensiz cnm bende 2 aydır ovulasyon yapıyorum ilk ay geç yumurtlama ikinci ay erken oldu hiç belli olmuyor. Takibe devam umarım piki yakalarsın![]()
Inşallah canım aminİnşallah tatlm. Umarım sende tez vakitte hamilelik haberini alırsın![]()
Ben de bu testten kullanıyorum birkaç aydır, memnunum. Geç yumurtluyor olabilirsiniz ya da bu ay yumurtlama olmayabilir. Kendi testlerimden örnek vereyim.Kızlar merhaba,
Ovülasyon testi neden pik görmeden silikleşir? Başına böyle bişey gelen var mı? Gerçekten çok moralim bozuldu![]()
Ne güzel sen pik görmüşsün canım. Benim kafamı karıştıran tam koyulaşmaya başlarken silikleşmesi oldu. Ama nasip yinede yapmaya devam ediyorm çünkü özellikle bugün yumurtlama akıntım fazlalaştı inşallah bende pik görürüm. Sende var mı gebelik?Ben de bu testten kullanıyorum birkaç aydır, memnunum. Geç yumurtluyor olabilirsiniz ya da bu ay yumurtlama olmayabilir. Kendi testlerimden örnek vereyim.
Yok hamile değilim. Benim testlerde de dalgalanma oluyor. Normalde 28 günde bir adet olurken, korunmayı bırakınca düzenim değişti. Dolayısıyla sanırım yumurtlama zamanım da değişti. Benim 16-18. günlerde yumurtlama oluyor birkaç aydır. Yani adetim de 30-31 gün gibi gelmeye başladı. Belki siz de geç yumurtlayacak olabilirsiniz dediğim gibi. Ya da belki bu ay yumurtlama olmayabilir. Mesela benim geçen ay testim fazla koyulaşmadı. Yumurtlama oldu mu emin olamadım ama sonuçta çok kafaya takılacak bir şey değil. Rabbim hayırlısıyla nasip etsin inşallah.Ne güzel sen pik görmüşsün canım. Benim kafamı karıştıran tam koyulaşmaya başlarken silikleşmesi oldu. Ama nasip yinede yapmaya devam ediyorm çünkü özellikle bugün yumurtlama akıntım fazlalaştı inşallah bende pik görürüm. Sende var mı gebelik?
Amin canım inşallah. Tabi ki kafaya taktıkça olacağı varsa da olmuyor zaten. Ben ilk defa bu testleri yaptığım için biraz acemilikten fazla panik yaptım herhaldeYok hamile değilim. Benim testlerde de dalgalanma oluyor. Normalde 28 günde bir adet olurken, korunmayı bırakınca düzenim değişti. Dolayısıyla sanırım yumurtlama zamanım da değişti. Benim 16-18. günlerde yumurtlama oluyor birkaç aydır. Yani adetim de 30-31 gün gibi gelmeye başladı. Belki siz de geç yumurtlayacak olabilirsiniz dediğim gibi. Ya da belki bu ay yumurtlama olmayabilir. Mesela benim geçen ay testim fazla koyulaşmadı. Yumurtlama oldu mu emin olamadım ama sonuçta çok kafaya takılacak bir şey değil. Rabbim hayırlısıyla nasip etsin inşallah.
Testler ile yumurtlamayı yakalasak bile o ayki yumurta sağlıklı mı, sperm sağlıklı mıydı, bunlar sağlıklı ama rahim kalınlığı embriyonun tutunmasına yeterli olacak kadar kalın mı, kalın ama embriyo bir yerlere takılmadan rahme ulaşıp da tutunabilecek mi vs bir sürü etken var. Sağlıksız ise genellikle gebelik oluşmadan adetle birlikte vücuttan atılıyor. O yüzden olmadığında da üzülmeyin. Ay bazında sağlıklı bir şekilde hamile kalabilme ihtimali %15. Yani döllenme olmayabilir, yumurtlama olmayabilir, döllenme olsa da sağlıksız ise tutunmayabilir, yine tutunup da erken dönemde kimyasal ile sonuçlanabilir. 1 seneye kadar beslenmeye, uykuya, sağlığımıza dikkat ederek denemek lazım. Olmadığı takdirde de bir kadın doğum uzmanına gider muayene olur insan. Tabii baştan belki bir kan değerlerine baktırmak ve muayane olmak daha faydalı olabilir. Eksik değerler var ise baştan düzeltebilmek adına. Testler de sizi strese sokuyor ise bence yapmayın. Tabii ki siz bilirsiniz. Ben de elimdekiler bitince tekrar almayı düşünmüyorum mesela. Birkaç ay yaptım az çok yumurtlama zamanımı anlıyorum test olmasa da, testle sadece tasdiklemiş oluyorum.Amin canım inşallah. Tabi ki kafaya taktıkça olacağı varsa da olmuyor zaten. Ben ilk defa bu testleri yaptığım için biraz acemilikten fazla panik yaptım herhalde![]()
Evet çok haklısınız. Açıkçası bu testlerden sonra bende alıp almamakta kararsızım. Yine almazdım aslında ama 2 ay önce kimyasal gebelik geçirdim. Ve bi an önce yeniden hamile kalmak istediğim için denemek istedim. Çünkü 1,5 sene önce doğum yaptım ve o zamandan beri adetlerim düzensiz. Ondan dolayı yumurtlamayı kaçırabiliyorum malesef.Testler ile yumurtlamayı yakalasak bile o ayki yumurta sağlıklı mı, sperm sağlıklı mıydı, bunlar sağlıklı ama rahim kalınlığı embriyonun tutunmasına yeterli olacak kadar kalın mı, kalın ama embriyo bir yerlere takılmadan rahme ulaşıp da tutunabilecek mi vs bir sürü etken var. Sağlıksız ise genellikle gebelik oluşmadan adetle birlikte vücuttan atılıyor. O yüzden olmadığında da üzülmeyin. Ay bazında sağlıklı bir şekilde hamile kalabilme ihtimali %15. Yani döllenme olmayabilir, yumurtlama olmayabilir, döllenme olsa da sağlıksız ise tutunmayabilir, yine tutunup da erken dönemde kimyasal ile sonuçlanabilir. 1 seneye kadar beslenmeye, uykuya, sağlığımıza dikkat ederek denemek lazım. Olmadığı takdirde de bir kadın doğum uzmanına gider muayene olur insan. Tabii baştan belki bir kan değerlerine baktırmak ve muayane olmak daha faydalı olabilir. Eksik değerler var ise baştan düzeltebilmek adına. Testler de sizi strese sokuyor ise bence yapmayın. Tabii ki siz bilirsiniz. Ben de elimdekiler bitince tekrar almayı düşünmüyorum mesela. Birkaç ay yaptım az çok yumurtlama zamanımı anlıyorum test olmasa da, testle sadece tasdiklemiş oluyorum.
Anladım tabii ki yapın faydalı buluyor iseniz. Birkaç kere yaptıktan sonra daha hakim olursunuz testlere. Sabah ilk idrarla yapmayın diyorlar, tam olarak neye istinaden bilmiyorum. Ben sabah ilk idrarla yapıyorum ve gün içinde susuz kalmaya saat takip etmeye gerek kalmıyor açıkçası. Piki de çatlamayı da yakalıyorum. Bir sorun yaşamadım bu şekilde.Evet çok haklısınız. Açıkçası bu testlerden sonra bende alıp almamakta kararsızım. Yine almazdım aslında ama 2 ay önce kimyasal gebelik geçirdim. Ve bi an önce yeniden hamile kalmak istediğim için denemek istedim. Çünkü 1,5 sene önce doğum yaptım ve o zamandan beri adetlerim düzensiz. Ondan dolayı yumurtlamayı kaçırabiliyorum malesef.
Ben dikkat ediyorum saat ve sıvı kuralına ama ne derece etkisi var bende bilmiyorum. Peki bişey merak ediyorum yumurtlama akıntısı başladıktan kaç gün sonra pik gördünüz?Anladım tabii ki yapın faydalı buluyor iseniz. Birkaç kere yaptıktan sonra daha hakim olursunuz testlere. Sabah ilk idrarla yapmayın diyorlar, tam olarak neye istinaden bilmiyorum. Ben sabah ilk idrarla yapıyorum ve gün içinde susuz kalmaya saat takip etmeye gerek kalmıyor açıkçası. Piki de çatlamayı da yakalıyorum. Bir sorun yaşamadım bu şekilde.
2 gün sonra pik gördüm. Yani dün pik bugün de çatlamayı gördüm resmini ekleyeyim. 2 gün önce akıntı başlamıştı sonra pik bugün çatlama şeklinde. Bir de evet tabii testi doğru değerlendirebilmek için sıvı alımı ve düzenli yapmak önemli. Sıvı alımına dikkat etmeyince otomatik olarak idrar sulu olduğundan testte silik sonuç çıkar, doğruyu yansıtmaz. Testlerin arasında en az 8 saat geçmesi gerekir. Sabah idrarı konsantre ve çok sulu olmadığından ve az çok aynı saatlerde uyandığımdan ben sabah yapıyorum. Doğru sonuç da aldım. Tabii isteyen istediği saatte yapabilir. Illa şu saat diye bir kuralı yok.Ben dikkat ediyorum saat ve sıvı kuralına ama ne derece etkisi var bende bilmiyorum. Peki bişey merak ediyorum yumurtlama akıntısı başladıktan kaç gün sonra pik gördünüz?
Tamam canım gerçekten çok teşekkür ederim. Bu konuda kafamda ki bütün soru işaretleri sayende gitti. Umarım sende en doğru,en hayırlı zamanda güzel haberler alırsın2 gün sonra pik gördüm. Yani dün pik bugün de çatlamayı gördüm resmini ekleyeyim. 2 gün önce akıntı başlamıştı sonra pik bugün çatlama şeklinde. Bir de evet tabii testi doğru değerlendirebilmek için sıvı alımı ve düzenli yapmak önemli. Sıvı alımına dikkat etmeyince otomatik olarak idrar sulu olduğundan testte silik sonuç çıkar, doğruyu yansıtmaz. Testlerin arasında en az 8 saat geçmesi gerekir. Sabah idrarı konsantre ve çok sulu olmadığından ve az çok aynı saatlerde uyandığımdan ben sabah yapıyorum. Doğru sonuç da aldım. Tabii isteyen istediği saatte yapabilir. Illa şu saat diye bir kuralı yok.
Amin canım sen de inşallah. Ne demek çok sevindim. Rabbim hayırlısıyla cümle isteyenlere nasip etsin.Tamam canım gerçekten çok teşekkür ederim. Bu konuda kafamda ki bütün soru işaretleri sayende gitti. Umarım sende en doğru,en hayırlı zamanda güzel haberler alırsın![]()
Amiiiiiin canımAmin canım sen de inşallah. Ne demek çok sevindim. Rabbim hayırlısıyla cümle isteyenlere nasip etsin.![]()