Pinpink'in Diyet Günlüğü

Pinpink

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
107
0
26
İçel Mersin
Merhaba bayanlar :) Siteye yeni üye oldum,üye olmamın sebebi ise siteden aldığım pozitif enerji.Herkes birbirine yardımcı oluyor,zayıflamak isteyenler motive ediliyorlar,sıkı bir dayanışma var :) burası de beni böyle çekiverdi işte.Lafı uzatmayacağım,küçüklüğümden beri "ayy şu tombul yanaklara bak" diye sevilmekten pek şikayetçi değildim.Fakat büyüyünce insanların bana nasıl itici ve tiksinç baktıklarını görmeye başladım.42 beden pantolonlarla gezmek pek de iyi değil.Üstelik 17 yaşındayım,165 boyunda ve (herkese 70 desem de)74 kiloyum.Hedefim normal kilom sayılan 57'ye düşmek.Yaşım küçük olduğundan isveç diyeti gibi saçma şok diyetleri uygulamak istemedim,daha bu yaşta göbeğimin sarkmasını istemiyorum :P Diyetisyene de gittim,bana çıkarttığı diyet programını da uygulamaya çalıştım.Ama annem bu konuda pek yardımcı olan biri değil.Tavuklara olan zaafımı bildiğinden sürekli tavuk kızartma yapıyor ve bazen kendimi bütün tavuğu bitirmiş halde buluyorum.Fakat artık kilolu ve şişman biri olmak istemediğim için,ciddi bir karar aldım.Bir sağlık günlüğü tutup yediğimi içtiğimi not edecek,resimlerini çekip ,ideal kiloma düştüğümde bir slayt haline getireceğim.Bugün itibariyle başlıyorum,yarın akşam tüm gün boyunca neler yapmışım beraber göreceğiz :) Sevgiyle kalın! (NOT:Eğer başarılı olursam,diğer bayanlara da zayıflama konusunda yardımcı olacağım,söz :)
-Pinpink

hadi hayırlı olsun zaten şok diyetler çok sağlıksız bi sürü hastalığıda beraber getiriyomuş.spor yap pozitif ol iyi düşün gerisi gelir :3:

Teşekkür ederim ilk işim markete inip yulaf ve meyve suyu almak oldu :) Yaza 36-38 beden bikinilerle girmek var ucunda :) Spor içinse açıkçası bir tek akşamları vakit bulabiliyorum,ama onun için de bir çözüm buldum.3 tane arkadaş buldum,bana yardım edecekler.İsimleri Ayşe,Fatma ve Hayriye.Ayşe ipimin ismi,Fatma hulahopumun ismi ve Hayriye de müzik setimin.Kim demiş diyet can sıkıcı diye :)

Son düzenleme:
Teşekkür ederim ilk işim markete inip yulaf ve meyve suyu almak oldu :) Yaza 36-38 beden bikinilerle girmek var ucunda :) Spor içinse açıkçası bir tek akşamları vakit bulabiliyorum,ama onun için de bir çözüm buldum.3 tane arkadaş buldum,bana yardım edecekler.İsimleri Ayşe,Fatma ve Hayriye.Ayşe ipimin ismi,Fatma hulahopumun ismi ve Hayriye de müzik setimin.Kim demiş diyet can sıkıcı diye :)

Azmini yürekten kutluyorum canım, inşallah dilediğin kiloya düşer istediğin ölçülere kavuşursun. Yaşın henüz 17, daha büyüme çağındasın aslında diyet yapmana hiç gerek yok... Zaten gelişme çağında olduğun için vücudun sürekli şekil değiştirecek. Yine de kafana kilo vermeyi koyduysan kendini çok sıkma olur mu? Sonra sağlığından olursun. Bilinçli ve gayretli olman çok güzel birşey, bize sonuçlarını mutlaka bildir merakta bırakma!! :)

Konunuz, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.
Keyifli Paylaşımlar...

Çok azimle başlamıştım açıkçası,ama yazılı zamanlarında kendimi de diyetimi de saldım ve sürekli abur cubur yedim.Yazılılar bitti fakat onların hediyesi olan yağlar karnımda kaldı.Bende fırsat bu fırsat diyerek bugün başladım.2 gün boyunca hiçbirşey yemeyeceğim,sadece su ve meyve suyu.Bu 2 gün kulağa korkunç geliyorum,farkındayım ama bu 2 gün diyet için değil,bedenim için.Genellikle birçok insanın ayda 1 yapması yararlı olan mideyi boş bırakma sürecidir perhiz.İşte ben de bugün perhize başladım,3. gün sağlıklı besinlerle hayata merhaba diyorum.Ben diyet YAPMAYACAĞIM,sağlıklı BESLENECEĞİM.Bu süreçte birşey yemeyeceğim için vücuduma fazla yüklenmeyeceğim,spor yapmaya kalkışırsam düşüp bayılırım diye korkuyorum :P Geçen sefer yenilmiş olabilirim,ama bu sefer ben kazanacağım.Sabah kalkar kalkmaz ilk işim içine biraz limon sıkıp ılık bir bardak su içmek oldu.Şu iki günü atlattığım anda en zevkli kısıma geçeceğim.Kendime mönü hazırlıyorum.Üyelerden birinin paylaştığı kalorisepeti.com kendi mönünüzü kendinizin hazırlamasını sağlıyor(Benim gibi çikolatadan vazgeçemeyenler ara öğünlerine bir tane sıkıştırsınlar).Üstelik ne kadar zamanda zayıflamak istiyorsanız,almanız gereken kalori miktarını da belirliyor.Bu iki gün sadece su ve meyve suyu,ardından ilk günümde şunları tüketeceğim:

2 Haziran 2012 mönüsü

-SABAH-
Güzel 1 tane sahanda yumurta
3 tane zeytin
1 dilim normal ekmek (sanırım kızartacacağım :) )
Domates
Salatalık
Güzel çilekli çay

-ARA ÖĞÜN-
Güzel,sulu bir şeftali

-ÖĞLE-
Küçük bir porsiyon yağsız Salçalı Makarna
Bol limonlu çoban salata

-ARA ÖĞÜN-
Eğer tatlı krizimiz tutmuşsa 1 caramio çikolata/Düşük kalorili Algida Fruttare/Canımız çekmişse hazır Vanilyalı Puding :)

-Akşam-
(Pek sağlıklı olmasa da)Hazır Kremalı Mantar Çorbası
Yine bol limonlu çoban salata

Benimle birlikte başlamak isteyen arkadaşlar varsa,seve seve yol arkadaşı olurum :)

Son düzenleme:
Eveeet,neredeyse 1 gün doldu :) Bu süre içinde şunları içtim :)
Sabah 1 bardak limonlu su
1 kase sıvı çorba (ev yapımı )
vee 4 litre su :) daha akşama kadar da su içerim.Yarın da aynı şekilde yapacağım,ondan sonra da hazırladığım programı uygulayacağım.Perhiz ile ilgili çok güzel yazılar var,benim yaptığım sıvı perhizi.Siz de deneyebilirsiniz,tahmin ettiğimin aksine enerjim azalmadı,aksine arttı.Hatta dayanamayıp bütün evi temizledim,o derece yani.
Şimdi Skinny Bitch (Zarif Çıtır) isimli kitaptan perhiz ile ilgili olan kısmından alıntı yapmak istiyorum.Perhizin neden önemli olduğunu daha rahat kavramamız için :) Yalnız kitapta sevmediğim tek yön,vejeteryanlığı fazlasıyla desteklemesi.Hatta o kadar ileri gitmişler ki,süt ve yumurta dahi yasak.Balık,tavuk veya kırmızı eti saymıyorum bile.Fakat bazı yönlerden de gerçekten haklılar.2007 yılında basılmış bir kitap,ama taa o zamanlardan ineklere verilen antibiyotiklerden dolayı,sütlerinin zararlı olacağı yazılmıştı,ki günümüzdeki haberlerde de bunları görüyoruz.
Evet,ben kitaba dönüyorum ve alıntımı yapıyorum:

PERHİZ

Evet,perhiz...Taammüden yiyeceklerden uzak durmak.Beş bin yıldan daha uzun süredir,perhiz kilo vermek içim güzel bir metot olarak kullanılmaktadır.Bunun yanında perhiz arınmak,vücudu dirençli tutmak,hastalıkları iyileştirmek için kullanılmaktadır.Yemek yediğimiz zaman vücudumuzdaki tüm enerji yediğimiz şeyi sindirmek,kullanmak,depo etmek ve içindeki tüm pislikleri ayıklamak için tüketilir.Eğer yemek yemezsek vücudumuzdaki tüm enerjiyi evi temizlemek için kullanabiliriz mesela…
Çevreden, içtiklerimizden ve de yediklerimizden toksik maddeler vücudumuza giriş yapar. Vücudumuz bu pisliklerin bir kısmını ayıklayarak dışarıya atar ama geriye kalanlar vücudumuzda yan ürünler ve serbest radikaller (yüksek oranda reaktif kimyasallardır ve hücrelere zarar vererek erken yaşlanma, kalp krizi ve kansere yol açarlar) olarak kalır.Perhiz bu toksinlerden kurtulmanızı sağlar. Ayrıca perhiz kanımızdaki akyuvar sayısının artmasını sağlayarak bağışıklık sistemimizin güçlenmesine neden olur, ayrıca dolaşım sisteminin işlemesi açısından faydalı olduğu için daha güzel bir ten, daha iyi saçlar ve tırnaklar da elde edebileceğiniz şeylerdir. Perhiz 24 saatten 10 gün veya daha fazla bir süreye kadar devam edebilir. Bu tamamen size ve ne kadar sağlıklı, temiz ve arınmış olmak istediğinize bağlı. Ayda bir kere bunu uygulamak faydalı olacaktır. Birçok perhiz şekli olsa da biz birkaçını açıklayacağız. Fakat perhize girmeden önce hakkında bilgi almak mutlak gereklidir.İlk favorimiz,işlenmemiş ve "canlı" besinlerin tüketildiği perhiz şeklidir.Bu yeni başlayanlar için mükemmeldir çünkü hala yemek yiyorken perhize geçiş yapmak için de iyi bir adımdır.Mesela sadece taze sıkılmış meyve suyunun içildiği "meyve suyu perhizi" gibi.Sebze suyu,meyve suyu veya karışımı olması fark etmez,her türlüvücudunuzun arınma sürecine yardımcı olacaktır.Sıvı perhizi de "meyve suyu perhizi"ne benzemekle beraber bu perhiz dahilinde çorba da içilebilir.(İçinde tane olmayan çorbalar,sadece sıvı)Sıvı besinlerin alkalize özellikleri vücuttaki toksik maddelerin nötralize edilmesini sağlar. Fakat en zor diyet su diyetidir. Su dışında hiçbir şey yenilip içilmeyen diyettir. Ama unutmayın yürümeye başlamadan önce emeklemeniz gerekiyor.
Birçok insan diyet alıştırmaları yapar. Bir hafta önceden porsiyonlarını küçültürler. (Et yiyen kişilerin öncelikle vejetaryen olması gerekiyor) Bu geçişi kolaylaştırır. Hangi diyeti yaparsanız yapın, su içmeyi ihmal etmeyin. Vücudunuz çılgınlar gibi temizlenecek.Tüm diyetler mücadele demektir, hem fiziksel hem de zihinsel olarak. Kolay olmasını beklemeyin. Ama tekrar yemeye başladığınızda eskiden yediğiniz yemekleri reddetmeye başlayacağınızdan ve eskiden farkına varmadığınız besinlerin önemi anlayacağınızdan emin olabilirsiniz. Yeni ve taze bir bakış açısına sahip olmak çok ama çok güzeldir. Eskiden fark etmediğimiz gerçekleri görmek mükemmel bir hediyedir. Özellikle periyodik olarak tekrarlanan diyetler bu konuda çok iyi olacaktır. Bu perhizler vücudumuz ve zihnimizin yiyeceklerle yeni bir bağ oluşturmasına yardımcı olur. Aslında, bu sebeple perhiz, bağımlılıklarımızdan kurtulmak için de çok iyi bir yoldur.
Doğal olarak perhiz sırasında, baş ağrıları, zayıf düşme, mide bulantısı ve ağrısı, kramp, dil şişmesi, ağız kokusu, yüksek ateş ve depresyon gibi şikayetler ortaya çıkabilir. Buna yiyeceklerden uzak durmak sebep olmaz. Bunlar perhizin normal yan etkileridir. İki üç gün geçtikten sonra vücut otolize başlayacaktır ve kendi hücrelerini sindirecektir.Mucizevi bir şekilde vücut bu süreçte zarar görmüş, yaşlı veya ölü hücreleri sindirmektedir.
Perhiz sırasında sindirim enzimleri her zaman ki görevlerinden kurtularak, vücudu temizleme ve gençleştirme işine soyunurlar. Bu gençleştirme sürecinde yeni hücreler meydana gelir. Ölü hücrelerin yerine genç hücrelerin gelmesi, yaşlanma sürecini de tersine çevirir. Bu Biber hapı kullanımı sırasında, fenomen meyve suyu ve su perhizleri sırasında ortaya çıkar. Hatta bu süreçten sonra daha keskin koku alma, görme, duyma ve tat alma duyularına sahip olacağınızı da rahatlıkla söyleyebiliriz. Kendinizi fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak daha bir hafif hissedeceksiniz. Fakat tüm büyüsüne rağmen eğer hamile iseniz, emziriyorsanız, fazla zayıfsanız ve de nörolojik dejenerasyon ve kanser gibi hastalıklar söz konusuysa diyet size göre değil demektir. Diyabet hastaları veya hipoglisemi hastalarının doktor gözetiminde diyete girmesi gerekir. Bu yüzden tıbbi bir sorunu olan herkesin diyete başlamadan önce doktoruna danışması gerekir.

işte yazı da bu :) yalnız yazıyı yazarken google'da aradım bazı cümleleri,hep zayıflama hap firmaları reklamlarında kullanmışlar.Perhiz sözcüğünü silip haplarının isimlerini yerleştirmişler.Tabi biz artık o haplara inanmıyoruz,değil mi :)

Uzun zaman geçti buraya yazmayalı.4 kilo verdim,ama nasıl.Bir akşam lavaboya bir gittim,ondan sonra bağırsaklarıma bir sancı girdi.Ölüyorum sandım.Üstelik kusmaya da başlamıştım.Apar topar hastaneye gittik.İdrar yolları enfeksiyonu denildi (ne alakaysa?).2-3 gün boyunca hiçbirşey yiyemedim,açlıktan bayılmamak için de yemem gerekliydi.Zorla meyve yemeye başladım ve o gün bugündür normal yemek yiyemiyorum.Hayır,isteyerek olmadı fakat midem ağır,bol yağlı yemekleri otomatik olarak reddediyor.Zar zor iki çatal patates kızartması yedim ama o kadar ağır geldi ki bir daha denemeye kalkışmadım.Merak ettim acaba zayıfladım mı diye,ibre 70'i gösteriyordu.Hala da aynı şekilde.Bakalım bu şekilde daha ne kadar gidecek?Sadece meyve tüketiyorum,nadiren bir lokma ekmek (ki başka besinleri de alabileyim).O bir lokma ekmeği yutana kadar bir hayli zorlanıyorum.Yaa işte böyle arkadaşlar,4 kilo gitti.Daha çoook yolum var ama.Şimdilik hoşçakalın.

bir dönem bende yaptım ve her yediğimi yazdım artık yazmama gerek kalmıyor ve iki senedir hemen hemen aynı kilodayım. kesinlikle yararlı bir şey.

Zayıflamaya başladım,74 den 70 e düşmüştüm hastanelik olduğumda,ardından bir kilo aldım,sonrasında ise yürüyüşe başladım.her akşam yürüdüm,yediklerime dikkat etmedim,şuan 68 e düştüm.Sporun bu kadar etkili olduğunu gerçekten bilmiyordum :D ticket ımı değiştirmeyi bir türlü beceremediğimden göstermiyor,üzgünüm.68 olmak benim için harika bi duygu,çünkü asla tartı 70'in altını göstermezdi.Maalesef tatilim bittiği için yürüyüşe vaktim olmayacak,ben de forumda dolanırken dansla zayıflamayı gördüm.Arkadaşlar,sakın ola yürüyüşü eksik etmeyin.Ben kronik bir kabızdım,yürüyüş sayesinde bağırsaklarım rahatladı,kilo verdim ve vücudum sıkılaştı.4 kilo verdiğimde hiçbirşey olmazken sporla kaybettiğim 3 kilo yokluğunu belli etti.Artık her akşam dans edip sonuçlarını yazacağım.Yürüyüş imkanım olmadığından da yediklerime özen göstereceğim.Hedefim lise mezuniyetimde incecik olup üniversiteye bir çıtır olarak gitmek (: haydi hayırlısı

Back
X