• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pirinç böceklenmiş

• Konu Sahibi Konu Sahibi Anka
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Anka

Nirvana
Pro Üye
25 Ekim 2008
52.629
114.829
1.223
Arkadaşlar 10 gün önce eşim pirinç almıştı. Henüz açmamıştım. Bu gün pilav yapacaktım. Ama baktım içinde böcekler dolaşıyor. Az da değil 5 kilo almış. Napsak bunu çöpe mi atacağızz...

Canım nerden aldıysanız geri götürün bence 10 günlük pirinç böceklenmez raf ömrü dolmuş heralde,yinede istersen büyük bi siniye dök bi seç ama yenmez heralde :(

Merhaba, canım pirincin böceklenmesi ilaçsız ve doğal olduğunu gösterirmiş, temizlenip yenebilirmiş. Eşimin de böcekli 2-3 kg pirinç getirmişti ama ben ne kadar böceklenmiş olması iyiye işaret olsa da onları gördükten sonra yiyemem ben. Olduğu gibi atmıştım, böcek konusunda fazla takıntılıyım.

Bir de kokusuna bakabilirsin, eğer rutubet gibi farklı bir koku varsa fazla kalmıştır.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Son kullanma tarihi aralık 2016 yazıyor. Yarın bi götüreyim inşallah alırlar. Canlılar zaten hayatta seçemem çok korkarım. İlk kez geldi bu başıma offf. Pirinç de pahalı atmaya kıyamıyorum. Ama almazlarsa mecbur atacağım...

Peki arkadaşlar böceklenmesin diye özel yaptığınız bir şey var mı?..

kızlar bakliyatların içine büyükçe bir avuç kalın tuz atın böceklenmiyor

Hımmm sağol canım. Yenisini alınca deneyeyim...

Dün geri götürdüm pirinci aldılar. Rahatladım çok şükür...

Dün geri götürdüm pirinci aldılar. Rahatladım çok şükür...

Beyaz peynir almıştım bende tadı bozuktu geri aldılar. Almakta zorundalar bence daha yeni almışsın sonuçta.
Böcekleri ayıklayıp hayatta yiyemem bende.
Hamsterima yem almıştım o bile böceklenmişti gittim değiştirdim. Ona bile yediremem ayıklayıpta..

Back
X