pırlanta olup olmadığını nasıl ayırt ediyorsunuz..

ohcanimadeysin

♥pamugum ve prensesim ♥
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
6.873
32
158
Ankara
pırlantalar vitrinde süper parlıyorlar,ama ışık hilsei diyorum çünkü takıtığında aaa pırlanta takmış diyecek kadar parlamıyor..
bir arkadaşım pırlanta takımım var diyor ama reklamlardaki,vitrindeki gibi parlamıyor,bendeki yüzükte öyle..
bide mor takı diye site var gümüş takılar satıyorlar..zümrüt,yakut renginde quarz kolye küpeler satıyorlar,o kadar güzelki.biri bana pırlanta dese yutarım herhalde..siz nasıl ayırt ediyorsunuz yaaa..ben çözemiyorum..:uhm:

anlamak çok zor valla hepsi birbirine benziyo ...biri bana bu pırlanta dese yok değil diyemem...anlama yolları vardır belki ama okadar kafada yoramam......

valla bende bi atasay bide arişten pırlanta yüzük var..ama aynı modellerin beyaz altını ve gümüşüne gördüm..3 ünü yanyana koysalar hepsine pırlanta derim.bana çok göz kamaştırıcı bir parlaklığı varmış gibi gelmiyor..en azından bizim bütçemize uygun olanları.50 bin dolarlıklarıda var onlar bi zahmet göz kamaştırsında 3-4 binlikler çok afrklı değil yaa..bazen kendimi enayi gibi hissediyorum.

benimkini de eşim evlenme teklifi ederken takmıştı,gerçek pırlanta ama sertifikasını da veriyorlar zaten istediğin zaman,eşim belki inanmam diye sertifikasını da vermişti bana:)

bende de varsertifikalar ama dıştan bakınca aaaa pırlanta diyemiyorum,yada bir gümüşe diyebilirim.o kadar safım yani bu konuda

pirlanta olup olmadigini anlamak cidden cok zor
keske ilk bakista anlayabilicegimiz bi sirri olsa
koyu renkteki yani sagdaki zümrüt olmali dimi?

hyaır kızlar soldaki pırlantalı zümrüt
sizin dediğiniz yani koyu renkli olan zikronlu quarzkaydirigubbakcemile3 insan ayırt edemiyor değilmi..ben birebir elimdede aldım bir kere hem gümüş hem pırlantalı olanı valla anlamak çok zor..
karatı çok yüksek almalıki gözümüze soksun öyle anlıyorumohaoldumsmile

çıplak gözle pırlanta ve zirkonu ayırt etmek imkansızdır. ancak pırlantanın sertifikası olur,tek ayırt etme yöntemi bu. dediğiniz gibi parlaklıklarından ayırt edilemiyor malesef. ancak kime sorsanız zirkon taşının pırlantadan daha çok parladığını söyler. gerçekten de öyle.pırlanta nedense sönük kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…