• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pırlantaya rakip mozanit

radika

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
1.024
4
116
İstanbul
Mozanit nedir ?

Dünyada Mozanit'ten daha parlak, daha parıltılı ve daha ateşli bir mücevhere rastlayamazsınız.
Çekici görünüşü, mükemmel kalitesi ve şaşırtıcı dayanıklılığı karşısında, arkadaşlarınızın Charles & Colvard ürünü Mozanit’i gerçek bir pırlanta zannetmesi sizi şaşırtmasın. Ama Mozanit bir pırlanta markası, sentetik pırlanta ya da pırlanta taklidi değildir.
Son derece mükemmel olan Mozanit, benzersiz parlaklık ve parıltısıyla kadınların vazgeçemeyeceği tek mücevher. Sıradışı Mozanit mucevherlerin fiyatları, çok arzulanan pırlanta ve diğer değerli taşlarlardan çok daha uygundur.
Özel tasarım bir ayakkabı ve çok moda olan bir çanta almak ya da spa masajı yaptırmak nasıl kendinizi özel hissetmenizi sağlıyorsa, Mozanit mücevherlerini takmak da sizi göz kamaştırıcı, farklı ve şık hissetmenizi sağlar.

Mozanit, 1893 yılında Fransız bilim adamı Dr. Henri Moissan (sonradan Nobel Ödülü’nü kazanmıştır) tarafından Arizona’da 50.000 yıl önce dünyaya düşen bir meteor kraterinde bulundu. Bu doğal mozanit kristalleri, mücevher haline getirilmek için son derece dağınık ve ufaktı. Dr. Moissan'ın araştırmaları sonucu, bu parıltılı kristallerin uzaydan gelen pırlanta olmadığı, yeni bir mineral- silikon karbid (kimyasal bileşimi:SIC) olduğu ortaya çıktı. Doğal hali oldukça nadir bulunan bu değerli taşlar Dr. Moissan'ın anısına Moissanite (Mozanit) olarak adlandırıldı. 1998 yılında Mozanit kristalleri, Amerika'nın önde gelen mücevher şirketi Charles & Colvard’ın geliştirdiği ileri teknoloji sayesinde mücevher haline getirildi.
Halka açık olan ve hisseleri Nasdaq’da islem gören Charles & Colvard, Mozanit’in tek kaynağı ve dünya çapındaki tek dağıtıcısı olup; üretim yöntemleriyle ilgili tüm tescil ve patentlere de sahiptir. Ayrica, Mozanit’i mücevher olarak kullanma hakkının da tek sahibidir.
2003 yilindan itibaren, Mozanit yaygin olarak 62 ülkede satışa sunuldu. Yine aynı yıl, lüks mücevher markalarının katıldığı Basel Mücevher Fuarı’na kabul edilerek lüks mücevher kategorisine dahil edilmiş oldu.

crater.jpg

Dünyaya çarpan kraterin oluşturduğu Diablo Kanyon (Arizona - ABD) Mozanit'in dünyadaki tek kaynağı.

• Pırlanta'dan ayırdedilemez (kuyumcular dahil)
  • Parlaklığını ve ihtişamını kaybetmez
  • Daha düşük bir bütçeye çok daha büyük bir taşa sahip olabilirsiniz

KN_Earrings_6stone.jpg

KN_Pendant_ClusterLGCenter_wChain.jpg

KN_Ring_RoseCutCluster.jpg

KN_Ring_SMRose_RsG_K.jpg

MWSnap656.jpg

MWSnap657.jpg

MWSnap658.jpg

MWSnap659.jpg

MWSnap660.jpg

MWSnap661.jpg

KN_Pendant_6stone_wChain.jpg

valla duyduğuma ve internetten baktığıma göre youtube dan bile izledim, aralarında neredeyse hiç fark yok. mozanit 2 kat daha fazla parlıyormuş her yerde aynı matematiksel veriler var. tek farkı pırlanta kadar dayanıklı değil, çok yüksek ısı maruziyetlerinde parçalabiliyormuş. ama o ısı derecesi de bir yangına maruz kalmayla eşdeğer. e zaten bir yangında kimse yüzüğünü umursamaz, yüzüğüne kadar o ısı geldiyse canını umursar, değil mi :)
ama görünüş olarak internetten hayli güzel duruyor.
sormamın nedeni şu. biliyorsunuz ki aldığımız pırlantalar elden çıkar yenisiyle değişirken aldığımızın en az 5te biri fiyatlarına gidiyor satın aldığımız yer tanıdık değilse. mesela 10 tllik yüzüğü 2000tlden yukarı satmanız çok zor. e madem bu kadar geri dönüşümü düşük, aynı güzellikte göründüğü söylenen bu taşın neyi eksik diye soruyorum kullananızın olup olmadığını.
kızlar, öğrendiğime göre bu taş anca uzman kuyumcuların özel aletlerle pırlantadan anca ayırt edebildikleri taşmış. yani piyasada pırlanta diye yutturulabilen ölçüde pırlantaya benzeyen taş buymuş. bu da doğada var oluyormuş. tek farkı karbon değil, karbidmiş. ve toz halindeymiş aslen, sıkıştırmayla bir araya getirilip taş yapılıyormuş...

acaba ateşle temasında durum nasıl oluyor? ne kadar süre ateş maruziyetine dayanabiliyor. istenmeyen şekilde ateşe maruz kalabilir (çakmak, ocak vs.)

Pirlanta tektasimi kaybettigim icin aldigim 30 karat mazonit bir tektasim var 3 ay oldu alali, bir kac kuyumcuya goturdum ayird edemedi, daha dogrusu kimse ayird edemedi es dost da.. hep parmagimda bulasiga suya sabuna degiyor hep ama hic kararma solma falan olmadi ilk aldigim gibi hala. acikcasi fiyati da cok cok iyi pirlantaya gore..

Mozanit yüzük almayı düşünüyorum ama sizlerin de fikrini almak isterim. Kullanan arkadaşlardan ,acaba kararma parlakta bi değişiklik var mı bilmek isterim. Şimdiden teşekkür ederim

Mozanit yüzük almayı düşünüyorum ama sizlerin de fikrini almak isterim. Kullanan arkadaşlardan ,acaba kararma parlakta bi değişiklik var mı bilmek isterim. Şimdiden teşekkür ederim
Merhaba ben aylar oldu alali, sapasaglam duruyor.. nereden aldigimi soyleyecektim ama izin var mi bilmiyorum yeni uye sayilirim

Merhaba ben aylar oldu alali, sapasaglam duruyor.. nereden aldigimi soyleyecektim ama izin var mi bilmiyorum yeni uye sayilirim
Çok teşekkür ederim. Çok beğeniyorum mozanit ama bozulacak diye korkuyorum. Almayı düşündüğüm yer sertifikasını da veriyor İstanbul'da İzmir'de ve Bursa'da şubeleri var. Acaba aynı yerden mi bahsediyoruz . Umarım bu reklama girmemiştir çünkü ben de bilmiyorum ismi söylenir mi⁉️

Çok teşekkür ederim. Çok beğeniyorum mozanit ama bozulacak diye korkuyorum. Almayı düşündüğüm yer sertifikasını da veriyor İstanbul'da İzmir'de ve Bursa'da şubeleri var. Acaba aynı yerden mi bahsediyoruz . Umarım bu reklama girmemiştir çünkü ben de bilmiyorum ismi söylenir mi⁉️
Evet biliyorum orayi ben de orayla konusmustum ama ordan almadim cunku fiyatlari cok yuksek geldi bana acikcasi.. kapalicarsida kuyumcu bir tanidigim baska birini tavsiye etti ordan aldim, ayni taslar hicbir farklari yok dedi,mozaniti de baya arastirdim, aslinda pirlanta gibi sertifikalari yok, sertifikada tasin id numarasi yazmiyor teyid edemiyorsun.sadece tasin rengi falan yaziyor.. benim aldigim yerde de ayni tas ayni yerden geliyor ve sertifikali.. ben sertifikasyon ucreti vermemek icin sertifikasini almadim sadece fatura aldim, zaten bana tavsiye edilmisti guvendigim icin almadim. Bana soylenen sey o kadar pahali olmadigi bu taslarin, o yuzden o dediginiz yerden almadim.. sunu da belirtmek isterim ki eger ordan alisveris yapacaksaniz, satis danismanlari sanirim Pelin Hanimin bana cok ters davrandi ayrinti ve detay sorunca fiyat bu alirsaniz alin almazsaniz almayin gibi bir tavir takindi.. dedigim gibi detayini da gidip arastirdim kapalicarsida kuyumcu bir akrabam dedigim yere yonlendirdi, memnun kaldim..

Evet biliyorum orayi ben de orayla konusmustum ama ordan almadim cunku fiyatlari cok yuksek geldi bana acikcasi.. kapalicarsida kuyumcu bir tanidigim baska birini tavsiye etti ordan aldim, ayni taslar hicbir farklari yok dedi,mozaniti de baya arastirdim, aslinda pirlanta gibi sertifikalari yok, sertifikada tasin id numarasi yazmiyor teyid edemiyorsun.sadece tasin rengi falan yaziyor.. benim aldigim yerde de ayni tas ayni yerden geliyor ve sertifikali.. ben sertifikasyon ucreti vermemek icin sertifikasini almadim sadece fatura aldim, zaten bana tavsiye edilmisti guvendigim icin almadim. Bana soylenen sey o kadar pahali olmadigi bu taslarin, o yuzden o dediginiz yerden almadim.. sunu da belirtmek isterim ki eger ordan alisveris yapacaksaniz, satis danismanlari sanirim Pelin Hanimin bana cok ters davrandi ayrinti ve detay sorunca fiyat bu alirsaniz alin almazsaniz almayin gibi bir tavir takindi.. dedigim gibi detayini da gidip arastirdim kapalicarsida kuyumcu bir akrabam dedigim yere yonlendirdi, memnun kaldim..
Of evet orası kafam iyice karıştı artık. Sizin aldığınız yer de mi kapalı çarşıda yoksa oradaki akrabanız mı Bi öğrenebilsek isim yazıp yazamayacağımızı

Ayrıca çok teşekkür ederim cevaplar için başınızı ağrıttım
Yo rica ederim ben de bir sey almadan once baya didikleyen biri oldugum icin anliyorum sizi sanirim isim yazabiliyoruz, ben burun ameliyati oldum 5 gun once doktor ve hastane adi yazmislardi o baslikta.. Yagmur Parim diye bir bayandan satin aldim, nosu instagraminda var, ayrica tasarimda yapiyor, biraz butcem olsaydi tasarim alirdim kesin

Yo rica ederim ben de bir sey almadan once baya didikleyen biri oldugum icin anliyorum sizi sanirim isim yazabiliyoruz, ben burun ameliyati oldum 5 gun once doktor ve hastane adi yazmislardi o baslikta.. Yagmur Parim diye bir bayandan satin aldim, nosu instagraminda var, ayrica tasarimda yapiyor, biraz butcem olsaydi tasarim alirdim kesin
Çok geçmiş olsun bu arada

Bu bahsettiğiniz yağmur hanımın hesabı yok başka nasıl ulaşabiliriz

Merhaba, bende mozanit tektaş yüzük araştırıyorum ama fiyatlar çok pahalı ve kalitesinden emin olamıyorum. Bahsettiğiniz Yağmur hanım'ı bende bulamadım instagramda acaba farklı bir isim kullanıyor olabilir mi? Bilgi verirseniz çok sevinirim. Sağolun..

Back
X