Hamur İşleri Pişi (Hamur Kızartması)

yemektarifleri

chef
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2010
135
1
46
İstanbul
Özellikle kahvaltılarda tadına doyulamayan bir tarif paylaşıyorum..

Yemeğin resmi için tıklayın: ikiyemekAşığı: Pişi (Hamur Kızartması)

Malzemeler:

4,5 su bardağı un
1 paket instant maya
2 su bardağı su ya da 1 su bardağı süt + 1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker,tuz
Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ

Çukur bir kapta unu alıp ortasına, su, tuz, şeker ve mayayı karıştırıp yoğurun. Hamurun şişmesi için 40 dk kadar bir tarafa alıp üzerine örtü serebilirsiniz. Bu sırada beraberinde yiyeceğiniz beyaz peynirleri, domates-salatalıkları, zeytinleri hatta tatlıları hazırlayabilirsiniz. Sonra sıvıyağı kızdırın. Elinizi yağlayıp hamurdan parçalar alarak üzerine bastırıp kızgın yağa atın.

Önünün ve arkasının kızardığına emin olunca tabağa alıp özellikle peynirle beraber afiyetle yiyin.

Afiyet olsun!

bayılırım pişiye çok canım çekti haftasonu yapıcam... ama bazıları bunu daha güzel yapıyor mesela eski bir komşumuz bir de eşimin annesi... çok güzel oluyor hafif hamur ekşisi tadı geliyor dışı çıtır içi yumuşacık bilmiyorum benimkinde öyle bir tat olmuyor yav

bu seferde bu tarifle deneyin bakalım =)

Elinize sağlık..Hamur kızatmasını bende çok severim.Ben karbonat ve yoğurt katarak yaparım.Mayalıda denemiştim.Ekmek gibi olmuştu tadı..ayrıca biz pişiyi hamur kızartmasından farklı biliriz.Aslında hemen hemen sizin tarifle aynı şekilde hamurunu hazırlayıp,cevizden biraz büyük bezeleri yemek tabağından biraz küçük oklavayla açıp yağsız teflon tavada pişiririz.Her pişen parçanın üzerine tereyağı sürer,hamur bitinceye kadar üst üste bu şekilde demetleriz.Sıcaklı araları tereyağlı pişiler yerken pamuk gibi olur.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…