Pısırıklıktan nasıl kurtulurum?

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Arkadaşlar önceden böyle değildim gayet enerjik hayat dolu kendine güvenen kimseden çekinmeden düşüncelerimi özgürce savunup kendimi çok iyi ifade eden biriydim. Evlendim evleneli bana bir şeyler oldu. Toplum içinde konusamıyorum.

Her hangi bi konu hakkinda çok fazla bilgim olmasına rağmen hiç sesimi çıkaramıyorum. Biri bana soru sorucak diye ödüm kopuyo. Resmen pısırık oldum. Bütün bunlar özgüven eksikliğinden biliyorum ama bunu nasıl aşicami bilmiyorum.

Yarın iş görüşmesine gidicem. İşveren karşısında kesin saçma sapan konuşup kendimi rezil edicem. Ne yapmam lazım bana yardımcı olur musunuz. Sümsük ve gerzek gibi davranmak istemiyorum artık. :(

Başkalarıyla konuşmalarınızı sonradan düşünüp çok takılıyorsanız ters bir laf etmelerinden yada kendinizi küçük düşürmekten korkarsınız çünkü sonunda yine sizin canınız sıkılacak. Dönem dönem ben de yaşarım bu sorunu. Ama tekrar yoğun şekilde insanlarla muhatap olmaya başlayınca atlatıyorsunuz merak etmeyin:dondurma:

Başkalarıyla konuşmalarınızı sonradan düşünüp çok takılıyorsanız ters bir laf etmelerinden yada kendinizi küçük düşürmekten korkarsınız çünkü sonunda yine sizin canınız sıkılacak. Dönem dönem ben de yaşarım bu sorunu. Ama tekrar yoğun şekilde insanlarla muhatap olmaya başlayınca atlatıyorsunuz merak etmeyin:dondurma:
Mesela bişeyler anlattığım da ciddiye alınmadığımı farkettim. Eşimin akrabaları çok yapıyor bunu hiç beni dinlemiyor kendi aralarında konuşuyorlar. Onların yüzünden böyle oldum. :(

Mesela bişeyler anlattığım da ciddiye alınmadığımı farkettim. Eşimin akrabaları çok yapıyor bunu hiç beni dinlemiyor kendi aralarında konuşuyorlar. Onların yüzünden böyle oldum. :KK43:
Özgüvenini zedelemişler o zaman. O durumda herkes kötü hisseder. Biraz fazla girmeye çalış sosyal ortamlara. Böyle böyle daha rahat hissedersin insanların dikkatini çekmeyi ya da seni dinlemediklerinde nasıl tepki vermen gerektiğini anlamaya çalış

Eşiniz sizi sindiriyor mu?
Aşağılıyor mu?
Sen yapamazsın, edemezsin, aklın yetmez vb. ithamlarda bulunuyor mu?
Emin olduğunuz herhangi bir şey için tam tersini savunup sizin kendinizden şüphe etmenizi sağlıyor mu?

Aynı dert bende de var. Çok samimi olduğum insanların yanında rahatım ama diğerlerinin yanında tam bi pısırık.

Back
X