Pismanliklar..

mrvx9

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2017
20
13
3
Insanin yasadigi seylere cizgi cekmesi hic yasamamis gibi yeniden daha guzel hatasizz bi yasam surmek istemesi ama gecmisinin ansizin bicak gibi saplanip tum hevesini bitirmesi ne kadar zor. Kendime inancim kalmadi. Gecmiste cok hatalar yaptim yapmam etmem dedigim ne varsa her sey . Iffetsizlik,alkol , vurdumduymaz bi hayat surme sevgililerimi aldatma vb.. gerci bunlri universite haytimda edindim . Simdi pismanim yaptiklarimdan guzel dosdogru bi hayat yasamak istyorum daha duzgun ve dini ibadetlerimi yerine de getirmek istyorum ama yasadiklarim gozumun onune gelince haketmedigimi dusnuyorum o kadar yap et sonra duzgun yasam istemeye hakkim yokmus gibi kendimi sahtekar hissediyorum agliyorum . Ailem gayet muhafazakar onlarin boyle bi evladinin olmasi ve haberlerinin olmamasi hicbir seyden benim vicdanimi daha cok sizlatiyor. Iyi yasamayi haketmyorum gibime geliyor bilmiyorum hevesim kiriliyor . Haketmiyomuyum acaba sansimimi kaybettim acaba bilmiyorum kotuyum pismanim hayata karşı kirginim biraz da. Anne ceyizlerimi hazırlıyor mesela ozene bezene beni bi aglama aliyor haketmyorum diye cok vicdan azabi cekiyorum cokk . Bunlari anlatabilcegim hickimsem yok burda icmi dokmek istedim cevaplariniz icin simdiden tesekkurler

Merhaba...

Iyileşmek için öncelikle yaptıklarınızı kabul etmeniz gerekiyor. Pişmanlık duygusu güzel birşey dir... lakin, kabul edip artık yeni sayfa açmanız gerekiyor...

Herkes ama herkes istemediği şeyler veya hatalar yapar... bunu bilin. Biz insanız ve çok kötü yaratıklarız ne yazık ki.

Bazen can yakabiliyoruz, bazen bizim canımız yanıyor ve hayat böyle devam ediyor...

Kabul edin, kendinizi affedin ve nasıl iyi hissedecekseniz ise öyle değişin.

Başkaları için değil, kendiniz için değişin. Bu hayat sizin.

Biz ne kadar saçmalasak ne kadar mantıksızca hareket etsek bile bizden vazgecmeyen rabbimiz var . Bu umut yetmez mi yeniden yaşama dönmenize? Size zaman vermek istemese vermezdi. Her gün yeniden doğuyor ve size fırsatlar sunuyor . Rabbimizin merhameti, düşüncemizi aşacak kadar çokken bir umutsuzluk kırıntısına sığınmayın lütfen, gözünüzü rahmet güneşine acın ki isildamaya başlasın.

Insanin yasadigi seylere cizgi cekmesi hic yasamamis gibi yeniden daha guzel hatasizz bi yasam surmek istemesi ama gecmisinin ansizin bicak gibi saplanip tum hevesini bitirmesi ne kadar zor. Kendime inancim kalmadi. Gecmiste cok hatalar yaptim yapmam etmem dedigim ne varsa her sey . Iffetsizlik,alkol , vurdumduymaz bi hayat surme sevgililerimi aldatma vb.. gerci bunlri universite haytimda edindim . Simdi pismanim yaptiklarimdan guzel dosdogru bi hayat yasamak istyorum daha duzgun ve dini ibadetlerimi yerine de getirmek istyorum ama yasadiklarim gozumun onune gelince haketmedigimi dusnuyorum o kadar yap et sonra duzgun yasam istemeye hakkim yokmus gibi kendimi sahtekar hissediyorum agliyorum . Ailem gayet muhafazakar onlarin boyle bi evladinin olmasi ve haberlerinin olmamasi hicbir seyden benim vicdanimi daha cok sizlatiyor. Iyi yasamayi haketmyorum gibime geliyor bilmiyorum hevesim kiriliyor . Haketmiyomuyum acaba sansimimi kaybettim acaba bilmiyorum kotuyum pismanim hayata karşı kirginim biraz da. Anne ceyizlerimi hazırlıyor mesela ozene bezene beni bi aglama aliyor haketmyorum diye cok vicdan azabi cekiyorum cokk . Bunlari anlatabilcegim hickimsem yok burda icmi dokmek istedim cevaplariniz icin simdiden tesekkurler

Allah tövbeleri kabul eder, yeter ki gerçekten pişman olun.
her gece Allah'a dua edip affet deyin ve size verdiği yeni hayat için şükredin
herkes hata yapar, önemli olan gerçek anlamda ders almak
gerçek anlamda ders aldığınızda da iyi bir hayatı gerçekten hakedersiniz
sizin de pişmanlığınız gerçek görünüyor :)

Evet insan sasar beser kendimi affetmeyi ogrendigimde mutlu olcagimi umuyorum . Tesekkurler

Allah tövbeleri kabul eder, yeter ki gerçekten pişman olun.
her gece Allah'a dua edip affet deyin ve size verdiği yeni hayat için şükredin
herkes hata yapar, önemli olan gerçek anlamda ders almak
gerçek anlamda ders aldığınızda da iyi bir hayatı gerçekten hakedersiniz
sizin de pişmanlığınız gerçek görünüyor :)
Cok pismanim cok iste bu sahtekarlik duygus beni yiyo bitiryor her seyi yap et sonra tövbe et. Gerçi Allahin affediciligi sorgulanamaz o cok merhametli ama insan yediremiyo iste hep bi taraf buruk . Tesekkur ederim yorumunuz icin

Evet insan sasar beser kendimi affetmeyi ogrendigimde mutlu olcagimi umuyorum . Tesekkurler

bence kendinizi affetmenize gerek yok
"evet hata yaptım" ı kabul edin yeter
sadece kabullenin
insanların kendilerini hatalarıyla kabul edip, kendileriyle barışık olmaları üzerine bi kitap vardı ama adını unuttum
çok güzel bir kitaptı
okuyabilirsiniz belki

O sekilde yasamayi tercih etmissiniz yasamissiniz.
Kendi yaptiginiz her ne olursa olsun kendinizi suclamayin.hataydi diye gorerek tekrarlanmazsiniz olur biter.
Bende 24 yasina kadar agzima alkol surmemistim 24 ten sonra her aksam icmeye basladim.hosuma gidiyor keyif veriyor bana.
Simdi nasil yasamayi tercih ediyorsaniz yasayin.
Hak etmiyorum ben cok kotuyum yerine ne olursan ol yine gel sozunu hatirlamaniz yeter belkide yeni yasam tarziniza adim atmak icin

mrvx9 mrvx9

Geçmişte yaşadıklarınızı, bastırılmış duygular sebebiyle yaşamış olabilirsiniz. Olmuşla ölmüşe çare yok derler.. Bazen insan, neyin yanlış olduğunu yaşayarak öğreniyor. Zararın neresinden dönseniz kârdır.. Önünüze bakacaksınız..

O sekilde yasamayi tercih etmissiniz yasamissiniz.
Kendi yaptiginiz her ne olursa olsun kendinizi suclamayin.hataydi diye gorerek tekrarlanmazsiniz olur biter.
Bende 24 yasina kadar agzima alkol surmemistim 24 ten sonra her aksam icmeye basladim.hosuma gidiyor keyif veriyor bana.
Simdi nasil yasamayi tercih ediyorsaniz yasayin.
Hak etmiyorum ben cok kotuyum yerine ne olursan ol yine gel sozunu hatirlamaniz yeter belkide yeni yasam tarziniza adim atmak icin
O kadar kotu hissedyodum ki kendimi her zaman acik bir kapinin oldugunu unuttum dusunemedim uzuntumden

Biz ne kadar saçmalasak ne kadar mantıksızca hareket etsek bile bizden vazgecmeyen rabbimiz var . Bu umut yetmez mi yeniden yaşama dönmenize? Size zaman vermek istemese vermezdi. Her gün yeniden doğuyor ve size fırsatlar sunuyor . Rabbimizin merhameti, düşüncemizi aşacak kadar çokken bir umutsuzluk kırıntısına sığınmayın lütfen, gözünüzü rahmet güneşine acın ki isildamaya başlasın.
Cok rahatlattiniz icimi belki bunlara duymaya ihtiyacim vardi cu ku artik kendi kendimi onaramamaya basladim

Düne tövbe, bugüne secde, yarına dua yakışır..

Başka söze gerek var mı?

Size şöyle söyleyim hata yapmışssınız ki kusursuz insan yoktur.Olayın bir de şu tarafından bakın geri dönüşümsüz hatalar yapmamışsınız.Adam öldürme,Hayvanlara eziyet etme,Bir çocuk dogurup sokaga bırakma gibi.Yaptıklarınız kendinize zarar vermiş.
Hatanızın farkına varmışsınız ki bu çok güzel.Kendi kendinize söz verip tekrarlamazsanız hem vicdanen rahatlarsınız.Önemli olan hata yapmaktan çok hatalardan ders almaktır.

O kadar kotu hissedyodum ki kendimi her zaman acik bir kapinin oldugunu unuttum dusunemedim uzuntumden
Acik kapi hep var : )
Sadece tercih edip yasadiklarini hata olarak icinde etiketleme.kendim yaptim ve sonra yapmak istemedim farkli bir hayat sekli istedim diyebilirsin.
Mevlana oku..bol bol kitap oku.
Kendini sev.

:KK9::KK9::KK9:

Böyle düşünerek doğru yolu bulmuşsun zaten.kim hata yapmıyorki kim günahsız mükemmelki.üzmeyin kendinizi geçmişinize sünger çekin

Aynı senin hissettiklerini hissediyordum . İbadetlerim kabul olmayacakmış gibi ve ibadet yaparken utanıyordum .

Bunların , böyle hissetmemizin tek sebebi bence şeytanın bize verdiği vesveseler . Allah en büyük günah işleyene bile tövbe hakkı vermişken bize niye vermesin .

Bence sıkılsanız da bunalsanız da ibadetleri bırakmayın bi süre sonra zaten siz galip geliyosunuz .

Alkol kullanmissaniz bir sıkıntı olmaz tövbe edersin iz gecer ama zina yapmissaniz onun etkisi biraz fazla fazla olur ozelikle fuhuş yapan kadinlarin hayat hikayelerini okudum çoğu pişman ve cinselikten tiksiniyorlar ve ruhen seni mahfediyor bol bol dua et

Back
X