pitbulllar ve ötenazi

zavallıcıklara öyle üzülüyorumki bu da tuz biber oldu üstüne. yazık ne söylenebilirki

Hayvanlar ne olacağından habersiz, bilmiyorlar ki hayatlarını alma hakkını bulanların sevdiklerini.
Sanki bu dünyada tek insanlar yaşıyacak, öyle olsa Allah hayvanları yaratmazdı.
Pitbulları bir yere kapatıp, günlerce aç susuz bırakıp, silah sesi ile hırçınlaştıran zihniyete ötenazinin yapılması gerek ya neyse.:47:

varmıdır böyle bir vijdansızlık ya kılları bile kıpırdamadı onlar ölürken
insanmı diycez bunları yapanlara şimdi
kusura bakmayın ben demem..............

''pitbullar saldırgandır'' diye boyle bişey yapılması ne derece dogru tartısılır.keske tecavuz eden, cinayet isleyen, işkence yapan ''sözde insan''lara yapılsa bu uygulama o zaman vicdanım rahat ederdi.fakat bu buyuk haksızlık onların ne gunahı varki sen ortalıga salarsan iyi eğitemezsen bu onun suçu degildir.iyi egitilmemiş insanların verdigi zarar cok daha buyuk. insanlarda vicdan kalmamış

Son düzenleme:
varmıdır böyle bir vijdansızlık ya kılları bile kıpırdamadı onlar ölürken
insanmı diycez bunları yapanlara şimdi
kusura bakmayın ben demem..............

onların gorevi mecbur tutuluyolarrdır bişey diyemem, fakat bu uygulamayı yapan hukumet scludur onlara bende ınsan demıyorum.hangi ülkede cekilmiş bu goruntuler bilmiyorum ama her nerde olursa olsun yapılan cok buyuk bi yanlış.o bi canlı sonucta oylede masum duruyokı sonunda sıyah bi posete koyup çöpe atıyolar onları sankı burnunu sildigin peceteyı yere atar gibi.

Hayvanlar ne olacağından habersiz, bilmiyorlar ki hayatlarını alma hakkını bulanların sevdiklerini.
Sanki bu dünyada tek insanlar yaşıyacak, öyle olsa Allah hayvanları yaratmazdı.
Pitbulları bir yere kapatıp, günlerce aç susuz bırakıp, silah sesi ile hırçınlaştıran zihniyete ötenazinin yapılması gerek ya neyse.:47:

sana katılıyorum o goruntulerıde hatırladım simdi .hele bide onlara işkence yapan, yakan, tecavuz edenler varkı onları Allah a havale ediyorum kat kat fazlasını yasayacaklardır

Nefret ederim pitbull lardan ama içim sızladı izleyince çok acı bişey can o yaa...

ben sahiplerinden ve onnları boyle saldırganlastıranlardan nefret ediyorum acıkcası.evet tehlikeli varlıklar, ama boyle bı sonuda hak etmıyolar, dedginiz gibi nihayetinde bi' can taşıyolar

yaradılanı diğer bir yaradılan alamaz canını bu nasıl bir şeydir ALLAH alır canı bütün canlılar için geçerli bu vizdansızlar:(

Ben yüreğim dayanmayacağı için izleyemedim. İzleyince çok etkilenip ağlıyorum çünkü. Pitbulları saldırganlaştıran sahipleridir. Sadece pitbull değil herhangi bir köpeği saldırgan yetiştirirseniz vahşileşir. Pitbulların çene gücü yüksek olduğu için hep pitbullar ön plana atılıyor maalesef. Onları saldırgan yetiştiren ve dövüştüren insanlara ceza verilmeli. Hayvancağızlara değil...

bu pitbullar kaç çocuğa saldırdı,öldürdü.yani saldırgan bir köpek.kendi sahibini bile öldürebiliyor.bu kadar çok abartmaya gerek yok bence.öyle gerekmiştir belki.gerçi başka bir yol da seçilebilirdi.bir canın yok edilmesine elbette üzülürüz ama dediğim gibi belki öyle gerekmişti.belki tehlikeli olmuşlardı.bir insana bir çocuğa zarar vereceklerine,hatta diğer köpeklere de çok zarar veriyorlar.başka bir cana zarar geleceğine böyle olması gerektiyse yapacak birşey yok.büyük ihtimal böyle bir sebepledir diye düşünüyorum.ama bir pitbula bilerek zevk için işkence yapan bir insan görüntüsü falan olsaydı farklı düşünürdüm ben.

bune vicdansizliktir yaa!!!! inanamiyorum duygusuz insanlar... aslinda bunu onlara yapmak lazim

bu pitbullar kaç çocuğa saldırdı,öldürdü.yani saldırgan bir köpek.kendi sahibini bile öldürebiliyor.bu kadar çok abartmaya gerek yok bence.öyle gerekmiştir belki.gerçi başka bir yol da seçilebilirdi.bir canın yok edilmesine elbette üzülürüz ama dediğim gibi belki öyle gerekmişti.belki tehlikeli olmuşlardı.bir insana bir çocuğa zarar vereceklerine,hatta diğer köpeklere de çok zarar veriyorlar.başka bir cana zarar geleceğine böyle olması gerektiyse yapacak birşey yok.büyük ihtimal böyle bir sebepledir diye düşünüyorum.ama bir pitbula bilerek zevk için işkence yapan bir insan görüntüsü falan olsaydı farklı düşünürdüm ben.

size katılmıyorum.buda işkencenın masumlastırılmıs yuzu zaten . evet pıtbullar cok tehlikelı ama dogada tehlıkelı dıye butun hayvanlara bunlar uygulanacak olsaydı hiç canlı kalmazdı.en basta ınsan kalmazdı .en tehlıkelı varlıklar ınsanlardır cunku hem fiziksel hemde duygusal zararları dokunur.ama onlarınkı sadece fiziksel. ki buda sahiplererının sucu . o kpeklerı alıp kızlara hava atcam diye gezdiren apaçi kılıklılar simdi gelsin ızlesınler bunları

Pitbulları sahipleri bilerek çeşitli yollara başvurarak hırçınlaştırıyor, uysal pitbullarda var onlar neden saldırmıyor? Şiddet yerine, sevgi gördükleri için.
Pitbullar uzun süre kapalı bir yerde aç susuz bırakılıyor, şiddet gösteriliyor.
Yoksa bu kadar saldırgan değiller.
Buradaki büyük suç pitbullu güç gösterisi olarak alan zihniyette.

Hayvanlara da rehabilitasyon uygulanabilirken neden ötenazi yolu seçilir, neden kolaya kaçılır bilmiyorum.

Sebebi muhtemelen hala pitbulların saldırgan olduğunu sanan insanlar ve hükümetimiz.
Yıl 2012, insaf. :37:
Bi' de pitbulların laboratuar ortamında üretildiğini zannedenler var. Onlar da bana kalırsa tozlaşma ile dünyaya gelmişler.

Sahipleri tarafından saldırganlaştırılmayan hiçbir hayvan kesinlikle karşısındakine zarar vermez.

Saldırgan pitbulların nasıl yetiştirildiğini bilmeyenler için özet geçeyim. Karanlık ortamda, oyun oynamadan, güneş görmeden, aç bırakılarak eğitiliyorlar. Dövüştürülüyorlar ve dövüşün karşılığı olarak mama, yatacak yer vs imkanı sağlanıyor. Şartlanıyor hayvanlar, saldırırsam hayatta kalabilirim, karnım doyar, mutlu olurum. Değil pitbullu seni o şartlarda tutsalar çenen 1 değil 5 ton basar.

Tehlikeli ırk olayına ise kesinlikle inanmıyorum. Cocker spaniel köpeğim var ve dışarıda saldırgan. (Merak eden açıp baksın, american cockerın saldırdığı olmuş mu hiç?) Bunu ben mi yaptım? Hayır. Barınaktan geldi. Alışacak, ki alışıyor da gelişme var. Ama dışarıdan gören biri pitbulldan daha tehlikeli olduğunu düşünür.

Tehlikeli ırk yoktur, o köpeği tehlikeli yapan nedenler, saldırganlaştıran gerzek sahip vardır.

Bir yazı vardı pitbullarla ilgili, bulursam paylaşacağım.

birine zarar veren insanlarıda öldürsünler o zaman. ne demek zarar verici diye öldürülmesi normal bişey mi bu hayvanlar asla ve asla kendilerine zarar veren olmayınca durduk yere saldırmazlar. o hayvanlara işkence eden insanlara da saldırcaklar tabiki mademki o insan o hayvana zarar veriyo hayvan napsın. ayrıca durup dururken saldıran hayvanlar hasta da olabilirler, nasılki insanlarda akıl hastalığı var ve ne yaptıklarını bilemiyolar hayvanlarda da böyle bu durum. geçen gün çocuğun birisi kedinin kuyruğunu tutup kaldırmaya çalıştı, çocuk da değil 12-13 yaşlarında bi sıpa, kedi can havliyle tırmaladı çocuğun annesi de kediye tekme attı. ve hayatımda ilk kez mahalle karıları gibi kavga ettim. hayvanlara en ufacık bi zarar verilmesini kaldıramıyorum. kime ne zararları var bunu da anlamıyorum. her görüşe, her harekete bana zarar vermediği sürece saygı duyabilirim ama söz konusu hayvanlar olunca elimden geleni ardıma koymam kavgaysa kavga, dövüşse dövüş. o hayvanlar konuşamıyo, hakkını savunamıyo diye bu yapılan vicdansızlıklara ve bunu destekleyenlere lanet olsun. sinirlendim durup dururken

size katılmıyorum.buda işkencenın masumlastırılmıs yuzu zaten . evet pıtbullar cok tehlikelı ama dogada tehlıkelı dıye butun hayvanlara bunlar uygulanacak olsaydı hiç canlı kalmazdı.en basta ınsan kalmazdı .en tehlıkelı varlıklar ınsanlardır cunku hem fiziksel hemde duygusal zararları dokunur.ama onlarınkı sadece fiziksel. ki buda sahiplererının sucu . o kpeklerı alıp kızlara hava atcam diye gezdiren apaçi kılıklılar simdi gelsin ızlesınler bunları

şimdi burda niye öldürürldü bunu bilmyoruz ama zevk içinse tabiki yanlış.mesela bir aralar sık sık ayı saldırısı oluyordu.insanlar öleceğine herkes ava çıktı ayıyı öldürmek için.şimdi o ayı için oturup gözyaşı mı dökelim.gidip sırf avlama maksadıyla ayı öldürmek başka( gerçekten bu vicdansızlık oluyor ),insanlara daha çok zarar gelmesin diye ayıyı öldürmek zorunda olmak başka.bunlar da öyleyse bilemem.onu demek istedim.ha pitbulların doğasında mı var saldırgan olmak,sahiplerinden mi kaynaklanıyor o konuda bilgi sahibi değilim.ama kısaca saldırganlar ve kendi adıma konuşayım beni çok rahatsız ediyorlar.sahiplerine gerçekten çok kızıyorum.dışarda huzurla bir gezemiyoruz.kalabalığa ne diye çıkarırlarki.çocuğumla geçerken ödüm kopuyor.bari ipinden tutsalar neyse diycem de bazen ellerinden bırakıyorlar sinir oluyorum.sanki normal bir köpeğin var.anlayışsız hayvan sahiplerine burdan sesleniyorum.hayvanların rahatını düşünürken lütfen diğer insanların rahatını da düşünün.

Back
X