pko+globoospermi

mert-safir

anne aday adayı:)))
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2014
549
448
88
Hocam merhabalar ben nevşehirde yaşıyorum 25 yaşındayım 2 yıllık evliyim.hiç korunmadık ama gebelik gerçekleşmedi.doktora gittik brnde pko varmış 54 kiloyum kilo vermem gerektiğini söylediler klomen kullandım geçen ay.eşimdende test istediler sonuçta hem hareketli problemi çıktı hemde normal morfoloji sotrunu çıktı bizi tüp bebeğe yönlendirdiler.kaysrri yakın diye acıbadem turgut aydın isimli doktora gittik.orda benim muayenemde istenilen olgunlukta folükül oluşmuş bir tane bi sorun yok dedi.eşimin test sonucunda normal morfoloji 0 çıktı bize çocuğunuz olmaz boşa tüp bebekle uğraşmayın dedi.dünyamız karardı.sonra denizlide bi doktora gattik orda normal morfoloji% 3 çıktı bu değerle tüp bebek yapılabilir dendi.sizi bana bi hastanız önerdi 16 yıl sonra önce allah ın sonra sizin sayenizde 2.denemede ikiz çocukları oldu 6 yıl önce.o zaman ankaradaymışınız.şimdi biz ne yapmalıyız nasıl bi yol izliyelim.bu işi artık bi çok yer ticarete dökmüş korkuyoruz başlamadan yorulduk.maddi yöndende zorlayacağı için çok fazla deneme şansımız olmayacak.bizim size gelmeden önce yapmamız gereken bişeyler varmı yumurta ve sperm kalitesini artırmak için bi öneriniz varmı dışardan geleceğimiz için içim rahat bi şekilde gelmek istiyorum daha fazla üzülmek istemiyorum.ilginize alakanıza çok teşekkür ediyorum

Hocam merhabalar ben nevşehirde yaşıyorum 25 yaşındayım 2 yıllık evliyim.hiç korunmadık ama gebelik gerçekleşmedi.doktora gittik brnde pko varmış 54 kiloyum kilo vermem gerektiğini söylediler klomen kullandım geçen ay.eşimdende test istediler sonuçta hem hareketli problemi çıktı hemde normal morfoloji sotrunu çıktı bizi tüp bebeğe yönlendirdiler.kaysrri yakın diye acıbadem turgut aydın isimli doktora gittik.orda benim muayenemde istenilen olgunlukta folükül oluşmuş bir tane bi sorun yok dedi.eşimin test sonucunda normal morfoloji 0 çıktı bize çocuğunuz olmaz boşa tüp bebekle uğraşmayın dedi.dünyamız karardı.sonra denizlide bi doktora gattik orda normal morfoloji% 3 çıktı bu değerle tüp bebek yapılabilir dendi.sizi bana bi hastanız önerdi 16 yıl sonra önce allah ın sonra sizin sayenizde 2.denemede ikiz çocukları oldu 6 yıl önce.o zaman ankaradaymışınız.şimdi biz ne yapmalıyız nasıl bi yol izliyelim.bu işi artık bi çok yer ticarete dökmüş korkuyoruz başlamadan yorulduk.maddi yöndende zorlayacağı için çok fazla deneme şansımız olmayacak.bizim size gelmeden önce yapmamız gereken bişeyler varmı yumurta ve sperm kalitesini artırmak için bi öneriniz varmı dışardan geleceğimiz için içim rahat bi şekilde gelmek istiyorum daha fazla üzülmek istemiyorum.ilginize alakanıza çok teşekkür ediyorum
Merhabalar :gebelık olusabılmesi için sperm sayı ve hareketlılıgının normal olması kadar morfolojıde onemlıdır. Normal sperm morfolojı oranının %4-14 arasında olması gerekır . Eşinizdeki sonucun %3 çıkması durumunda Tup bebekte uygulanan IMSI metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mıkroskopık olarak sperm secımı yapılması uygun olur .
Oncelıkle tup bebekte dogru merkez secımı oldukca onemlıdır. Laboratuvar merkez basarısı ıcın hayati öneme sahıptır.
Polıkıstık over sendromunda yumurta büyütme ve ılac doz ayarlaması deneyım gerektıren bır durumdur. Fazla ilac dozu; karında şişkinlık ,karında sıvı toplanması, nefes darlıgı .. vs bulgularla ortaya cıkan ohss(aşırı uyarım sendromu) denılen duruma neden olabılır. Yetersız ılac dozunda ise folıkul denılen yumurta keselerı ıstenılen duzeyde buyumeyebılır. Bu baglamda hem gebelık hem emnıyet ıstıyoruz. Ve bu durum dogru, işinde deneyımlı uzman ellerde mümkün olmaktadır.
Tüp bebek tedavısıne adetinizin 2-3. gunu baslayabılıyoruz.Embrıo Transferıne kadar gecen toplam sure yaklasık 15 gun kadar olmaktadır. Stimulasyon (yumurta buyutme aşaması) safhasında bayana ihtiyacımız bulunmakta.(yumurta takıbı ıcın )Stımulasyon safhası bayanın yumurtalık cevabına gore degısse de yaklasık 8-12 gun arasında degışmektedır. Bu sure ıcınde bayanın toplam 3-4 kez usg ve estradıol(kanda hormon düzeyi kontrolu) kontrolu ıcın gelmesı gerekmektedır. Erkege sadece yumurta toplama gunu ıhtıyacımız olur. (sperm vermek ıcın) Bu surecte hastalarımız misafırhanemızde kalarak veya (yakın mesafede ikamet eden )gıdıp gelme seklınde tedavıyı surdurmektedırler.

Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım

Back