Bu hastalıktan yıllardır ne çektiğimi ben bildiğim için aynı şeyleri yaşayan insanlarlada yaşadıklarımı paylaşmayı görev edindim kendime. Canım boyuna göre kilon çok iyi. Ben 1.60 boyundayım 68 kiloları görmüştüm o dönemde. Tabi en büyük etkeni regl olamayınca kullandığım doğum kontrol ilaçları. Beni şişirdikçe şişirdi. Sana tavsiyem şeker ilacını mutlaka düzenli kullan. 11 yıl düzgün gelmeyen reglim şeker ilacını kullanmaya başladıktan sonra her ay tam zamanında geldi. Hatta hamile kaldığımda gittiğim doktoruma anlatmıştım hikayemi o da bana ilaç yumurtlamanı düzene sokmuş pko hastaları doğru tedavilerle doğal yollardan hamile kalabilir demişti. Şükürler olsun ki hiç uğraşmadan oğlum hayatımıza katıldı. Rabbime şükürler olsun. Ben kür uygulamadım canım. Ama duyduklarımın içinde en etkilisi soğan ve incir kürüymüş.
Kesinlik ama kesinlik stres yapma. İnan sana daha çok zarar verir. Belkide benim doğru tedaviyle ve kafama takmamamla hamile kalışım kolaylaştı. Biz eşimle kendimizi zorlu tüp bebek tedavisine hazırlamıştık ve bu düşünceyle ilişkiye giriyorduk nasıl olsa olmayacak diye. Ben kafama hiç takmadım aman bu ayda regl oldum tüh olmadı diye. Sende kafanı boşalt olmayacak diye birşey yok. Benim resmen kronikleşmişti durumum. Benim bile bebeğim olduysa senin daha yeni bu hastalığın ve en önemlisi doğru tedavi uygulanmaya başlanmış. Hiç moralini bozma. Rabbim kucağını boş bırakmasın inşallah.