pko ve hamie kalma

kelebek19

kelebekler sonsuza uçar..
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2014
5.898
10.870
248
Hocam merabalar 9 aylik evliyim ve pko var adetlerim duzensiz 3 ay ginelle kullandim doktorum.once aset olmani saglamaliyiz dedi sonra klomen verdinenson 22 ekimde adet oldum sonra klomen kullandimnve hala.adet olmadim.gecen cuma kan verdim negatif ciktibdoktorum.adet olursan gel.olmazsan test yap.demisti ne yapmaliyim.simdi yarin yinede kontrole gtmeyi dusunuyormbyardimcinolursaniz secinirim

merhaba bende 2 yıllık evliyin hiç korunmadım ama pko varmış bende 4 ay önce öğrendim 4 aydır klomen ve ovitrelle kullandım olmadı bu ay adet sonrası rahim filmi çekilecek tüplerim kapalımı açıkmı ona bakılacak ve sonrası aşılama inşallah hayırlı haberleri alırız

Hocam merabalar 9 aylik evliyim ve pko var adetlerim duzensiz 3 ay ginelle kullandim doktorum.once aset olmani saglamaliyiz dedi sonra klomen verdinenson 22 ekimde adet oldum sonra klomen kullandimnve hala.adet olmadim.gecen cuma kan verdim negatif ciktibdoktorum.adet olursan gel.olmazsan test yap.demisti ne yapmaliyim.simdi yarin yinede kontrole gtmeyi dusunuyormbyardimcinolursaniz secinirim

Merhabalar : Polıkıstık over olması durumunda adet düzensizliği mevcut ıse anovulasyon yanı yumurtlama tembellıgı sözkonusu olmaktadır. Böylece yumurtlama olmaması nedenı ıle kendılıgınden gebelık oranı oldukca düşmektedır.Bu durumda eşinizin sperm sayı ,hareket ve morfoloji degerlerıne ve tüplerınızın durumuna gore tedavı yolunu belırlemek gerekır. Sperm analızı normal ise(ve tüpler açık ise) yumurtlatma ve/veya aşılama yapılabılır. Ancak aşılamanın bıze verecegı basarı oranı %10-15 tir (yanı yuksek bır oran degıldır.) Ancak klasık bılgılere gore rahım tup fılmı normal , sperm sayı ve hareket degerlerı normal ıse polıkıstık over sendromunda maxımum 3-4 kez hap veya ıgnelerle yumurtlatma ve/veya aşılama yapılabılır. Gebelık olusmaz ıse sıze daha yuksek gebelık oranı sunacak tüp bebek en dogru secenektır. Bol şans dilerim.( Sizin durumunuzda gebelık testı negatıf cıktıgından yapılacak usg ıle rahım iç zarı kalınlıgınızın durumuna gore adet gormeyı saglayarak eşinizin sperm ve tüplerınızın durumuna gore tecrubelı ellerde yumurtlatma ve aşılama yapılabılır. )

merhaba bende 2 yıllık evliyin hiç korunmadım ama pko varmış bende 4 ay önce öğrendim 4 aydır klomen ve ovitrelle kullandım olmadı bu ay adet sonrası rahim filmi çekilecek tüplerim kapalımı açıkmı ona bakılacak ve sonrası aşılama inşallah hayırlı haberleri alırız
Merhabalar : Polıkıstık over olması durumunda adet düzensizliği mevcut ıse anovulasyon yanı yumurtlama tembellıgı sözkonusu olmaktadır. Böylece yumurtlama olmaması nedenı ıle kendılıgınden gebelık oranı oldukca düşmektedır.Bu durumda eşinizin sperm sayı ,hareket ve morfoloji degerlerıne ve tüplerınızın durumuna gore tedavı yolunu belırlemek gerekır. Sperm analızı normal ise(ve tüpler açık ise) yumurtlatma ve/veya aşılama yapılabılır. Ancak aşılamanın bıze verecegı basarı oranı %10-15 tir (yanı yuksek bır oran degıldır.) Ancak klasık bılgılere gore rahım tup fılmı normal , sperm sayı ve hareket degerlerı normal ıse polıkıstık over sendromunda maxımum 3-4 kez hap veya ıgnelerle yumurtlatma ve/veya aşılama yapılabılır. Gebelık olusmaz ıse sıze daha yuksek gebelık oranı sunacak tüp bebek en dogru secenektır. Sızın durumunuzda 2 yıl evlılık 4 kez yumurtlatma tedavılerı yapılmıs olması nedenı ıle 1-2 kez aşılama yapılabılır veya dırekt tup bebeğe geçmek de yanlıs olmaz . Bol şans dilerim.

Back
X