pko ve kilo yüzünden hamile kalamamak:(

historiker38

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2013
1
0
6
35
Kayseri
merhaba arkadaşlar,
aranıza yeni katıldım 2 yıl 2 aydır evliyim ve 1 yıldır da bebek istiyoruz ancak olmuyor eşimde sperm kalitesinde düşüklük var bende ise evlendikten sonra çok kilo aldığımdan adet düzensizliği ve rahimimde pko zincir şeklinde olduğu için hamile kalamıyorum. bu durum daha önceleri çok kafama takmazken şimdilerde artık çok canımı sıkıyor geceleri rüyalarımda hep bebeklerle uğraşıyorum ve hamile kalamamaktan çok korkuyorum benim durumumda olan ve güzel bir sonuca ulaşanınız varmı aranızda :(

Canım ben 13 yıllık pko hastasıyım. 3 yıldırda evliyim. 2011 yılına kadar içmediğim doğum kontrol ilacı kalmadı bu ilaçlar sayesinde hem aşırı kilom oldu hemde tüylenmem. Ne zaman ilacı bıraksam adetim yine düzensizleşiyordu. Evlendikten sonra eşimle birlikte gittiğimiz birçok doktor yüzüme karşı senin çocuğun olmaz olursada zor olur dediler ve moral olarak berbat bir dudurumda olduk. Bu durumu kafaya takmamaya karar verdik. 2011 yılında doktorumla tanıştım ve onun sayesinde pko'nun yanında insülin direncimin olduğunu öğrendim hemen yeni bir tedaviye başladı ve kilo vermem için beni diyetisyene gönderdi. Diyet sayesinde 12 kilo verdim ve gördüğüm ilaç tedavisi sayesinde de 11 yıldır hiç görmediğim kadar düzenli adet gördüm. Eşimle çocuk yapmaya karar verdik ama çocuğum olmaz psikolojisiyle öylesine deniyorduk ve sonuç olumlu oldu hiç beklemediğimiz bir zamanda. Bana bu tedaviyi yapan doktorum maalesef tüp bebek merkezine gittiği için ona muayne olmaya gidemedim bebeğim için. Başka bir doktora gittiğimde durumumu anlattım doktorumda diğer doktorn çok doğru bir tedavi uyguladığını söyledi ve bu sayede yumurtalıklarımın düzenli çalıştığını söyledi. Şimdi çok şükür haftalık hamileyim. Umudunu hiç yitirme sakın. Bu arada insülin direncine bakıldı mı hiç?

Bende pko hastasiyim 8 ayin sonunda oldu 3 defa klomen kullandim 3. kullanisimda catlatma igneside oldum o ay hamile kaldim ki tedavi suresinde yaklasik 7 8 kiloda verdim o da yardimci olmustur 1 Yildir falan diaformin kullaniyodum insulin direncim dusuktu pko oldugundan Allah hayirlisiyla en yakin zamanda nasip etsin. Stres yapmayin zamani gelince Allah nasip ediyor

Back
X