pkolu hanımlar ve gebe kalamayanlar

rihana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2011
702
0
46
Kütahya
Arkadaşlar sızlere şöle bır anlatayım

adetlerım 30 35 arasında goruorum yanı oacak 22 ise subat 24 25 inde gorurum ama kesın olurum a ay adet..

korunmadıgımz halde gebe kalamdım ve 1 sene korunmadık doktora gıttık hormon testlerı vesaıre yapıldı once yumurtalık tembellıgı dedıler serophene ılacı ıle yumurtalarım gelıstı 1 ve 2-3 tane 22 mlık yumurtam olustu ama catlamadıgı ıcınde gebe kalamdım obur ayda serophene + olivtre (ç.ignesı vuruldum 2 ay boyunca) ama gene gebe kalamadım

sonra tm olucaksa olsun dedım oacak ayında gene adetım geldı takmadım duzenlı bır şekılde şubat ayında ıse gelmedı 14gun gecıkme sonucu mart ayının 6sında adet gorudm ve ılk defa bukdr gecıkmemdı hormon testı edıldı hormon bozuklugu cıktı asırı kılo dedıler erkeklık hormonum varmıs bu sayede yumurtalıklarım catlamıormus ıgneye ragmen ole soledıler ve boyum 1.59 kılom 62 sadece gobek ve basenlerım var ama normal bır gorunumdeyım benden ne kılolular var hamıle kalan yakın cevremde neyse tm dedık bu seferde
CYCLO-PROGYNOVA 21 DRAJE ve MARTOFİN 500MG verdı bunalrı kullanıp gunde 1 defa yanında 5 kılo verıp nısan ayında adetımın 3gunu gel dedı ve benım kafam cok karısık bu teshısler konupta sonradan gebe kalan varmı??
suan 2 kıloyu verdım dıyetteyım yag oranım faslaymıs heralde ya kafam karısık lutfen yardım edın benım durumumda olan varmı sanırım bu teshıse pko dıolar

Son düzenleme:

adetlerım 30 35 arasında goruorum yanı oacak 22 ise subat 24 25 inde gorurum ama kesın olurum a ay adet..

korunmadıgımz halde gebe kalamdım ve 1 sene korunmadık doktora gıttık hormon testlerı vesaıre yapıldı once yumurtalık tembellıgı dedıler serophene ılacı ıle yumurtalarım gelıstı 1 ve 2-3 tane 22 mlık yumurtam olustu ama catlamadıgı ıcınde gebe kalamdım obur ayda serophene + olivtre (ç.ignesı vuruldum 2 ay boyunca) ama gene gebe kalamadım

sonra tm olucaksa olsun dedım oacak ayında gene adetım geldı takmadım duzenlı bır şekılde şubat ayında ıse gelmedı 14gun gecıkme sonucu mart ayının 6sında adet gorudm ve ılk defa bukdr gecıkmemdı hormon testı edıldı hormon bozuklugu cıktı asırı kılo dedıler erkeklık hormonum varmıs bu sayede yumurtalıklarım catlamıormus ıgneye ragmen ole soledıler ve boyum 1.59 kılom 62 sadece gobek ve basenlerım var ama normal bır gorunumdeyım benden ne kılolular var hamıle kalan yakın cevremde neyse tm dedık bu seferde
CYCLO-PROGYNOVA 21 DRAJE ve MARTOFİN 500MG verdı bunalrı kullanıp gunde 1 defa yanında 5 kılo verıp nısan ayında adetımın 3gunu gel dedı ve benım kafam cok karısık bu teshısler konupta sonradan gebe kalan varmı??
suan 2 kıloyu verdım dıyetteyım yag oranım faslaymıs heralde ya kafam karısık lutfen yardım edın benım durumumda olan varmı sanırım bu teshıse pko dıolar

canım geçmiş olsun bende pco luyum. 1 ay serephone kullandım dr um bana haplar rahim duvarını inceltiyor diye ve daha hızlandırmak için iğneye geçtik. puregon ve ovitrelle kullandım bugün adet günüm ama senin gibi benimde hep gecikiyor o yüzden bir kaç gün daha beklyecem inşallah tumuştur hayırlısı. canım bende kiloluyum ama dr um hiç öyle bişe söylemedi tahlil falanda istemedi haklısın ne kilolu insanlar var hamile kalan. ayrıca sen kilolu değilmişsin. neyse canım sen pco luların paylaşım alanı var oraya gel orda sana yardımcı olacaklar var.

hayır bu teshise pko demiyolar. pko ultrasonla yumurtalıklarına bakılarak teshis edilir. ben de pko luyum. en saglıklısı alttan ultrasonla bakmakmıs. yumurtalıklarında inci tanesi gorunumunde minik kistlerin varsa buna pko deniliyo.yani poli kistik over.acılımı yumurtada fazlaca kist demek. bunun yanında hormanlara da bakılması en iyisi. bende cok kilo yoktu ilk teshiste ve kendiligimden hamile kalınca dr hormonlarıma bakmamıstı. . ayrıca pko sonradan olmazmıs. dogustan gelen bi rahatsızlık ve olene kadar devam edecek bir seymis. ben tedavisiz hamile kaldım. kızım 2.5 yasında su an..

hayır bu teshise pko demiyolar. pko ultrasonla yumurtalıklarına bakılarak teshis edilir. ben de pko luyum. en saglıklısı alttan ultrasonla bakmakmıs. yumurtalıklarında inci tanesi gorunumunde minik kistlerin varsa buna pko deniliyo.yani poli kistik over.acılımı yumurtada fazlaca kist demek. bunun yanında hormanlara da bakılması en iyisi. bende cok kilo yoktu ilk teshiste ve kendiligimden hamile kalınca dr hormonlarıma bakmamıstı. . ayrıca pko sonradan olmazmıs. dogustan gelen bi rahatsızlık ve olene kadar devam edecek bir seymis. ben tedavisiz hamile kaldım. kızım 2.5 yasında su an..

hımm banada denıldı yumurtalıkalrımda mınıcık kıst dedıler ve buyumuo olece duruo orda zararı yok denıldı bakalım olmassa sehır dısında bı doktora bakıncam :( çok morelım 0

merhaba bendede pko var doktor ilaç verdi doğum kontrol acaba ne zaman düzelecek

ayrıca bu hamile kalmama engel mi

Merhaba esmeray,pko hamile kalmaya engel degil sadece yumurtaligin tembelligi soz konusu yinede calisiyor yumurtaliklar. Bazen haplar ise yariyor bazende kendiliginden gebe kaliyor insan.Ben su anda 21 yasindayim 14 yasindan beri pkoluyum hep 3-4 ayda oldu evleneli 2 sene olacak ilk sene istemedik zaten su andada 7-8 aydir istiyoruz ama yine olmadi az once regl oldum. Allahin bildiginde vardir bir hayir diyorum ne diyelim Rabbim hayirlisini versin tum hastalarimiza. Bende dogum kontrol hapi kullandim ise yaramadi. Hamile kalmaya engel degil bu hastalik ama bazen zor gebe kaliniyor..

Ufuk Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden Yrd. Doç.Dr. Eda Karacan'nın yürüttüğü çalışma için yaklaşık 25 dakika süren ve anne baba olma isteği ve üretkenlikle ilgili aşağıdaki linkteki anketi doldurmanız rica edilmektedir.

Bu ankete aşağıdaki koşulları sağlayanlar katılabilecektir:
1- En az 2 yıllık evli olup çocuk sahibi olmayanlar
2- Evli olup, 5-25 yaş arasında en az 1 çocuk sahibi olanlar

Lütfen aşağıdaki linki uygun olduğunu düşündüğünüz kişilerle paylaşınız.

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dExvRl9VNlZieHUxR0hnaHotazdDcGc6MQ

benımde prolaktın hormonum yuksek klomen ve yumurta buyutucu hap aldımm daha sonra olıvtre ıgnemı oldum 1 ayda tutmadı suan 2 aydayız tekrardan ıgne oldum klomen kullandım bekleme asamasındayız canım ama senın anlattıklarının hıcbırını demedı doktor bana yaklasık bende 1.68 boyum 60 kılom var yanı cokta zayıf sayılmam ama bana kılo ver falan fılan demedı adetın 3 gunu doktora gıdıp hormon testlerını yaptırırsan eger anlasılır hastalıgınız canım ama alttan ultrasyonla bakılmak arkadasların dedıgı gıbı daha ıyı.prolaktın hormonu adetede baglı sen duzenlı adet oluyorsun inşallah herbırımız saglıgıyla bebeklerımızı kucagımıza alırız hayırlısıylaa :(

Back
X