Plasenta Previa Olanlar Yardımmm :( :(

dkok

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2013
103
8
98
Kulu
Arkadaşlar merhaba..
21+3 gebeyim.
Ikinci gebeligim.ilk gebeligim kalp atimi alinamadi sonlandirildi.
Suan bebegim iyi ama total plasenta previa teshisi kondu.yani bebegin eşi rahim agzini tam kapatmis.
Teshisin kondugu gunun gecesinde ogun yogun kanama gecirdim.
Kan depolarim bosaldi.
1 hafta hastanede yattim.takiplendim.
Simdi evdeyim 1 ay raporluyum.
Leke leke geliyor kan.
Erken dogum riski , eşin bebekten ayrılma riski , bebeğin kramplarla strese girme riski varmis.
Ve tek caresi sezeryanmis.
Suan evde yatiyorum.
Bunun zarar vermemesi icin ne yapabilirim ?
Iliski agir kaldirmak vs yasak..
Erken dogum olurmu ?
Basina gelenler neler yasadi yardim edermisiniz bilinclenmem icin..

Plasenta previa totalisi yasamis ve elhamdulillah bebegini saglicakla kucagina almis biri olarak bu rahatsizlikla karsilasanlara moral olmasi amaci ile yaziyorum.gebeligin 28.haftasinda tespit edildi.ilk dogumumda kizimi normal dogumla dunyaya getirmistim.ikinci gebeligim olan oglum icin normalin mumkun olmadigi ayrica benim acimdan cok ciddi hayati tehlike tasidigim bellirtildi.Cok endiseye kapildik ben ve ailem hele Allah korusun olasi bir olumsuzlukta geride bir evladinizin olmasi insani cok daha uzuyo.Ama rabbim dualarla korudu ve epidural sezeryanla saglicakla oglumu 37.haftada dunyaya getirdim.Gebelik suresince hic kanamam olmadi.32.haftaya kadar calistim durumu ogrendikten sonra kendimi yormadim tabi fakat bana s o y l enilen bu durumun annenin kendini yormasi yada agir is yapmasi ile ilgili olmadigi yonundeydi.Normalde ozel hastaneye giderken bu durumu ogrendikten sonra tercihimi hemen arastirma hastenesinden yana kullandim.Malum ozel hastaneler bu durumu firsata cebirebiliyor.Gebelik sirasinda istenen yuksek bedelli renkli doplerler ameliyatin guc olmasi kan ihtiyaci bebek yogun bakimi vs. durumlari gibi bir cok nedenle ozel ciddi bir meblag cikarabilirdi.Ayrica arastirma hastanesi bana guven verdi cunku cok defa karsilastiklari bi r durum oldugundan doktorlarda tecrubeliydi.yalniz bu rahatsizlikda gebelik sirasinda elle muayene olmamasi ve kusinin normal doguma zorlannamasi cok onemli ozellikle totaliste bunlarin yapilmasi demek hastanin ciddi olarak kan kaybetmesi demek.Diyecegim o ki bu tarz bir durumla karsilasirsaniz duanun gucune inanarak kendinizi doktorlara teslim etmeniz.Rabbim bu rahatsizligi kimseye gostermesin karsilasanlarada kolaylikla dogum yapmalarini nasip etsin.Ayrica hem normal hem sezeryan yapmis biri olarak her iki dogum olayida kolay degil.Birinde oncesinde sanci cekerken digerinde sonradinda cekiyosun ama Allahin izni ile bunlar gecici durumlar.

Back