plasenta previa olup da normal dogum yapan var mi?

Gurbette1anne

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2008
2.089
71
363
A.B.D.
Arkadaslar bende plasenta previa varmis. Doktorum ileriki haftalarda rahmin buyumesiyle beraber yukari cekilebilecegini soyledi. Ama duzelmezse eger (Allah korusun) sezeryan olmam gerekecegini soyledi.

Boyle olupta duzelen yada normal dogum yapan varmi???

yani benim bu sitede okuduğum kadarı ile plesanta doğum yolunda ise ve son anda da düzelmediyse normal doğum olmuyor..
genede başına gelen arkadaşlar daha çok yardımcı olacaklardır

canim senle konustuk ama daha da aklima gelenleri yazayim.Ya da bu konuda bilgi isteyen arkadaslar olabilir. O'nun en bastan beri vardi. En bastan kanamasi vardi. hep yatti. 20. haftalarda daha iyi oldu. ayaga kalkip gezmesine izin vrildi. ama 6. ayda tekrar oldu. surekli kanama gecirdi. o zamandan sonra da hic duzelmedi. hatta 7.5-8 aylikken serviksi yumusadi. bu da dogum belirtisiymis. o halde gene bebek 38+5 olana kadar durdu.
normal dogumla hem de 20 dakika icinde dogumu gerceklesti. epidural. herkese oyle hamilelik degil ama oyle dogum nasip etsin.

Öncelikle bu sezeryanla doğumdan Allah korusun diyerek neden uzaklaşmak istiyorsun canım.... Sonuçta anne ve bebeğin sağlığı açısından gerekliyse yapılıyor....

Soruna gelince; bende de vardı bu durum üstelik daha hamileliğimin 2. ayında anladı dr. um....

O benden umutlu yukarı çıkar diye bekledi ama olmadı...

Gerçi öyle kanamalı, ağır bir gebelikte geçirmedim rahattım....

Ve sonunda 36+4 de kızımı sezeryanla dünyaya getirdim....

Düzelebilende oluyor tabi...

Allah yardımcın olsun...

bendede vardı aynı durum.gebelikte hiç kanamam olmadı.doğumum sezeryan oldu,ben zaten öyle istiyordum.ama hiç zorluk çekmedim,çok şükür,sezeryan korkulacak bişe değil.

Öncelikle bu sezeryanla doğumdan Allah korusun diyerek neden uzaklaşmak istiyorsun canım.... Sonuçta anne ve bebeğin sağlığı açısından gerekliyse yapılıyor....

Soruna gelince; bende de vardı bu durum üstelik daha hamileliğimin 2. ayında anladı dr. um....

O benden umutlu yukarı çıkar diye bekledi ama olmadı...

Gerçi öyle kanamalı, ağır bir gebelikte geçirmedim rahattım....

Ve sonunda 36+4 de kızımı sezeryanla dünyaya getirdim....

Düzelebilende oluyor tabi...

Allah yardımcın olsun...

Oncelikle cevabin icin tesekkurler. Tabiki mecbur kalirsam sezeryan olmayi isterim zaten baska carede kalmaz ama Allah korusun diyorum cunku ben yurtdisindayim ve yalnizim, bir esim var yanimda. Sezeryanli olunca insanin bir yakinin, akrabasinin yardimi olmasi gerekiyor. Dikisli bir sekilde bebegide kaldiramayabilirim, islerimi yapamayabilirim onun icin.
Peki birsey sorucam, neden 36+4 te oldu yani hemen alinmasimi gerekti bebegin?

bendede vardı aynı durum.gebelikte hiç kanamam olmadı.doğumum sezeryan oldu,ben zaten öyle istiyordum.ama hiç zorluk çekmedim,çok şükür,sezeryan korkulacak bişe değil.

Peki kacinci kaftada oldu dogum? Aslinda sezeryan isterim ama iste dedigim gibi kimsem yok burda. Esim ise gittiginde ben naparim tek basima, bir yardim edenin olmasi gerekir, tek korkum bu.

38 hafta bitti sezeryan oldum.yanında yardım edicek kimse yoksa zor olur gerçekten.ilk hafta bi yardımcı lazım.bi bakıcı tutsan geçici olarak?

38 hafta bitti sezeryan oldum.yanında yardım edicek kimse yoksa zor olur gerçekten.ilk hafta bi yardımcı lazım.bi bakıcı tutsan geçici olarak?

Eger sezeryan olacagim kesinlesirse yardim edecek birini bulacagiz mecbur. Dogumdan 3 ay kadar sonra Turkiyeye gelmeyi planladigimiz icin kimseyi getirmek istemedim ama eger boyle olursa annemi getirmeye calisirim. Insallah gerek kalmaz.

Oncelikle cevabin icin tesekkurler. Tabiki mecbur kalirsam sezeryan olmayi isterim zaten baska carede kalmaz ama Allah korusun diyorum cunku ben yurtdisindayim ve yalnizim, bir esim var yanimda. Sezeryanli olunca insanin bir yakinin, akrabasinin yardimi olmasi gerekiyor. Dikisli bir sekilde bebegide kaldiramayabilirim, islerimi yapamayabilirim onun icin.
Peki birsey sorucam, neden 36+4 te oldu yani hemen alinmasimi gerekti bebegin?

Yok canım bu durumla alakası yoktu kızımın erken doğmasının....

8. ayıma girdiğimde idrarda protein yükselmesi çıktı buna bağlı yüksek tansiyon....

Dr bebeği kaybederiz ve sana da zarar gelir hayati tehlikesi büyük diye almak zorunda kaldı....

Şimdi 1 yaşında herşeyimiz normal....

Ayrıca ben sezeryandan 1 hafta sonra ayaktaydım....

Stres yapma sakin ol Allah yardımcın olsun canım....

Yok canım bu durumla alakası yoktu kızımın erken doğmasının....

8. ayıma girdiğimde idrarda protein yükselmesi çıktı buna bağlı yüksek tansiyon....

Dr bebeği kaybederiz ve sana da zarar gelir hayati tehlikesi büyük diye almak zorunda kaldı....

Şimdi 1 yaşında herşeyimiz normal....

Ayrıca ben sezeryandan 1 hafta sonra ayaktaydım....

Stres yapma sakin ol Allah yardımcın olsun canım....
Kiziniza maasallah... Allah hayirli bir evlat olmasini nasip etsin. Allah bizim hakkimizdada hayirlisini nasip etsin. Amin...

plasenta previa benimde başıma gelen bir durum. İkiz hamile olduğum için zaten doktorum normal doğum riskini almadı. Hem bu riski alsa bile biri normal doğar ama ikincisi plasenta previa nedeniyle doğamaz hem normal hemde sezeryan doğumu nasıl kaldıracaksın demişti. Riske atmanın anlamı yok yani normal doğum sağlıklı diye, doktorlar önce anne desede bizim içimiz hep önce bebeklerimiz diyor.

Son düzenleme:
Back
X