plasenta yaşlanması yaşayanlar,bu şekilde doğum yapmış olanlar ( yardım )

• Konu Sahibi Konu Sahibi DoLL_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

DoLL_

benim inandığım ölümsüz masallarım var...
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2010
1.969
1.973
333
merhaba bayanlar,

bazı topiklere bununla ilgili yazdım ama geri dönüş alamadım.oyüzden yeni bir başlık açmaya karar verdim.
gebelik süresince plasenta yaşlanması yaşayan var mı aranızda? bunun ardından doğum yapanlar,şuanda bu problemle karşı karşıya kalanlar,kısacası bu konu hakkında bilgi yada maalesef ki deneyim sahibi olanlar lütfen neler olduğunu yazabilirler mi?
ben şuan 34+1 günlük gebeyim.33. haftada plasenta yaşlanması olduğunu söyledi doktor.ama bugün yapılan kontrolde oldukça ilerlediğini ve her hafta doppler ultrasona girmem gerektiğini söylediler. başka bir doktor ani bebek ölümünden bahsetti ve çok üzüldüm bu duruma.umarım bir problem çıkmadan atlatırız.ben en çok bu ani bebek ölümü kısmı korkuttu zaten. yorumlarınızı bekliyorum :49:

kendini üzme, eğer dopler sonucu bebek hiç beslenemiyorsa erken alırlar, 34. haftadan sonra kuvöze gerek kalmayabilir bile.benim plesantam 32. haftada yaşlanmıştı, 38.haftada doğum yaptım sezaryenle alındı. 2690 g doğdu bebeğim, yani beslenemediği için zayıftı. bunu önleyecek bir şey yok malesef. doktorumun eşi 2200 g doğum yapmış, elimizden gelen bir şey olsa kendi çocuğum için yapardım, yapacak bir şey yok demişti. öyle ani ölüm vs düşünme.ne güzel ki dopler var artık, olumsuz bir şey varsa bebeğini erken kucaklayacaksın.allah sağ salim kavuştursun sizi

merhaba çok teşekkür ederim mesajınız için.dün dopplere girdim,kordondaki kan akışının normal olduğunu söyledi doktor.her hafta gideceğim bakalım inşallah sağ salim atlatırız.benim bebeğim geçen hafta 1900 demişlerdi bu hafta 2250 falan dedi ama 1 haftada bukadar alması mümkün gelmedi bana,yani ölçümler tahmini olduğu için okadar olmasa bile enazından kilo alıyor buna sevindim tabi. bakalım bizim durum ne olacak,tekrar teşekkür ederim,sizinde sıkıntısız atlatmanıza çok sevindim darısı başıma inşallah.

Canım benimde kontrollerim de hep normal diyordu doktorum cuma gunu gittiğimde eşin yaşlanmaya başlamış dedi hatta geçen haftadan 100 gr eksik söyledi yavrumun kilosunu sinirlerim çok bozuldu ağlamaktan hasta oldum bilgisi olanlar deneyimi olanlar yazarsa cok dua ederim

37+4 üz bugün. Plasentam yaşlanmaya başlamış. 5 gün içinde gelmezse suni sancı vereceğiz ddi. Normal doğum olur mu ? Sezeryan ihtimali yüzde kaçç ? Bu durumu yaşayanlar bilgi verirse sevinirim.

Canm ben bu plesanta yaslanmasi olayından sonra 2 doktora gittim biri hemen sezeryan dedi biri 35 haftadan sonra yaşlanma normal gününe var beklesin bebek dedi sonuç olarak 39 hafta bir günde çatı probleminin ve iri bebek olması sonucu oglusum sezeryan ile dünyaya geldi hayırlı doğum lar dilerim

Canım benimde kontrollerim de hep normal diyordu doktorum cuma gunu gittiğimde eşin yaşlanmaya başlamış dedi hatta geçen haftadan 100 gr eksik söyledi yavrumun kilosunu sinirlerim çok bozuldu ağlamaktan hasta oldum bilgisi olanlar deneyimi olanlar yazarsa cok dua ederim

Bugün bende Dr. Gttigimde plesanta da kireçlenme gördü .. 33. Haftami doldu bugün ; ( Si bir sorun tasadiniz mj bebekte ve doğum da bilgi verirmisiniz :(

Bugün bende Dr. Gttigimde plesanta da kireçlenme gördü .. 33. Haftami doldu bugün ; ( Si bir sorun tasadiniz mj bebekte ve doğum da bilgi verirmisiniz :KK43:
Yani ben de tabiki cok uzulmustum bebegin kilo almıyor dediler yaslanma kireçlenme aynı sey bu arada ben 36. Haftamda dogum yaptim sezeryan ile ama bebegim iri idi o yuzden sezeryan oldu kendi doktoruma gittim kilo almamis artik alırız annesi haftaya falan dedi kirenlenme baslamis dedi o an idrak edemedim o zaman 34 falandik sanırım ordan devlete gittim hemen alalım dogum yapman lazim dedi cok korktum agladim üzüldüm oradan ciktim baska bir ozel doktora gittim agladim olanlari anlattim bana soyledikleri içimi rahatlatti bana dedi ki bebeğin anne karninda bir suresi var artik plesanta gorevini bitiriyor ve dolayısıyla curuyor yaslaniyor kirecleniyor bu olmayacak bir durum degil dedi bol bol yatmami düzenli saglikli beslenmemi kafama takmami onerdi onu dinledim icim rahat etti çünkü 2 hafta sonra doğum yaptim iste Allah ima sukurler olsun darisi basina bebegini kucagina sağlıkla almani dilerim canim

Benimde 1 hafta falan olmuş başlayalı .. sizin bebeğimiz kaç kilo doğdu kuveze aldılarmi

Benim bebeğim 38 haftalik 4 kiloya yakin dogdu canim kuvezede alinmadi suan bebegin kac kilo boyle seyler getirme aklina bu normal bir durum

Getirmemeye çalışıyorum ama bi yandan da netten falan okuyorum yaşayan annelerin yorumlarına bakıyorum :( insan telaş yapıyor üzülüyor haliyle.. suan 33 +3 1900 gr

Getirmemeye çalışıyorum ama bi yandan da netten falan okuyorum yaşayan annelerin yorumlarına bakıyorum :KK43: insan telaş yapıyor üzülüyor haliyle.. suan 33 +3 1900 gr
Evet biraz biraz düşük kilolu doktorun bişey tavsiye etmedi mi bisey konusmadiniz mi kilosu ile olgili yorumu ne oldu mesela gelisimi normal seyrediyor falan dedi mi

Evet biraz biraz düşük kilolu doktorun bişey tavsiye etmedi mi bisey konusmadiniz mi kilosu ile olgili yorumu ne oldu mesela gelisimi normal seyrediyor falan dedi mi
Gelişimi haftasıyla uyumlu dedi ama bende netten bakınca hiç öyle görmedim yani :( beni rahatlatmak için dedi sanırım. . Normal ilaçlarına devam e t dedi sadece muayne günü verdi :(

Gelişimi haftasıyla uyumlu dedi ama bende netten bakınca hiç öyle görmedim yani :KK43: beni rahatlatmak için dedi sanırım. . Normal ilaçlarına devam e t dedi sadece muayne günü verdi :KK43:
Himmm..Icine sinmeyen biseyler varsa bence baska doktorlara da gidip fikir almalisin yada doktorun ile acikca konusup endiselerini yok etmelisin kilo= saglik degil bunu aklından cikarma onemli olan haftası ile uyumlu olmasi 45 50 kilo biri zaten 5 6 kilo cocuk doguramaz kuvez icin korkma çalışıyor musun bol bol dinlen hatta pek kalkma bol bol sut ic muz ye kasar peyniri tuket yani yuksek kalorili gidalar

Himmm..Icine sinmeyen biseyler varsa bence baska doktorlara da gidip fikir almalisin yada doktorun ile acikca konusup endiselerini yok etmelisin kilo= saglik degil bunu aklından cikarma onemli olan haftası ile uyumlu olmasi 45 50 kilo biri zaten 5 6 kilo cocuk doguramaz kuvez icin korkma çalışıyor musun bol bol dinlen hatta pek kalkma bol bol sut ic muz ye kasar peyniri tuket yani yuksek kalorili gidalar

Evet dün doktor da öyle dedi kiloya çok takılma gelişimini tamamlaması önemli olan dedi.. ben çalışmıyorum suan inşallah bu hafta beslenmeye biraz daha dikkat edicem insallah faydasını görürüz ... bide ben öyle 50 kiloluk anneleeden de değilim ki boyum 170. Normalde kilom 62-65 suan tabi üzerine bi 7 kilo koydu :)

Evet dün doktor da öyle dedi kiloya çok takılma gelişimini tamamlaması önemli olan dedi.. ben çalışmıyorum suan inşallah bu hafta beslenmeye biraz daha dikkat edicem insallah faydasını görürüz ... bide ben öyle 50 kiloluk anneleeden de değilim ki boyum 170. Normalde kilom 62-65 suan tabi üzerine bi 7 kilo koydu :)
Sende az kilo almissin zaten ben toplamda 17 kilo almistim normali tabiki 10 kilo ile tamamlamak ben biraz fazla kilo aldim zaten kilo almaya elvirisli vucudum ustelik 32 haftama kadarda calistim doktoruna guven kafama cok takma tadını cikar bu günlerin

Back
X