Plesenta Previadan dolayı hastanelik olanlar buraya !!

glupglup

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
1.236
24
358
49
İstanbul
3 gündür Bakırköy devlet hastanesindeydim. bebeğim erken gelsin diye diye, az daha kzımdan olacaktım. 28 haftalık hamileyim. Ev temizliği yaptığımı söylemiştim ya tadilat dolayısıyla belki hatırlarsınız o yüzden kanamam oldu ve acile gittik hemen. Cumartesiden beri kanamam var. Başta kırmızı kandı ama tedavi gördüğüm süre içinde hafifledi ve kahverengiye dönüştü. Bugün taburcu oldum ama her an tehlikedeyim. Doğuma kadar yatıp dinlencekmişim. Plesentam aşağı inmiş ve rahim ağzının yarısını kapatmış. Çok şükür erken doğurmadım yoksa kızım daha 1.200 gr. Bir poşet dahi taşımayacakmışım bunu bırakın tuvalete bile çok sık gitmemem gerekiyomuş. Hep yatıcakmışım. Başıma neler getirdim kızlar. Ev işi yapmaktan bana bişey olmaz diyodum ama öyle değilmiş. Az daha canım kızımı erkenden doğuracaktım. Çok şükür allahıma olmadı öyle bişey.:oklava:

canım geçmiş olsun bol bol dinlen işi gücü boşver. bebeğin herşeyden daha önemli. inşallah zamanında doğum yaparsın. kendine iyi bak...

geçmiş olsun...valla eskiler her işi yapıyormuş şimdi bizler neden böyleyiz bilmem bende hamileligim boyunca iş güç yapmadım eşim yaptı yada kadın çagırdık.hep tetikte geçti...

Canım geçmiş olsun aman kızlar hepimiz dikkat etmemiz gerek benimde ilk zamanlarda kanamalarım oldu dr.yavaş yavaş kalkabilirsin dedi ama ben kendimi suçlu gibi hissediyorum kalkınca..

geçmiş olsun, bundan sonra çok dikkat et. ALLAH hayırlısıyla sağlıcakla vaktinde doğum nasip etsin.
ALLAH'a emanet yavrularımız...

:teselli:geçmiş olsun,aman bırak ev işini falan..
bebeğin herşeyden daha önemli..
doktorun ne diyorsa harfiyen uy lütfen..
ama stres de yapma,hep olumlu düşün ki güzel şeyler olsun..

arkadaşım inşaAllah hayırlısıyla vaktini tamamlarsın, Rabbim şifalar versin..

çok geçmiş olsunglupglup, çok üzüldüm allah zamınında doğum nasip etsin, eskiler yapıyormuş ev işi falan ama yedikleri içtikleri doğal besinlerdi hormonsuz köylerde sadece hamur yeseler yarar havasu suyu yeter sanırım şimdi bizler öylemiyiz şehir hayatında ne havası hava ne suyu su gibi. bende yapıyorum dayanamayıp temizlik ama çok yorulduğumu farkettim artık daha dikkat ediyorum.
dikkat et kendine ve bebeğeğine...

Sağolun kızlar. Şimdi adım atmaya bile korkuyorum çoğu zaman. Bebeğimin eşinin yarısı rahim ağzında. Her an her şey olabilir.Tetikteyiz ailecek. Herşey normal giderse 34. haftaya kadar bekliycez bebeğim 2.5 kilo olsun diye. Sonrada büyük ihtimal sezeryanla alınacak. ınşallah sağlıkla dünyaya getiririm kızımı.

geçmiş olsun...valla eskiler her işi yapıyormuş şimdi bizler neden böyleyiz bilmem bende hamileligim boyunca iş güç yapmadım eşim yaptı yada kadın çagırdık.hep tetikte geçti...

öyle demeyin yaa eskiler onu yaparmış bunu yaparmış ama o zamanlar anne ve bebek ölümleri de bi o kadar fazlaymış yani.. ne olursa olsun altı üstü 9 ay dişimizi sıkıp kendimizi zorlamayalım yeter..

glupglup sana da çok geçmiş olsun.. çok dikkat et kendine... :teselli:

Sağolun kızlar. Şimdi adım atmaya bile korkuyorum çoğu zaman. Bebeğimin eşinin yarısı rahim ağzında. Her an her şey olabilir.Tetikteyiz ailecek. Herşey normal giderse 34. haftaya kadar bekliycez bebeğim 2.5 kilo olsun diye. Sonrada büyük ihtimal sezeryanla alınacak. İnşallah sağlıkla dünyaya getiririm kızımı.

sen kendine dikkat et ve güzel düşün,hiçbirşeycik olmaz allahın izniyle..
kritik zamanları geçmişsin zaten,kocaman olmuş kızın;)
ciğer geliştirici iğne falan verdi mi doktorun?

Canım hiç canını sıkma. Benim de 2. ayımdan itibaren ara ara kanamalarım olmuştu. Polikistik overden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bebeğin kesesinin yanlarında kanama yaptı. 4 kez hastaneye yattım. Sonra geçti. Ama 22. haftada seninki gibi kanamam oldu. Plasenta Previa dedi doktorum. Seninki gibi kısmi previaydı. Eğer plasenta total olursa yani tamamen rahim ağzında olursa o biraz daha ciddi oluyor. Korkmamamı, ilerleyen haftalarda plasentanın yukarı çıkabileceğini söyledi. Tabi korkmamam mümkün değil. Ciddi bir kanama olursa diye aynı kan grubundan tanıdık vericiler buldum :) Bir süre hiç bişey yapmadan yattım. Ama az az evin içinde geziniyordum. Doktorun dediği gibi her kontrolde plasenta biraz yukarı çıktı. Şimdilik plasenta sorunu yok. Ama doğum sancılarım geliyor ara ara. Benim doktorum da 34 ten sonraya kadar gelmesin de ondan sonra geleni kabul ederiz dedi:) Dediğim gibi sakın canını sıkma ama mümkün olduğunca yat. Kendini de suçlama sakın ev işi yaptım diye. Nerden bilecektin ki kanama olacağını. Allahım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi.

sen kendine dikkat et ve güzel düşün,hiçbirşeycik olmaz allahın izniyle..
kritik zamanları geçmişsin zaten,kocaman olmuş kızın;)
ciğer geliştirici iğne falan verdi mi doktorun?
canım ciğer geliştirici iki adet iğne yapıldı. Allah korusun diyelim şimdi doğsa bebeğim, ciğerlerinde bi problem olmayacak anlamına mı geliyor acaba?? O iğneler yeterli oluyormu acaba ciğerlerinin gelişmesinde? Bir bilgin varsa paylaşırsan çok sevinirim canım.

Canım hiç canını sıkma. Benim de 2. ayımdan itibaren ara ara kanamalarım olmuştu. Polikistik overden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bebeğin kesesinin yanlarında kanama yaptı. 4 kez hastaneye yattım. Sonra geçti. Ama 22. haftada seninki gibi kanamam oldu. Plasenta Previa dedi doktorum. Seninki gibi kısmi previaydı. Eğer plasenta total olursa yani tamamen rahim ağzında olursa o biraz daha ciddi oluyor. Korkmamamı, ilerleyen haftalarda plasentanın yukarı çıkabileceğini söyledi. Tabi korkmamam mümkün değil. Ciddi bir kanama olursa diye aynı kan grubundan tanıdık vericiler buldum :) Bir süre hiç bişey yapmadan yattım. Ama az az evin içinde geziniyordum. Doktorun dediği gibi her kontrolde plasenta biraz yukarı çıktı. Şimdilik plasenta sorunu yok. Ama doğum sancılarım geliyor ara ara. Benim doktorum da 34 ten sonraya kadar gelmesin de ondan sonra geleni kabul ederiz dedi:) Dediğim gibi sakın canını sıkma ama mümkün olduğunca yat. Kendini de suçlama sakın ev işi yaptım diye. Nerden bilecektin ki kanama olacağını. Allahım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi.

Çevremdeki herkes söylüyordu yapma diye ama ben hiç vazgeçmedim. Bana bişey olmaz diyip duruyodum. Ya normalde zaten hep erken kalkarım, günüm hep işle güçle geçer yada kızımı alır gezerim. Hareketsizliğe hiç alışkın değilim. O yüzden başıma bunlar geldi ya. Bilseydim tabiki yapmazdım. Neyseki o gün eşim evdeydi ve anında gittik doktora. Hemen müdahale edildi. Yoksa ne olurdu bilmiyorum hiç. Seni bulduğum iyi oldu. Benimle aynı şeyleri yaşamışsın sende. Özelden msj atıcam sana

canım ciğer geliştirici iki adet iğne yapıldı. Allah korusun diyelim şimdi doğsa bebeğim, ciğerlerinde bi problem olmayacak anlamına mı geliyor acaba?? O iğneler yeterli oluyormu acaba ciğerlerinin gelişmesinde? Bir bilgin varsa paylaşırsan çok sevinirim canım.

evet canım,o iğneler bebeğin allah korusun zamanından önce doğarsa sorun yaşamasın diye yapılıyor..kesin sorun yaşamaz diye birşey yok ama işe yaradığı kesin..
ben de yaptırdım o iğneden..
benim de bebeğim kordonu boynuna dolamış ve suyum olması gerekenden hayli az..
biraz daha azalırsa 35.haftada alırım diyor doktorum,sürekli takip ediyor..

doktorun ne diyorsa aynen uy,35.haftayı gördükten sonra hiç korkma..
bol dua ve bol pozitif enerji :1hug:

Evet canım öyleymiş. 34. haftayı doldurmamız yeterliymiş. Çok dikkat ediyorum artık bende kendime. Hayırlısı neyse o olsun artık canım. Bebeğin kaç kilo bu arada? Kaç haftalıksın tam olarak?

Evet canım öyleymiş. 34. haftayı doldurmamız yeterliymiş. Çok dikkat ediyorum artık bende kendime. Hayırlısı neyse o olsun artık canım. Bebeğin kaç kilo bu arada? Kaç haftalıksın tam olarak?

canım bebeğin kilosu değil ciğer gelişimi önemliymiş,biz de kilolu olursa küvöze konmaz sanıyorduk ama doktorumuz söyledi,o ciğer geliştirici iğneyi de o yüzden vermiş..
33+4 teyim canım,yata yata gidebildiğimiz kadar gidelim diye dua ediyorum:)
biz elimizden geleni yapalım da gerisi takdiri ilahi canım,bizim kuzular erken gelecekse ne yaparsak yapalım gelecekler:)

canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine .içini ferah tut.bende 32 haftaya giricem.doktor 34 e kadar inşllh gelmez dedi çünkü sancılarım başladı.bende senin gibi temizlik yaptım geçen hafta ama bişe zorlamadım nie öle oldu anlmadım.şimdi dikkat ediyorum

Back
X