plesentada kanama varmış yardım...!

aymuel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2008
392
2
96
Diğer
meraba arkadaşlar ben 6+3 günlük hamileyim.doktor plesetada kanama olduğunu söyledi.progestan ve istirahat verdi.bide kesenin içinde bebeği göremedik hala acaba erkenmi?bir bilgisi olan varmı?

merhaba geçmiş olsun benımde 5 haftalıkken başladı kanamalrım 14. haftanın sonuna kadar
sürdü progestan kullandım hatta bi süre yoğun kanamam oldugundna dolayı hastanede yatmak zorunda
kaldım evde de istirahat ettim ve daha sonra işime devam ettim gene hafif hafif lekelenmelerim oluyordu
keseyi 5 hftalıkken görmüştük ama 7. haftaya kadar bebek yoktu ıcınde 8. hafta başlarındada
kalp atışlarını duyduk yani kızım beni çok çok korkuttu ama şu an çok sağlıklıyız her gittiğim
doktorda maşşlllah deyip şaşırıyo :) benim kanamam plasentada değil kese etrafındaydı
doktor tehlıklei demişti...senınkının tam sebebı nedir plasente demişsin ama nasıl plasenta ilk zamanlar
önde oldugu ıcın kanama yapabilirmiş ve bunu normal karsılıyo doktorlar.sen genede dikkat et
inşallah bişey olmaz bebeğine çok şükü Allah ıma biz 6. ayımızı bitiyoruz 7 ye giricez :nazar: ve
hiçbi sorunumuz yok çok şükür :nazar: ama çok sıkıntı çektim ilk 3 ay boshayallersmile

benimde çok kanamam oldu ilk başları.ben parça bile düşürdüm.kimi, doktora göre kistti kimine göre ikizdi birini düşürmüştüm.kese çevresinde kanamam oldu sürekli.10.haftama kadar lekelenmem devam etti.bebeği ve kalp atışını 8.haftada gördük ve duyduk.günlerce hastanede yattım.ama çok şükür kızım beni bırakmadı.ultrasyona göre 32 haftalık olduk bile.kızım 10 gün önden gidiyormuş.allah bebeğini sana bağışlasın

benimde başlarda aşırı kanamam oldu hastanede yattım sonra evde yattım kanamam 16. haftaya kadar falan devam etti..ilk başlarda tuvaletimi bile yatakta yaptım..sonradan sadece tuvalete kalktım..ilaçlar falan eğil en iyi etki istirahat canım..sürekli yat...içine şüphe düşürme..benimde kalp atışları geç görüldü..
:nazar:bu arada haftaya doğum yapıyorum..darısı başına..

teşekkür edrim biraz olsun rahatladım.benim vajinamdam bir kanama yok.doktor ultrasonda gördü.mide bulantılarımda başladı.inşallah düzelir diye umut ediyorum.

benım 8. haftamda basladı kanmalarım 20. haftaya kadar devam ettı. bana doktor plesantan ayrılıyor demıstı ve sureklı yattım 1 defa hastanede yattım 20. cı haftata tamamen kapandı kanamamda bıttı ınsallah senınkıde bıter suan 39.haftamdayım hıc kalkma yat ınsallah bısey olmaz allah yardımcın olsun

ben 16 hafalık gebeyim,15.haftada doktor plesentada kanama var dedi.ilk defa böyle birşey duydum ve çok endişeliyim.buradan okuduğum kadarıyla bu sorunu yaşayanlar hiç kalkmadan yatmışlar sanırım.bunu yaşıyanlar varsa yazabilir mi lütfen,hep yattılar mı,geçti mi,bebeğin gelişimi gerçekten geriler mi acaba . doktor ıstırahat et dedi ama hep yat vs demedi sadece evde geçir biraz dedi,zaten progestan kullanıyordum iğne olarak tüp bebek olduğu için şuan devam ediyorum jelle..lütfen yaşamış veya duymş olanlar süreci anlatsın..

hepinize geçmiş olsun arkadaşlar ;

bende 14. haftada aniden başlayan yoğun kanama yaşadım, sonra az az devam etti 5 gün kadar, 5. günde tekrar yoğun şekilde oldu ve sonra yine azar azar devam ederek toplam 3 haftada bitti. doktor bana plasentada kanama olduğunu söylemişti, kimi zaman o kanama vajinadan boşalırmış, kimi zamanda orada biriken kanı rahim duvarı emermiş ve o nedenle vajinal kanama olmazmış. ben sürekli evde yattım sadece tuvalete kalktım,hiç bir şekilde kendimi zorlamadım. progestan ve iğne oldum. şimdi 19. haftadayız ve çok şükür iyiyiz,oğluşum tekmeler atmaya başladı, bu sürecin ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim, yüce Rabbim, hepimize yardım etsin ve bebeklerimize kavuşmak nasip etsin ...

bende 14. haftada aniden başlayan yoğun kanama yaşadım, sonra az az devam etti 5 gün kadar, 5. günde tekrar yoğun şekilde oldu ve sonra yine azar azar devam ederek toplam 3 haftada bitti. doktor bana plasentada kanama olduğunu söylemişti, kimi zaman o kanama vajinadan boşalırmış, kimi zamanda orada biriken kanı rahim duvarı emermiş ve o nedenle vajinal kanama olmazmış. ben sürekli evde yattım sadece tuvalete kalktım,hiç bir şekilde kendimi zorlamadım. progestan ve iğne oldum. şimdi 19. haftadayız ve çok şükür iyiyiz,oğluşum tekmeler atmaya başladı, bu sürecin ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim, yüce Rabbim, hepimize yardım etsin ve bebeklerimize kavuşmak nasip etsin ...

kanamanın geçmiş olmasına ve oğluşunun sağlıklı olmasına çok sevindim gerçekten.darısı benim ve diğerlerinin başına inşallah.ama benim doktorum sürekli yat demedi sadece ıstırahat et dedi.5-6 gündür sizin dediğiniz gibi bende sadece ihtiyaç için kalktım.şimdi oturuyorum yatar vaziyette deilim daha esnek davranıyorum.ne yapmam gerekir sizzce?bazen bazı doktorlar daha rahat davranıyor.burda önemli olan dinlenmiş olmakmı sürekli yoksa yatmak mı ne düşünüyorsun?

benimde başlarda aşırı kanamam oldu hastanede yattım sonra evde yattım kanamam 16. haftaya kadar falan devam etti..ilk başlarda tuvaletimi bile yatakta yaptım..sonradan sadece tuvalete kalktım..ilaçlar falan eğil en iyi etki istirahat canım..sürekli yat...içine şüphe düşürme..benimde kalp atışları geç görüldü..
:nazar:bu arada haftaya doğum yapıyorum..darısı başına..

Hayırlı dogumlar arkadaşım.bişey merak ettim de kanamaların sebebi neydi?doktor nası bi tedavi uyguladı?bende de düsük riski var da.kalp atışlarını duyduk kanamam da durdu şükür ama ultrasonda kesenin yanında kan pıhtısı görüldü.bu da tehdid oluşturuyo.merak ettim senin kanamanın sebei de bumuydu?

Bebeğin eşinde kanama çokmuydu aynı sorunu bende yaşıyorum bebeğimde hafta geriliği başladığını söyledi doktor büyük bi ihtimal suyunun giderek azalacağını ve erken doğum yapacağımı söyledi çok korkuyorum bu eşindeki kanama sonradan geçiyor mu

Back
X