Plesentanın aşağıda olması

Merhabalar 18 haftalık gebeyim doktorum plesenta aşağıda teşhisi koydu. Tam altta dedi yani baya aşağıda 😔 Herhangi bir kanama yaşamadım sadece bebeğin ayakları plesentanın üstünde olduğu için ara ara hareket edince fazla baskı, kasık ağrısı hissediyorum. Doktor korkutmak istemedi ama bunun hakkında olumsuz şeyler olduğunu biliyorum çok kez duydum. Moralim bozuldu stres yapmadım ama üzüldüm ne yalan söyleyim.

Aynı durumu yaşayan kızlar neler yaşadınız, durumunuz nasıl gelişti, dikkat ettiğiniz şeyler nelerdi ? Ne sıklıkla doktora gitmek gerekiyor ? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

Merhaba, bende 28+3 haftalık hamileyim plesanta previa dedi doktorum endişeliyim korkularım var internette de olumsuz şeyler yazıyor hep kafama takıyorum bu şekilde doğum yapmış anneler bize tecrübelerini aktarabilirse belki içimiz rahatlar biraz

Merhaba şuan aynı durumdayım doktorumla konuşmam 24 haftaya kadar çıkabilirmiş fakat çıkmazsa en kötüsü sezeryan olursun çokta korkulacak birşey değil dedi ağır birşey kaldırmam yasak benim ara ara kanama oluyor progestan kullanıyorum ilk günden itibaren çokça dinlenip yan yatarsınız rahatlarsınız sancıdan ben bu şekilde yapıyorum bende 20 haftalık olacağım inşallah sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız olumlu düşünelim 🩷

Back
X