• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları pnömokok

• Konu Sahibi Konu Sahibi suany
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

suany

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2008
21
2
86
45
Aydın
Kızlar benim bebeğim 8 aylık.İlk aşılaından itibaren özel aşı yaptırdım.Tabi bu özle aşıları kim daha iyi biliyor 8 aydır yinede kestirebilmiş değilim.5 li karmasında özel yaptırdığım aşıyı sağlık ocağı kendi aşısını yaparak atladı çoook kızmış olsamda geri dönüşü yoktu 18 ayda tekrar bir tane daha olacak dendi.Pnomokok aşısı dedim doktoruna yazdırdım eczane buyukler olanaı getirtmiş o yanlışlıkla oldu çıldırdım.Hemen doktora gittim eczane hata yapmış ama hiçbirşey olmaz dedi gerçektende olmadı ateş bile.Şimdi başatan sıfırdan prevanar denen pnomokok aşısını yaptırıyorum.Kafam öyle karıştıkii çok önemli olduğunu bilmesem yaptırmayacağım neredeyse.
Doğurmak değil aşılar yıprattı beni.Sizlerde böyle sorunlar yaşadınızmı ?:oklava:

ben hiç aşıdan yana sıkıntı çekmedim.gerçi kızım iki aylık ama.ilk doğduğunda hastanede bi aşı yaptılar sonra 1 haftalıkken sağlık ocağına gidip aşı kartını aldım.1 ay sonra hepatit yaptırdım sağlık ocağında .2. ayında da karma ve verem için gittim.ateş yapmaması için eczaneden satılan özle aşılardan alacaktım ama sağlık bakanlığı artık sağlık ocaklarına vermiş o aşılardan dışardan almaya gerek yokmuş.gerçekten de kızım hiç aşı olduğunu bile anlamadı.bundan sonraki her aşısını da aynı sağlık ocağında yaptıracağım...pmömokok a gelince ben onu yaptırmayı düşünmüyorum sanki bana aşıyı çıkartan firmanın biraz oyunu gibi geliyor.çünkü bu zamana kadar böyle bişey yoktu.zaten 3 doz o aşıya şu an gücüm de yok benim....

bende aşılarını sağlık ocağında yaptırdım bebeğimin eşim özel aşılara güvenmiyordu pnömokoku bende yaptırmadım aşılarında çok ağladı kuzum bizim aşılarımız bitti karma aşıları değiştirmişler bebeklerin canı yanmıyormuş artık onlar için sevindim oğluşum için üzüldüm çok canı acıdı yavrumun :(((((

Aslında bendede o güç yok ama neyaparsın bebek için diye yaptırıyoruz.Bir kere yaptırdım geri dönmek olmaz.Ame birkez daha anne olursam o bebeğe yaptırmam özel aşı vs.Benim bebeğim doğduğunda devlet o ilk karma aşıları karşılamıyordu sonradan sağlık ocağının absi siz kaçırdınız yeni doğanlarınki artık biz bedava vuruyoruz dediler

arkadaşlar pmömokok aşısı şartmı ki benim oğlum 4 yaşında acaba yaptırmasak olmazmıki

a.s.a.s.
bende çocuğuma 3 doz pnömokok aşısını yaptırdım çok memnun kaldım biraz pahalı ama gercekten değiyor. tek doz şeklindede yaptırılıyormuş kesinlikle herkese öneririm

Back
X