''pogaca yapamıyorum'' yardımcı olurmusunuz :((

Caulfield-

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
8.769
1.121
373
arkadaslar normal de yemek ve tatlılarda basarılıyımdır .yanı en azından cevremdekıler elımın lezzetlı oldugunu soylerler cok begenırler.hatta annemden bıle guzel yaptıgımı soylerler. ama gelın gorun kı bır pogaca yapmayı beceremedım .aglıyacağım gercekten :(( annem 1 haftalıgına yok. evde babam, ağbım kaldık .bugun de canım pogaca cektı:(( annemın pogacası cok guzel olur yumusak ve pofur pofur olur .annemin poğacası gibi olsun diye forumda bayag pogacalarla ılgılı konuları okudum .ne yazıyorsa yaptım ama sonuc hüsran :( dumduz tepsılık borege dondu :(( sınırden agladım oysa nasıl canım cekmısti:(( evdekilere rezil olmayayım dıye cope attım :((

ne yazıyorsa yaptım arkadaslar, hamurum yumusaktı cevız buyuklugunde parcalarla yuvarlaklar yaptım .tabı oncesınde mayası gelsın dıe beklettım .hamuru yogurdum ole bı 10 dk bekledım .sonra sekıl verdıkten sonrada 45 dk beklettıkden sonra fırına verdım . bu pogaca 5 dakikada pıstı sasrdım kaldım .tepsıyı cıkardıgımda ıse pogacalarım borek gıbı dumduzdu:43: nerede yanlıs yaptım arkadslar fıkırnlerınıze ıhtıyacım var

Son düzenleme:
canimmm benim evde bir tarifim var bende hic yapamam ama bitek onu tuttururum aksam eve döndügümde veririim sana üzülme tariflerde hatali sana bana göre degil:27:

canimmm benim evde bir tarifim var bende hic yapamam ama bitek onu tuttururum aksam eve döndügümde veririim sana üzülme tariflerde hatali sana bana göre degil:27:

canım yardımcı olmak isterdim ama aynı dertten muzdaripim :14: yemeklerimde,pastalarımda tatlılarımda şahane olur..hayatımda tek kıvıramadığım mayalı poğaça oldu..defalarca denedim ama istediğim gibi bööyle yumuşacık pamuk gibi olmadı..annemde yapar,teyzemde..aynısını yapıyorum ama olmuyor olmuyorrr..internettende bakıyorum,yılmadım yine deneyeceğim yine deneyeceğim..(dediğin gibi poğaça çok severim bende,ama mayalı yumuşacık olacak.sert olandan hoşlanmıyorum.tuzlu yapmak istediğim tek şey budur ama onu da beceremiyoruım:14:ama her yaptığım mundar oldu açıkçası.yazık günah) eğer gerçekten çok iyi tutturursan lütfen bana yaz..:34:

bende istiyorumm bende bendee:66::66: yemek tarifleri bölümüne konu açıp yazsan?benim hala özel mesaj yetkim yokmuş,yazamıyorum.ama mümkünse banada kopyalasan..:34::34:

Bende beceremiyordum kayınvalidemin bir tarifi vardı onu yapıyorum hep güzelde oluyor :61:
Sütle yoğuruyor hamuru içine sana yağı koyuyor yarm paketen az eriyene kadar sütü ılıtıyor. kuru maya tuzu atıyor sütle yoğuruyor kulak memesi olayından biraz daha yumuşak oluyor hamura şekil verirken eline azcık yapışıyor.Bide hamur sıcak duracak ve 45 dk beklicek.
Mayalanıp gelen hamuru azcıkda sanayağı alıp sıcakken hamuru indirirken eritiyor,fırını sıcak olursa daha iyi oluyor hamur fırındada geliyor birazcık.Yumuşak ve yiyimser oluyor.:51:

Son düzenleme:
bı ben sanıyordum su pogaca ısını tutturamayan :9: okadar sınırlerım bozuldukı o pogacalrı dumduz borek gbı gorunce anlatamam .ustelık o kadar basıt bı tarıfı var kı bu kadar basıt bırseyı beceremedım dıye hungur hungur agladım resmen .yemek yapmayı bılmeyen kuzenım bıle pogaca yapabılıyor ama ben yapamıyorum cok acı :43::84::84:

Bende beceremiyordum kayınvalidemin bir tarifi vardı onu yapıyorum hep güzelde oluyor :61:
Sütle yoğuruyor hamuru içine sana yağı koyuyor yarm paketen az eriyene kadar sütü ılıtıyor. kuru maya tuzu atıyor sütle yoğuruyor kulak memesi olayından biraz daha yumuşak oluyor hamura şekil verirken eline azcık yapışıyor.Bide hamur sıcak duracak ve 45 dk beklicek.
Mayalanıp gelen hamuru azcıkda sanayağı alıp sıcakken hamuru indirirken eritiyor,fırını sıcak olursa daha iyi oluyor hamur fırındada geliyor birazcık.Yumuşak ve yiyimser oluyor.:51:

cnm bende sutle yogurdum .sutu suyu ılık katıttım .ama yag sıvıyag .annemden sankı bende sana yag dıe hatrlıyorum .ayrıca kuru maya degılde yas maya kullandım .forumda o yumusak pogacalra baktım hep yasmaya tercıh edılms bende ole yaptım.ben sekıl verırken elıme hamur yapısmıyordu .bıde elımı her hamuru sekıl vermek ıcın aldgımda yaglıyordum .acaba yagında etkısı olmus olabılr mı ? ben 10 dkka mayası gelsın dıe bekledım ,sekıl verdıkten sonrada 45 dkka beklettım .forumda ole yazıyordu ole yaptım :( oyle bır kabardılarkı daha fırına vermeden yapıstı hepsı bırbırıne :(
fırında pıserken duzelır dedım ama bıldıgımz tepsılık borek oldu :43:yumusak oldu ama pogaca demey bın sahıt .ıcıne ıspanak kıyma koysaydım benım usulumce borek dıyıp sunsam ınanılır yanı o derece borege benzedı:43:

cnm bende sutle yogurdum .sutu suyu ılık katıttım .ama yag sıvıyag .annemden sankı bende sana yag dıe hatrlıyorum .ayrıca kuru maya degılde yas maya kullandım .forumda o yumusak pogacalra baktım hep yasmaya tercıh edılms bende ole yaptım.ben sekıl verırken elıme hamur yapısmıyordu .bıde elımı her hamuru sekıl vermek ıcın aldgımda yaglıyordum .acaba yagında etkısı olmus olabılr mı ? ben 10 dkka mayası gelsın dıe bekledım ,sekıl verdıkten sonrada 45 dkka beklettım .forumda ole yazıyordu ole yaptım :( oyle bır kabardılarkı daha fırına vermeden yapıstı hepsı bırbırıne :(
fırında pıserken duzelır dedım ama bıldıgımz tepsılık borek oldu :43:yumusak oldu ama pogaca demey bın sahıt .ıcıne ıspanak kıyma koysaydım benım usulumce borek dıyıp sunsam ınanılır yanı o derece borege benzedı:43:

Olur olur merak etme öğrenirsin herkes annesini karında öğrenmiyorki :38:
Hem kayınvelidem der kara poşet alır götürür :D

şimdi benim çözdüğüm 2 şey var
yağın markası ve fırın şekli
örnek annem benim fırınımda kek kabartamaz
ben aynı fırında tavana değdiririm
poaçada da yağ önemli bunuda ancak tecrübe ederek çözebilirsin

ceviz kadar hamur kopartdim demissinya bence onlar cok kucuk belki oyuzden yayilmistir birde hamuru cok iyi yogurmak lazim cok iyi dinlendirip kabartmak lazim hatta bir surede tepside bekletmek lazim firina surmeden once:21:

ceviz kadar hamur kopartdim demissinya bence onlar cok kucuk belki oyuzden yayilmistir birde hamuru cok iyi yogurmak lazim cok iyi dinlendirip kabartmak lazim hatta bir surede tepside bekletmek lazim firina surmeden once:21:

tatlım benım celıskıye dustugum bı noktada ,pogaca hamurunu bazıları mayasını gelmesını 1 saat beklıyorlar sonra sekıllerı verdıklerı gıbı fırına verıyorlar .bazıları da ; yogurulan hamuru ılk 10-15 dk beklıyorlar mayasının gelmesını ,sonra sekıl verıp bırde tepsıde bekletıyorlar 45 dakka gıbı .bende boyle yaptım yanı ılk 10-15 dk bekledım sonra sekıllendırıp tepsıde beklettım 45 dakka .bayag sıstıler ,pogacaların uzerınede fırca yardımıyla yumurta sarısı surerken,o sısen kabaran pogacalar bırden pıstılar yayılıp bırbırıne yapıstılar .acaba bundan dolayı da boyle yayılms olabılrmı ? yanı dırek 1 saat bekletıp sonra sekıllendrdıgım gıbı fırınamı vermem daha dogru olurdu.

Son düzenleme:
arkadaslar normal de yemek ve tatlılarda basarılıyımdır .yanı en azından cevremdekıler elımın lezzetlı oldugunu soylerler cok begenırler..hatta annemden bıle guzel yaptıgımı soylerler :(( ama gelın gorun kı bı pogaca yapmayı beceremedım .aglıycam gercekten :(( annem 1 haftalıgına yok evde babamla abım tek kaldık .bugun de canım pogaca cektı:(( annemın pogacası cok guzel olur yumusak ve pofur pofur olur .bazen komsuya fılan gıttıgımzde komsunun pogacaları sert olur hıc begenmem .ole rıskle karsılasmıyım dıe forumda bayag pogacalrla ılgılı konuları okudum .ne yazıyorsa yaptım ama sonuc dumduz tepsılık borege dondu :(( sınırden agladım oysa nasıl canım cekmısdı :(( babam gormesın rezıl olmıyım dıe cope attım :(( ne yazıyorsa yaptım arkadslar hamurum yumusaktı cevız buyuklugunde parcalarla yuvarlaklar yaptım .tabı oncesınde mayası gelsın dıe beklettım .hamuru yogurdum ole bı 10 dk bekledım .sonra sekıl verdıkten sonrada 45 dk beklettıkden sonra fırına verdım . bu pogaca 5 dkkada pıstı sasrdım kaldım .tepsıyı cıkardıgımda ıse pogacalrım borek gıbı dumduzdu:43: nerede yanlıs yaptım arkadslar fıkırnlerınıze ıhtıyacım var

45 dk çok bekletmişsin cnm ya.bekleyince dağılıyorlar.mayalaması için bekletip hemen yapıp tepsiye diziyorum ben.olabildiğince çabuk üzerine de yumurta sarısı sürüp atıyorum fırına hemen.yoksa kendilerini salmaya başlıyolar:19:

45 dk çok bekletmişsin cnm ya.bekleyince dağılıyorlar.mayalaması için bekletip hemen yapıp tepsiye diziyorum ben.olabildiğince çabuk üzerine de yumurta sarısı sürüp atıyorum fırına hemen.yoksa kendilerini salmaya başlıyolar:19:

tatlım evet dedıgın dogru olabılır .ztn yumurta sarısını surmeye basladıgımda pogacalr cok kabarmıs bırbırıne yapısmstı ustelık ayrı dızmeme ragmen .ama bende ,yogrulduktan sonra 10 dk mayasının gelmesını bekleyıp kı 10 dkkada ztn cok kabarmıyor ,sonra sekıl verıp tepsıye dızdıkten sonrada bı 45 dkka daha mayasının gelısını bekleyın dıye duymsdum .o zman daha yumusak oluyorms .ztn yumurtayı surerken hamur pıstı hep :( sız ne kadar beklıyorsun mayasının gelısını ,bırde sızde sekıl verdıkten sonramı beklıyorsn mayasını ?

Back
X