Polikastik over sendromu ??

Melikegrss

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2017
97
104
13
31
Arkadaslar ben pko hastasiyim daha öncede yazmistim. Pko hastaligina iyi gelen seker hapiymis ve 3 haftadir bende kullaniyorum. Sorum şu bunu kullanan varsa ne zaman hamile kaldi ilk aydan hamile kalan var mi? 3 senelik evliyim cocugumuz yok daha.

Ben ilk ayda hamile oldum daha sonra 6 ayda bir oldu üç kez kaybettim kanımda hafif pıhtılaşma varmış 4. De iğne aspirin kullandım Ve ilk 4 ay şeker hapını bırakma dedi dr 4.de kızım Doğdu bu arada 9 yıllık evliyim gebelikler şeker hapı kullanıp Ve kilo verdikten sonra son iki yılda oldu hormonlar mor adetlerim düzenli insülin direncim yoktu

Bende pkoluyum 5 yıllık evliyim kullanmaya başladıktan 6 ay sonra hamile kaldım ama 40 gün önce 24 haftalık bebegimi erken dogumla kaybettim şimdi tekrar başladım ilaca en kısa zamanda sana bana isteyen herkese Rabbim saglıklı hayırlı evlatlar nasip etsin

Pko olanlarda pıhtılaşmaya eğilim fazla oluyor ama herkeste olmuyor benim iki genimde heterozigot vardı yani taşıyıcı yıl Ve Prof bu düşüğe mineden olmaz dedi iğne için ısrar ettim ve yazdı hamileliğin ilk haftaları iğnenin dozu fazla geldiği için çok kanama geçirdim 16 haftalıkken kan tahlillerinde crp ve sedim yüksek çıktı bende romatizma da varmış Ve pıhtılaşmayı arttırıyormuş yani ben herşeyi üç kayıp yaşadıktan sonra öğrendim pko da hamileliğin ilk üç ayı hormon dengesizliğine bağlı düşük riski var onu için de hamileliğin ilk 4 ayı şeker ilacı kullandım ilk üç ay hormonları yumurtalık üretiyor daha sonra plesanta alıyor o görevi ve bebeğin beslenmesi değişiyor tavsiyem pko olanlar gebelik öncesi genetik pıhtılaşma Ve romatizma testlerini yaptırsınlar bi problem varsa önlemini almak lazım ben ilk hamileliğim de bi aspirin kullansam o bebek yaşayacakmış ama yanlış doktora gitmişim

Pıhtılaşma testlerini zi yaptırın bence

Bende bir cok doktora gittim ama genetik testi ypmadilar hic bir daha gidecegim zaman dktorumdan istiycem. Insallah allahim herkese versin bende cok istiyorum cevrendeki herkes hamile

Pko hastalığına şeker ilacı iyi gelmez. İnsülin direnciniz vardır ki bu da pko ya eşlik eder. O ilaçlar da hem şekerinizi düzenler hem de yumurtlamaya yardımcı olur. Direnci kırmak için spor ve diyet yapmalısınız, glisemik indeksi yüksek gıdalar almalısınız.

Daha öncede cok gittim doktora. Cok idrara cıkıyordum halada öyle ama bu zmana kadar hic şekerin var diyen olmadı bekarlık hayatımda dahi. Doktorum klomen verince düzenli adet görüyorum bende saglık ocagına gittim gebelik testi istedim 3 hafta önce ve doktorda şekerine iste kanına bakalım filan dedi tamam dedim. Sonucta seker hapi ve kan depolarim düsükmuş hap verdi. Dedim herşeyde vardir bir sebeb seker hapinin pko ya iyi gelecegini bilmiyordum.

Kızlar polikistik over için diyetisyene gidiyorum dyt didem yiğit daha önce gidip memnun kalan var mı ? Dogum kontrol kullanıyodum bıraktrs

Glisemik indeksi düşük gıdalar almalı sanırım yanlış yazmışsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…