POLİKİSTİK OLUP FEMARA TEDAVİSİ ALANLAR

gizlibirileriydi

Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2025
108
20
13
24
Kızlar ben 6-7 aydır gebelil deniyorum. Bu süreçte gebelik denemediğim zaman kadın doğuma gittim bir sıkıntı yok dedi daha sonra gebelik denerken farklı bir doktora gittim o da yok yumurtan çok fazla var güzel dedi bu ikisi de devletteydi. Bu ay adetim bir hafta gecikince özele gittim ve polikistiksin dedi. Her ay düzenli adet olurım yani 32-36 arası bir düzen. Geçen ay ovulasyon testiyel takip ettim 24. Gün yumurtlama gördüm. Biraz tembellik var dedi doktor. Ama hormonlarına bile bakmaya gerek yok çok iyisin dedi. Rahim her şey temiz dedi. Zayof olduğum için bi sıkıntı olmazmış hatta artı bizim için dedi. Femara ve procertin diye bir ilaç yazdı. 12. gün yumurtlama gördüm ilaçtan sonra soldan çatlamış dedi doktorum kontrole gittiğimde. Çatlatma iğnesine bile gerek olmadı yani. Ayın 6sında gitmiştim çatlamıştı. Sizce ben ne zaman gebelik testi yapayım. Herhangi bir belirtim de yok yani her zamanki adet olacakmış gibi. Bir de femara ve procertin kullanan var mı faydasını gören var mı ?

Çok iyi olduğunu nasıl anlıyor müneccim mi mesela tiroid, insülin değerleri yumurtalığa ultrason tutunca anlaşılıyor muymuş? Dr değiştirin çok özensiz biri belli ki.

Çok iyi olduğunu nasıl anlıyor müneccim mi mesela tiroid, insülin değerleri yumurtalığa ultrason tutunca anlaşılıyor muymuş? Dr değiştirin çok özensiz biri belli ki.
Aslında iyi bi doktor herkes tarafından seviliyor ama iki doktorun bi şey yok deyip bunun polikistiksin demesi benim de garibime gitti

Aslında iyi bi doktor herkes tarafından seviliyor ama iki doktorun bi şey yok deyip bunun polikistiksin demesi benim de garibime gitti
Yumurtan çok fazla var derken zaten polikistik oluyoruz malesef. Hormon bakmadan çok iyi olup olmadığını anlayamaz. Sadece polikistik görünüm mü var yoksa polikistik over sendorumumu var hormon tahlili yapması gerekiyor . Mesela bende sadece görünüm var yani çok fazla yumurta var. Ama hormon tahlili için eğer maddiyat önemliyse devlette yaptırabilirsin. Bence de doktor değiştirmelisin.

Bende zayıfım ama hiç belirti yokken prolaktinim sürekli yüksek çıkıyordu yumurtalık tembelliğim vardı yani ultrasonda bakıp sorunsuz denmez, ultrasonda rahim şeklini göremez mesela bende perde varmış rahim filmi çekmeden onuda göremez yani kısacası doktorunuzu en yakın zamanda değiştirmelisiniz

Tamamdır bu ay da olmazsa değiştireceğim o zaman. Bugün dpo 12 sabah test yaptım bi şey çıkmadı. Olsa çıkar mıydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…