Gebeliğe Hazırlık Polikistik over mı ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

busemakilic

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2021
1.076
417
43
34
Kızlar selam,

Teoid hastasıyım , hızlı calısan bir troidim vardı , ancak fazla ilaç kullanımından dolayı tsh cok yükseldiği için doktor ilacı kesti . En son kadın doğuma gittiğimde polikistik over olduğu söylendi ama bu zamana kadar böyle birsey olmamıştı hiç bir doktor böyle birsey demedi . Şimdi değerlerime bakar mısınız böyle bir durum var mı , yoksa troid değerimin yükselmesinden mi kaynaklandı

Eklentiler

• 6044D070-AC3B-43B8-9A9C-EBB665CEFDF9.webp
    6044D070-AC3B-43B8-9A9C-EBB665CEFDF9.webp
    25,2 KB · Görüntüleme: 57
  • D7D42D5B-36DA-47D3-88C9-E0AFCA16ACBD.webp
    D7D42D5B-36DA-47D3-88C9-E0AFCA16ACBD.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 58
Kızlar selam,

Teoid hastasıyım , hızlı calısan bir troidim vardı , ancak fazla ilaç kullanımından dolayı tsh cok yükseldiği için doktor ilacı kesti . En son kadın doğuma gittiğimde polikistik over olduğu söylendi ama bu zamana kadar böyle birsey olmamıştı hiç bir doktor böyle birsey demedi . Şimdi değerlerime bakar mısınız böyle bir durum var mı , yoksa troid değerimin yükselmesinden mi kaynaklandı
Polikistik over ultrasonla bakılan birsey bildiğim kadarıyla ultrasonla bakıp gördüyse doğru olabilir. Testlerin o yüzden de yüksek olabilir canım. Istersen başka bir doktora da görün

İnsulin direnci- tiroid gibi degerlerin referans dışı olması polikistik over oldugunun tanısını koymaz sadece destekleyebilir. Amh testi ve vajinal ultrasonla durum net anlaşılır.
Benim i.direncim sınırda çıktı Amh testim 5 çıktı bu durumda Pco olduğu soylenebilir aslında ama ultrasonla bakıldığında Pco görüntüsü yok denildi. Yani Hep beraber değerlendirilmesi en doğrusu olur.

Tshınız çok yüksek şu an. Ben senelerce tedavi gördüm hipertiroididen. İlaç çok kullanıldığı için tsh düşer aksine, bişey anlamadım açıkçası. Endokrine gidiyorsunuz değil mi?

Tshı 0.6 dan 55e mı yükseltmiş o yuh. Benim 3 diye çok yüksek düşmesi lazım demişlerdi

Tshınız çok yüksek şu an. Ben senelerce tedavi gördüm hipertiroididen. İlaç çok kullanıldığı için tsh düşer aksine, bişey anlamadım açıkçası. Endokrine gidiyorsunuz değil mi?
Merhaba
Lh : 12,6
Fsh : 5,02
Tsh: 1,94
Dhea-so4 = 283
Prolaktin : 14,1 ug/L
Total testesteron : 0,34 ng/ml
Bu değerlerim normal mi sizce anlıyorsanız eğer?

Back
X