• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polikistik over sendromu ve saç dökülmesi :18:

zey90

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2014
85
8
18
merhaba kızlar,polikistik over nedeniyle saçlarımın büyük bir kısmını kaybetmiş durumdayım.doktor diane 35 ve aldactone önerdi 2aydır bu ilaçları kullanıyorum.şuan için dökülme eskisine göre bayağı azalmış durumda fakat yeni saç çıkışı yok.aranızda pkos nedeniyle saç dökülmesi olan ve ilaçla ya da başka bi yöntemle saçlarına tekrar kavuşan var mı?çok endişeliyim gerçekten kalan saçlarımı da kaybetmekten korkuyorum :( deneyimi olanlar paylaşırsa çok sevinicem.

bnimde pko yüzünden çok saçım döküldü. 11 kilo verdim saç dökülmem azaldı, dermokil şampuan ve elidor saç maskesi bana iyi geliyor.

Kizlar bendede pko var ben sac doktugunu bilmiyordum ama simdi anliyorum bir ara nerdeyse kafamda sac kalmamisti ustelik gur sacli bir hatunken demek ondanmis hicbirsey yapmadim ama Allaha sukur simdi iyi insallah sizinkide gecer..

Aaaa bende bilmiyordum.Pko bende de vardı üniversite yıllarımda.Diana35 kullanıyordum saçlarım dökülüyordu.Ama kellikler olacak ya da dipleri görünecek kadar değil.Sadece duş alırken sırtımdan yumak halinde inerdi.Şimdi gür saçlarım yok maalesef.Ben de gürleşsin istiyorum.Hiç kistten olduğunu düşünmezdim şaşırdım valla.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim yıllardır dökülüyor kel olmaya az kaldı diane35 ben 2 yıl kullandim halk arasinda kötü ünü olsada cok faydasini gordum birakali 4 yil falan oluyor eskisi gibi duzensizlik falan yasamadim hamilede kaldım tedavisiz bende sivilcede yapiyor pkos ergenlikte tek sivilcem cikmadi simdi fena halde var.

Son düzenleme:
PKO'nun saç döktüğünü ben de bilmiyordum.
Saçım eskiye oranla o kadar azaldı ki. Demek bu yüzdenmiş :26:

Arkadaşlar ben şuan 24 yaşındayım,17 yaşımdan beri de pko belirtilerini taşıyorum tüylenme gibi ve adet sancısını her ay aynı günlerde yaşıyorum fakat adetim çok az sürüyo.bu şikayetlerim için ara ara 6-7 aylık ilaç tedavisi görüp bıraktığım oldu.ama saç dökülmesi sorunu üniversitenin son yılında başladı 2012de ve iki sene içinde saçlarımın büyük kısmını kaybettim,çok sinsi,hızlı ilerliyo.eğer bu hastalığa sahipseniz ya da şüpheleriniz varsa mutlaka hormon testi yaptırın.ve gerekli görülürse verilen doğum kontrol ilaçlarını kullanın mutlaka.ben şuan çok pişmanım kullanıp bıraktığım için.ama doktorların da ilgizliği ve maddi imkansızlıklar da neden oldu bu duruma gelmeme.erken teşhiş çok önemli bence.şuan dökülen saçlarımın tekrar çıkışını sağlayamıyorum.mezoterapi ve prp yaptırdım birkaç seans çıkan küçük küçük saçlarda bir süre sonra dökülüyor.anlamıyorum 2 aydır ilaçlarımı düzenli kullanmama rağmen saç köklerim çok zayıf.ek olarak şuan minoxil ve pantogar kullanıyorum.benimle aynı sorunları yaşayıp bir çözüm bulan varsa lütfen paylaşsın.yakında kpss ye gircem öğretmen adayıyım ama bu psikoloji yüzünden odaklanamıyorum sınava.:(

Kizlar bendede pko var ben sac doktugunu bilmiyordum ama simdi anliyorum bir ara nerdeyse kafamda sac kalmamisti ustelik gur sacli bir hatunken demek ondanmis hicbirsey yapmadim ama Allaha sukur simdi iyi insallah sizinkide gecer..

teşekkürler canım,inşallah.

bende yılların pcos hastasıyım ve hastalığımı bildim bileli doğum kontrol hapları alıyorum.en korktuğum şey saçlarımın dökülmesi allah yaşatmasına bana bunu.
bu aydan hapı bıraktım ve hayıt tohumu kullanmaya başladım.umarım saçlarım dökülmez.belkide bu zamana kadar hapların sayesinde saçlarım dökülmedi.:44:

bende yılların pcos hastasıyım ve hastalığımı bildim bileli doğum kontrol hapları alıyorum.en korktuğum şey saçlarımın dökülmesi allah yaşatmasına bana bunu.
bu aydan hapı bıraktım ve hayıt tohumu kullanmaya başladım.umarım saçlarım dökülmez.belkide bu zamana kadar hapların sayesinde saçlarım dökülmedi.:44:

pko nun belirtileri kişiden kişiye değişiyo canım bazen yalnızca tüylenme,tüylenme+adet düzensizliği ya da tüylenme+saç dökülmesi gibi .ilaçları düzenli kullanman iyi olmuş,benim dökülmelerin bu kadar hızlı ilerlemesinin nedeni ara ara kullanıp bırakmam oldu..:(umarım bundan sonra da yaşamazsın böyle bir problem.

pko nun belirtileri kişiden kişiye değişiyo canım bazen yalnızca tüylenme,tüylenme+adet düzensizliği ya da tüylenme+saç dökülmesi gibi .ilaçları düzenli kullanman iyi olmuş,benim dökülmelerin bu kadar hızlı ilerlemesinin nedeni ara ara kullanıp bırakmam oldu..:(umarım bundan sonra da yaşamazsın böyle bir problem.

inşallah canım.
bu zamana kadar düzenli kullandım ilaçlarımı ama hiç bir faydası olmadı.yani şöyle söyleyeyim.doğum kontrol hapı sayesinde tüylenmem azaldı,sivilcelerim kayboldu adetim düzenli olarak geldi ama ilaçı bırakınca hemen başa dönüyorum.belkide saçlarımın dökülmemesi ilaçlar sayesindeydi.mayıs ayı girdiğinden beri ilaç kullanmıyorum.bakalım yine neler bekliyor beni.:14:

inşallah canım.
bu zamana kadar düzenli kullandım ilaçlarımı ama hiç bir faydası olmadı.yani şöyle söyleyeyim.doğum kontrol hapı sayesinde tüylenmem azaldı,sivilcelerim kayboldu adetim düzenli olarak geldi ama ilaçı bırakınca hemen başa dönüyorum.belkide saçlarımın dökülmemesi ilaçlar sayesindeydi.mayıs ayı girdiğinden beri ilaç kullanmıyorum.bakalım yine neler bekliyor beni.:14:

canım malesef sahip olduğumuz bu rahatsızlığın çözümü yok tek yapabildiğimiz belirtileri en aza indirmek.birçok doktora danıştım ben de çocuk sahibi olmak isteyene kadar hapları kullanmaya devam edicem.evet psikolojimi alt üst ediyo,yan etkileri var ama devam etmeyince daha kötü oluyo :( kilo almak da pko belirtilerini şiddetlendiriyormuş,benim boyum ve kilom hemen hemen aynı,doktor bi 5 kilo kadar vermemi söyledi bakalım şimdi onun için çabalıyorum.Allah beterinden korusun ama gerçekten bi kadının başına gelebilecek en kötü şeylerden biri bu hastalık insanı psikolojik olarak çok yıpratıyo.önceleri bu kadar ciddiye almıyordum bu hastalığı ama şu saç dökülmesi olayından sonra ihmal edilmemesi gerektiğini öğrendim.kıl tüy adet düzensizliği diye üzüldüğüm günleri arar oldum son zamanlarda.

MERHABA Arkadaşlar; tam 14 yıllık PKO hastasıyım. ve 14 YIL boyunca Diana35 kullandım. Şuan 26 yaşındayım, 5 aylık evliyim. İlaçların yan etkilerini öğrenince bırakıp kendim bu hastalığı yenmeye karar verdim. Daha önce ilacı bıraktıgımda ilk ay adetim gelir, daha sonraki aylar hiç bir belirti olmazdı. 8 ay boyunca ilaç kullanmadıgım için HİÇ adetim gelmediği olmuştur. Öncelikle kilo verdim. 66 kilodan 57-58 lere düştüm. İnsülin direncim biraz yüksekti bir süre ilaç kullanımıyla ve dikkatli beslenerek insülin direncimi kırdım. Şekeri, yağlı yiyecekleri, kötü hayat tarzını bir kenara bırakıp, spora başladım, yürüyüş yaptım, hiç balık yemeyen ben haftada 2 gün somon yemeye başladım. Omega 3 de almak gerekir. Ve SOĞAN SUYU..... İlaçları bıraktıktan sonra tahmin ettiğim gibi ilk ay adet oldum. 2.ay bekledim ama gelmedi. CİVANPERÇEMİ çayına başladım sabah akşam 1 bardak içtim. Biraz hareketlenmeler başladı ama kanama olmadı. Daha sonra soğan suyu içmeye karar verdim. sabah akşam aç karnına her gün taze olarak uyguladım. 10 gün boyunca. Sonra böbreklerimi yormamak adına bıraktım. Bu süreçte duygu durum karmaşaları, kasıklarımda ağrı, hassasiyet gibi şeyler de yaşadım. Ve civanperçemini tekrar uyguladım 2.gün pembelikler gelmeye başladı. Ve şuan tam anlamıyla oldum. Bu benim için bir MUCİZEydi. çünkü 14 yıl boyunca 1 kere bile ilaçsız adet olmadım. Normalde forumlara yazmayı sevmem ama kendi kendime eğer bu uygulamalardan sonra adet olmayı başarırsam diğer bayanlar da faydalansın diye burdan yazıcam demiştim. İnşallah birilerine faydam dokunur. Çünkü yaşadıklarımız zor şeyler. Buarada tüylenmelerim vardı çenemde. İlaç kullanmadıgımda hemen tekrarlardı saçlarım dökülürdü, sivilce çıkardı. Şimdi kontrol altına aldıgımı düşünüyorum. İnşallah diğer ay da 10 gün kadar bu uygulamaları yapıcam ve tamamen düzene girsin 6 ayda 1 yine soğan suyu içebilirz. Sizlere de bol şans diliyorum. İnanın, uygulayın, kurallarınız olsun, yılmayın.. :) SEVGİLER.....

Bende de pco var. Zaten beyaz tenli siyah sacliyim . O yüzden tüylenme çok yaptı. Evlilik için çok endişeleniyorum. Bu arada zaten kiloluyum. Troid de var kilo veremiyorum. Sac dökülmesi yaptı bir ara hem de tutam tutam. Bundan iki sene önce de sivilce tedavisi gördüm. Adet desen çok sancılı geçer.

Back
X