Polikistik over sorunsalı

nuryksl

Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2022
70
38
18
herkese merhaba. 4 aylık evliyim ve polikistik over olduğumu öğrendim. tarlusal ile adet görüyorum şuanda. bunun yanı sıra insülini dengelesin diye şeker hapı kullanıyorum (çok kilom yok, biraz diyelim) polikistik over sürecinde tarlusal kullanıp daha sonra bırakınca adeti düzene giren oldu mu ? ve şeker hapı gözle görülür bir zayıflatma yapar mı? şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻

herkese merhaba. 4 aylık evliyim ve polikistik over olduğumu öğrendim. tarlusal ile adet görüyorum şuanda. bunun yanı sıra insülini dengelesin diye şeker hapı kullanıyorum (çok kilom yok, biraz diyelim) polikistik over sürecinde tarlusal kullanıp daha sonra bırakınca adeti düzene giren oldu mu ? ve şeker hapı gözle görülür bir zayıflatma yapar mı? şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻
Kullandığımız ilaçlar yapay adet söktürücü oluyormuş benim doktorum öyle söyleyip bana ilaç yazmadı egzersiz önerdi yani ilaçlar bittikten sonra istisna düzene giriyor ama yapay adet oluyorsun ilaçla ben denedim sizede tavsiye olsun egzersiz yürüyüş çok büyük işe yarıyor🥰

Seker ilacini kullanırken saglikli beslenip yuruyus yaparsaniz verirsiniz kilo, yumurtalsrin calismasi icin fayda sağlar metformin icerikli ilaclar. Adetiniz icin doktorunuza inostiol içerikli takviye sorabilirsiniz adet duzensizliklerinde iyi geliyor bazı kişilere.
Ben 1 yil tarlusal kullandim sonra evlenince bıraktım duzene girmisti ama genelde dogum kontrol hapiyla tedavi ediuorlar pcosu ben oyle de tedavi gormustum lisede. Ama benim reglim evlenince duzene girmisti

bu ilaçlar kullandıkdığı sürece etki eder. bırakınca eskiye döner. akdeniz diyetiyle beslenmeye calisin. sekeri hayatınızdan tamamen çıkarın. regller büyük ölçüde düzene giriyor. ben ileri derece pcos olmama rağmen reglleriö düzenlidir. bir de bol hareket edin

Tarlusal başlığını görünce sbıraya sormak istedim, kızlar ben 1 hafta adet görmedim doktora gittim yumurta çatlamış ultrasonla gördü regl olmam için tarlusal verdi 9 tanesini içtim 3 tanesi kaldı unuttum şehir dışına çıktım , ilacı yarıda kestiğim için dengesizlik olur mu sizce , bir de yumurta çatladılı için doktor progestoron destekleyici bu aynı zamanda dedi ve biz o günü ve ondan sonraki günü değerlendirdik hatta çatlamadan önceki günü de değerlendirmiştik , sizce gebelik olmuş müdür ya da adet görebilir miyim? Bu durumu yaşayan var mı aranızda yardımcı olun bana lütfen

Back
X