polikistik over ve hamile kalabilmek!

HUZUR22

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2013
33
7
16
Arkadaslar 4 bucuk aylik evliyim hic korunmadik hala hamile kalamadim bugun doktora gittim ve polikstkover oldgmu syledi doktor su an da yasim genc oldugu icin bi zarari olmuyormus adetim cok sukur hep duzenliydi tek sorunum biraz kilolu olmam cok uzulyrm arkadaslar kilo vermekde cok zor bu konuda tebrubesi olan varsa bana neleer onerebilirsnz cocgm olmzsa diye cok korkyrm yardm edinkilolu bayanlar hamile kalamazmi

Bende 1 yıllık bebek istiyirum pko yum her ay adet oluyirum yanliz 4 ay önce 2 nay adet olamadim geçen ayda soğan kürü yaptım. Bu ayda klomen kullandım. Ovulasyon testi ile yumurtlamayi takib edip gün aşırı ilişkiye girdim.bakalım 27 Aralık batim sonuç olumlu olur ins.

Malesfe benim kilom çok fazla evlendiğimden beri 15 kg dan gazla aldım. Evlenmeden önce 27 kg vermiştim. Bir yıldan fazla verdiğin kiloyu korudum spor ve diete Ama evlenmeden önce evlendikten sonra yaşanan ailevi problemlerden malesef verdiğim kiloların üstüne 15 kg aldım.

Şimdide veremiyorum malesf ama pko da kilo vermek çok önemli zayıf hastalara bile en azından 5 kg verin diyorlar. Zayıflamak şart ins basarabiliriz

Birde şöyle bir durum var benim 125 kg bir arkadaşım gebe kaldı ve şuan 7 aylık gebe ve herhangi bir problem yok ve hiç kg almadı ☺kısacası bazı şeylerde kısmet nasip.

Selam cnm bende pkoyum.hemde ilacsiz regl bile olamayan pko:(
Dua et senin adetin geliormus hemde duzenli.bizde isteyeli 11 ay oldu.klomen kullandim yumos olmadi.asilama oldum birkere nasib olmadi.asilama tecrubesiZligime denk geldi desem daha dogru.doktorum hsg bile cekmedi.pisman oldum ona yaptirdigima.wardir bi hayir.ama 4 ay cok erken daha.kafana takma..ins hepimiz kavusuruz yavrularimiza

Selam cnm bende pkoyum.hemde ilacsiz regl bile olamayan pko:KK43:
Dua et senin adetin geliormus hemde duzenli.bizde isteyeli 11 ay oldu.klomen kullandim yumos olmadi.asilama oldum birkere nasib olmadi.asilama tecrubesiZligime denk geldi desem daha dogru.doktorum hsg bile cekmedi.pisman oldum ona yaptirdigima.wardir bi hayir.ama 4 ay cok erken daha.kafana takma..ins hepimiz kavusuruz yavrularimiza
Cvbin icn cook tesekkurler cnm hepimizin tesellisi ümit degilmi hklsn vardr bi hayir.

Birde şöyle bir durum var benim 125 kg bir arkadaşım gebe kaldı ve şuan 7 aylık gebe ve herhangi bir problem yok ve hiç kg almadı ☺kısacası bazı şeylerde kısmet nasip.
Hadiya gelde doktorlara inan simdi hepsi farkli bisey soyluyr ve insani cook uzuyorlar.msallh saglikla alsn bbgni ins kucgna

Bende Pco luyum.10 aylik kizim var .ümitsizliğe kapılmayın lütfen sağlıklı birsekilde kilo vermeye çalışın .rabbim nasib ederse olur Ins:KK69:

Benim de teshisim pco kilo vermek önemli gerçekten ama ben pco olduğumda 41 kiloydum suan yedi aylık evliyim 61 kiloyum degerlerim çok daha iyi durumda arada tedavi bile olmadım yıllardır eskiden üç dört ayda bir olurdum zaten bu yüzden doktora gitmiştim bana suan kilo ver demedi klomen verdi ama yumurta takibi falan da demedi bi daha ki ay gel yumurta takibi yapicaz dedi bu ay böyle geçti bakalım ateş olcmeyle yumurtlama takibi yaptım regl gunume yumurtlamaya göre üç dört gün kadar var bekliyorum şimdilik surecimiz zor

Bende Pco luyum.10 aylik kizim var .ümitsizliğe kapılmayın lütfen sağlıklı birsekilde kilo vermeye çalışın .rabbim nasib ederse olur Ins:KK69:

Tebrikler cnm.sen nasil pkoydun?mesela kistlerin warmiydi bisuru ufak ufak?reglin ilacla mi oluyordu kendi duzenlimi gelirdi?herhangi bi tedavi oldun mu?yasin kac?

Endokrin Polikliniğine gidip hormon tahlilleri yaptırmanı ve özellikle troid, insülin direnci ve şeker hastalığı olup olmadığını öğrenmen gerekiyor. Polikistik over olan ve kilo problemi olanlarda insüln direnci ve hipoglisemi görülme sıkılığı fazla bu nedenle sana glikofen ilacı verebilir. Bu ilaç hem zayıflamana hemde yumurta üretimini artırmana yarıyor. Zayıfladıkça hamile kalma ihtimalin yükseliyor. İlk adetimden beri polikistik overliyim. 7 yıllık evliyim ve hiç korunmamama rağmen 3 kez hamile kalabildim. İlk hamileliğim 2 ay düzenli glikofen kullanımından sonra oldu. İkinci ve üçüncü hamileliğim ise İbrahim Saraçoğlunun Soğan kürünü uyguladıktan sonra oldu. Umutsuzlanma! Doktorlar kendiliğinden gebe kalman imkansız dedikten 1 ay sonra hamileydim. Gerçi hep düşük yaptım hala bebek sahibi değilim ama olacağına inanıyorum.

Mrb arkadaşlar bende pcos hastasıyım ergenlik döneminden bu yana hiç değişmedi 2 ayda 1 olurum hatta bazen 6 ayı bulur regl olmam çok sıkıntılı ve stresli bir dönem geçirdim 34 yasındayım ve ikinci cocuk için 4 senedir uğraşıyorum ama hiç hamile kalamadım. Kızımda evlendiğimin senenin 6. Ayında geldi bana süprizim:KK15: şuan 8 yasında ve kardes istiyor işte kısmet olmuyor olmayacakta sanırım artık çok uzun bir dönem 4 sene tedaviler ,kürler hepsi olumsuz olmayınca olmuyor işte :KK12:

Ben de pko hastasiyim yıllardur ayni zamanda endometriosis hastasiyim ben de bes aydir evliyim istiyorum bebis ama yok off off

Bu arada ben hayit tohumunun kapsul haline getirilen ilaci kullaniyom agnucaston ilk defa 29. Günde adet oldum ve gebelige yardimci oluyormuş cogu kisi ilk uc ayinda hamile kalmis olursa sonucu paylaşırım sizinle

Arkadaslar 4 bucuk aylik evliyim hic korunmadik hala hamile kalamadim bugun doktora gittim ve polikstkover oldgmu syledi doktor su an da yasim genc oldugu icin bi zarari olmuyormus adetim cok sukur hep duzenliydi tek sorunum biraz kilolu olmam cok uzulyrm arkadaslar kilo vermekde cok zor bu konuda tebrubesi olan varsa bana neleer onerebilirsnz cocgm olmzsa diye cok korkyrm yardm edinkilolu bayanlar hamile kalamazmi

Karatay diyetini oneririm canim. Ac kalmadan kilolar gidiyor. Temel prensibi unlu ve sekerli seyler yenmeyecek. Esim 1.5 ayda 10 kilo verdi. Kac kilosun?

Kac yasindasiniz ? Bebek icin ne kadar ugrastiniz? Ben de 29 yasinda, pkoluyum. Bebegim yok henuz.
Mrb arkadaşlar bende pcos hastasıyım ergenlik döneminden bu yana hiç değişmedi 2 ayda 1 olurum hatta bazen 6 ayı bulur regl olmam çok sıkıntılı ve stresli bir dönem geçirdim 34 yasındayım ve ikinci cocuk için 4 senedir uğraşıyorum ama hiç hamile kalamadım. Kızımda evlendiğimin senenin 6. Ayında geldi bana süprizim:KK15: şuan 8 yasında ve kardes istiyor işte kısmet olmuyor olmayacakta sanırım artık çok uzun bir dönem 4 sene tedaviler ,kürler hepsi olumsuz olmayınca olmuyor işte :KK12:

Ilk çocuğunuz kac yasinda oldu acaba?

Back
X