Malesef kurtulma fln olmadi.8yıldır ugrasıyorum.dogum kontrol hapı beriyor doktorlar o kadar.tüp bebekle yapıldı benim.zayıflamak yrdavisi diyorşar amaPolistik over sendronomi olupta kurtulan oldumu ne gibi tedavi uygulandı hamile kalmaya engel mi
Polistik over sendronomi olupta kurtulan oldumu ne gibi tedavi uygulandı hamile kalmaya engel mi
polikistik over oldğmu öğrendim doktorum tedaviye başlayacaktı bebek istiyorduk yinede bir kan testine yolladı hamile çıktımPolistik over sendronomi olupta kurtulan oldumu ne gibi tedavi uygulandı hamile kalmaya engel mi
canım kiloluysan ilk önce kilo ver soğan kürü de işe yarıyor gerçekten. hamile kalmama gibi bir durum çok nadir. ama zor olabilir. ivf yani yumurtanın alınıp eşinin spermiyle tüpte birleştirilmesi yöntemini (bir tür tüp bebek yöntemi yani) denemek zorunda kalabilirsin en kötü ama artık tıbbın geldiği nokta da hamile kalmaman çok zor diye biliyorum.Polistik over sendronomi olupta kurtulan oldumu ne gibi tedavi uygulandı hamile kalmaya engel mi
Asya2016 mrb cnm bende polistik over hastasiyim doktor bana aşılama önerdi senin yazdıklarını okuduktan sonra inan çok umutlandim ve mutlu oldum Allahim bizlere de nasip eder inşallahhhMerhaba arkadaşlar,
polikistikover hastası olduğumu 22 yaşında öğrendim.55 gün boyunca adet olmadığım zaman oldu ve doktor tipik pko teşhisi koydu.Sonrasında 6 sene boyunca doğum kontrol hapı kullandığım için pko'nun olumsuz hiçbir etkisi ile karşılaşmadım.30 taşında evlendim ve evlendiğim gün itibari ile hiç korunmadık ve doğum kontrol hapını bıraktım.çocuk sahibi olmamın zor olduğunu düşünerek hemen doktor kontrolünde sürece başladık.ilk 2 ay ilaçsız yumurta takibi yapalım dediler ve 2 ay boyunca yumurtlamadığım ortaya çıktı.Klomen tedavisine başladık 6 ay denedik her seferinde 2 yumurtam gelişiyordu ama sonuç negatifti.Aşılama deneyelim dediler onda da sonuç negatif çıktı,eşimde de bir sorun yoktu.O zaman femara adlı bir ilaç deneyelim dediler 2 ay kullandım yumurtam büyümedi bile.10.ayın sonunda artık tüp bebek tedAvisine geçmeye karar verdik,zaten herşeyin bu kadar kolay olmayacağını bilioduk.tüp bebek tedavisi öncesi 1 ay ara verip vücudumu dinlendirmek istedim çünkü kullandığım haplar yormuştu beni.Tedavisiz,ilaçsız geçen o ay hamile kaldım doğal yolla:).adet söktürücü kullanmadan bir test yapayım dedim öylesine sonucun negatif çıkacağına çok emindim ama çift çizgiyi gördüm.tüp bebek için harcayacağımız parayı bile ayarladığımız ay doktorların takviye olmadan yumurtlaman imkansız dedikleri ay hamile kalmıştım.Hamile kalınca bu forumlara yazacağıma söz vermiştim kendi kendime bundan önce sadece uzaktan takip ediodum.SiZe söyleyeceğim benim tek avantajım kilolu olmamamdı.Sigara ve alkol tüketiodum beslenmeme dikkat etmiyordum,yaşım 30'du ama oldu.Asla ümidinizi kaybetmeyin pko çaresiz bir hastalık değildir sadece mucizelere inanmanızı arttırır.Benim yaşadığım mutluluğu hepinizin yaşaması dileği ile..
Bende pco hastasyim aşılama önerdi doktor Allahimmm bizlere de nasip etsinnMerhaba arkadaslar.. kesinlikle yazmak istedim 5gun once ogrendim hamileyim.. 2yildir ugrasiyorduk pko vardi genckizligmdan beri duzensizdi.. 6ay oluruna biraktik 1.5 yil tedavi..klomenler igneler 1kez asilama yaptik olmadi.. son uc aydir cok da duzenli olmasada sogan suyu ictim bazen sbh bzn aksam bir bardak..2ay duzenli geldi.. bu ay feci agrim oldu goguslerim belim kasiklarim agriyordu.. bgn yrn adet olucam diye beklerken idrar testi yaptim olmazsa uzulmucm dedim bi baktim cift cizgi inanamadim.. kan testi de pozitif..ultrason da kesede gorundu mucize gercekten once dua sonra sogan suyu..Allah herkese nasip etsin..insallah sag salim atlatiriz kucagimiza aliriz..kesinlikle deneyin derim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?