Polikistik overli olanlar bi bakin lutfen.

N e v a

Guru
Pro Üye
28 Şubat 2011
14.207
17.636
498
Hamile kalmayi kolaylastiricak neler yaptiniz :( Yada hamile kalanlar olduysa bana biraz umut versinler nolur :(:(
Sogan yada corek otu felan ne olursa kullanicam artik lutfen bi bakin cok kotuyum her ay husranla sonuclaniyo :(

Son düzenleme:
Hamile kalmayi kolaylastiricak neler yaptiniz :( Yada hamile kalanlar olduysa bana biraz umut versinler nolur :(:(
Sogan yada corek otu felan ne olursa kullanicam artik lutfen bi bakin cok kotuyum her ay husranla sonuclaniyo :(

Problem kadındaki yumurtlamama ise (PKO'da olduğu gibi) ovulasyon induksiyonu denenebilir. Burada amaç yumurtlamanın tekrar sağlanması ve doğal cinsel ilişki yoluyla gebelik oluşturulma şansının yükseltilmesidir.
Klomifen sitrat adı verilen yumurtlama ilacıyla kadınların %80'inde yumurtlama sağlanabilir. Klomifen sitrat tedavisi başarısız olduğunda FSH ve diğer enjeksiyonla tedavi yöntemlerine geçilir ve çoğu durumda bu tedavi başarılı olur. PKO durumunda metformin tedavisi veya basit bir kilo verme stratejisi uygulanarak yumurtlamanın geri dönmesi söz konusu olabilmektedir.
• Kilo verilmesi yumurtlamanın kendiliğinden düzelmesini sağlayabileceği gibi, yumurtlamayı sağlayıcı ilaçlara daha düşük dozlarda yanıt alınmasına katkıda bulunabilir.
• Soru: Tedavisi nedir?

Yanıt:
Çocuk sahibi olmak isteyen hastalarda ise öncellikle hap şeklinde, yanıt alınamazsa iğnelerle yumurtalıklar uyarılarak yumurtlama olması sağlanır. Gebelik elde edilemezse daha sonra aşılamada ve son aşama olarak tüp bebek yöntemlerine geçilebilmektedir. Polikistik over sendromunda genel olarak yumurtlama ve sonrasında gebelik elde edilmesi oranı oldukça yüksektir. Tıbbi tedavilere yanıt vermeyen hastalarda nadiren cerrahi tedavi yöntemlerine başvurulabilmektedir.
•
Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu, uzun yıllar boyunca üzerinde çalıştığı “soğan suyu kürü” ve faydalarını tek tek açıkladı. “Soğan Suyu Kürü” Özellikle bayanlarda görülen;polykistik over sendromu,erken menopoz, küçük ve orta çaplı miyom, adet düzensizliği, kısırlık, sancılı ve ağrısı adet görme, ilişki esnasında ağrı görme, çikolata kisti, fazla miktarda adet görme, endometrioma gibi rahatsızlıklara karşı çok etkilidir.
1 adet orta boy kuru beyaz soğanı kabuklarını soyduktan sonra 4 eşit parçaya bölün ve daha evvelden kaynatılmış olan 2 su bardağı kadar su (klorsuz olmak zorunda) içerisine koyup kapağı kapalı şekilde 5 dakikaya kadar kaynatın. İçerisine herhangi birşey eklemeden öğle ve akşam yemeklerinden evvel 1 bardak için. (soğan yenmeyecek).
Soğan suyu kürünü adet dönemlerinizde de uygulayabilirsiniz. En etkili zaman adet bitiminden 7 gün sonra başlar.
Kürü uyguladıktan sonra ikinci kez adet görmeden 10 önce tekrar 5 veya 7 günlük bir soğan suyu kürü uygulamalısınız.
Bu kürün 15 günden fazla uygulanması kesinlikle tavsiye edilmez!
“Soğan suyu kürü” adet düzensizliği ve polikistik over rahatsızlıkları için müthiş bir etkiye sahiptir.Yumurtalık kistini tamamen ortadan kaldırır.

Polikistik over kalitesiz yumurtlamadan kaynaklı çok kist de denilen bir rahatsızlıktır başlıca belirtilerinden bir tanesi ciltte tüylenmeler regl dönemi rahatsızlıklarının artışı ciltte sivilcelenmeler gibi sıkıntılar yaratmaktadır.Vücutta östrojen hormonunun dengelenmesi ile bu rahatsızlıktan kurtulmak mümkün olmaktadır.Benim bu rahatsızlık için tavsiyelerim şunlardır.Günlük 1 adet 1000mg.EVENING PRIMROSE OIL(çuha çiçeği yağı) kullanılması yanı sırada aşağıda yazacağım bitki çayından sabah ve akşam olmak üzere günde 2 subardağı içilmesidir.Çayımızın tarifi şu şekilde:
Sarı civan perçemi
Baldırı kara bitkisi
Düz yapraklı aslan pençesi
Gri adaçayı(ege adaçayı)
Çuha çiçeği
Çoban çantası
Yukarıda yazdığım bitkilerin tamamı eşit oranlarda karıştırılır,toplam karışımdan 1 subardağı kaynar suya 1 yemek kaşığı kadar bitki karışımı ilave edilir bardağın ağzı kapatılarak 10 dakika bekletilir,daha sonra süzülerek bir kaç damla limon damlatarak içilir,isterseniz tadlandırabilirsiniz.Dikkat edilmesi gereken bir husus çayımızı regl dönemine girdiğinizde içmemenizdir,regl dönemlerinde içildiğinde kanama miktarını artırabilir.

Son düzenleme:
bide canım baya bi araştırdım herkes klomen diye bişe kullanmış ama genelde iğneli tedaviye dönmüşler sonrasına

Arkadaşlar merhaba,
2 yıl pko ile cebelleşip sonra hamileliği nihayet tatmış biri olarak en önemli önerim; vazgeçmeyin! 3 tüp bebek denemesi ve ardından bir aşılama bana şunu gösterdi; pko vs değil mesele, allah ne zaman hayırlıysa o zaman nasip ediyor bebeğimizi kucağımıza. 6 ayda hiç uğraşmadan hamile kalan pko lu arkadaşlarım da var. benim için ise onca tüp bebek denemesi sonrası doktorum bile bu kadar bahtsızını görmedim demişti!
sonra onca tüp bebekte olmadı da aşılamayla mı hamile kalacağım diye hayatı sallamış günümü gün ederken 2 yıldır beklediğim haber geldi ! onca iğne, onca ilaç, soğan suları,incirler... biz ne yaparsak yapalım herşey vaktini bekliyor.
kızlar... vazgeçmeyin ve bunların sadece doğru zaman olmadığı için süreci uzatan bir bahane olduğunu düşünün. allah en hayırlısını en hayırlı zamanda nasip edecektir!
bunu her seferinde bunalıma girip göz yaşı döke döke kendini bitirmiş biri olarak söylüyorum ve biliyorum hiç kolay değil. ama allah!ın izniyle en hayırlı zamanda size de birgüneş doğacak.
bakın hala inanamıyorum ama rüyalar gerçek oluyor! nolur kendinize iyi bakın, hayatınızın tek amacı tedavi olmasın, ruhunuzu rahatlatın çünkü ben her seferinde kafayı takıp negatif sonucu alırken ilk kez nasıl olsa olmayacak diye hayata devam ettiğim anda bu şansı yakaladım. bu da hiçkolay değil, amaç buyken kafadan atmak çok zor ama eşinizle güzel vakit geçirin, işinize, arkadaşlarınıza vakit ayırın, evinize vakit ayırın... kafanızı dağıtın !
meleğiniz sizi bulacak ve polikistik over asla size engel olamayacak, bunu hiiiçççç unutmayın !

Selam kızlar bende sizin gibi PKO hastasıyım.adet düzeni yoktu yumurtlamada arada bir oluyor her zamanda çatlamıyordu.8 sene gitmediğim doktor aşılama ve tüp bebek denemediğim yol kalmadı buna hacı hoca da dahil:( en son bir arkadaşımın akrabası arı sütü ve polen kullanarak hamile kalmış.arkadaşım da bana tavsiye etti.umutsuzca ama ne kaybederim diyerek aradım arı diyarı diye bir siteden almışlar bende aradım.uzman satış temsilcisi ayşegül hanım var yada esin hanım o kadar iyi insanlar ki hastalığın durumuna göre neyi ne kadar kullanacağınızı öneriyorlar .uzun lafın kısası bana ve eşime 2 aylık gebelik kürü önerdiler martta başlamıştım adetim gecikti diye cuma günü test yaptırdım ve HAMİLEYİM ctesi ultrasona girdim tam 4 haftalık bebişim.Allah sağ sağlim dünyaya getirmeyi nasip eder inşallah.Bana en son senin çocuğun olmaz diyen doktoru aradım ve hamile oldumu söyledim şaşırdı ve sadece arı sütü ve polen dedim daha da bir şaşırdı . tabi her şey önce ALLAHtan ama bazı şeyler de vesile oluyor burada yazdım ki benim durumumda çok insan var bizim ne yaşadığımızı ne çektiğimizi ancak biz anlarız her ay yeni bir ümit ardından hayal kırıklığı :( denemekten bir şey kaybetmezsiniz derim bir girip bakın Bal-Arı Sütü-Propolis-Polen-Bal Mumu-Arı Diyarı bilgi alın arayıp.Ben de vesile olurda benim gibi birisinin hamile kalmasına yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.Allah bana tavsiye eden arkadaşımdan ve esin hanımdan razı olsun diyorum.çok mutluyumm 4 gündür ytere göğe sığamıyorum Allah hepinize nasip etsin inşallah arkadaşlar...

kuzum birde en son çare tüp bebek sistemini deniyorlarmış anca bu kadar bilgi bulabildim kıyamam sana dua et Allahın izniyle olucak inşallah yaşın genç kuzum canımsın kıyamam sana

pko bendede vardı evlenmeden önce bir sürü dogum kontrol hapı verdiler bende kullanmadım ama sürekli adet agrım oldu yalan yok ve tüylendimve evlenincede hamile kaldım bence pkonun tedavi ilaçları gebeliği engelliyo ya dogumkontrol kullan kullan olmuyo sonra allah yardımcınız olsun valla ve dogurduktan sonra kistten eser kalmadı şükürler olsun rabbime

Cimcimem tsk ederim bitanem arastirmissin benim icin cok saol tatlim benim.. Denicem iste bazi seyleri denemekten zarar gelmek dogal seyler sonucta.. Bakalim neler olcak onumuzdeki gunlerde

Cimcimem tsk ederim bitanem arastirmissin benim icin cok saol tatlim benim.. Denicem iste bazi seyleri denemekten zarar gelmek dogal seyler sonucta.. Bakalim neler olcak onumuzdeki gunlerde

kuzum benim ne demek rica ederim daha çok yardımcı olmak isterdim ama anca bunları buldum yavrum yine bakarım senin için kıyamam sana Allahın izniye olucak buna inan ve bu hastalıkta stresten dolayıda olmuyormuş bebek fazla canını sıkma ne bileyim bebeğin olmuyor diye kafana takma canım moralini yüksek tut kuzum inşallah olucak seninde bir meleğin inanıyorum buna ben kuzum

emeğinize sağlık arkadaşlar bende soğan kürünü uzun süredir yapmak istiyoprdum bugun başlıcam inş.

Back
X