• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polip ve miyom hamile kalmaya engel midir bilen arkadaşlardan yardım istiyorum..

eyll75

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
190
23
318
Eskişehir
slm arkadaşlar,bir buçuk senedir doktor gözetimindeyim 6 kez çatlatma iğnesi ve birkezde aşılama oldu,rahim filmimde kanallarım temiz çıktı,eşimin değerleri de iyi sorun yok..aşılama tutmadı,geçenlerde başka bir doktora gittiğimde bende polip ve miyom olduğunu,hem laparoskobi hem de dignostik histeroskobi olmamı polipin alınması gerektiğini söyledi..kendi doktorum görmedi mi yoksa önemsemedi mi bilemiyorum..sizce hamile kalmama bu etkenlerin olması mı engel oluyor,konu ile bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum..

polipi bilmiyorum ama miyoma doktorlar gebeliğe engel diyorlar.ancak benim arkadaşım miyomu olmasına rağmen hamile kalmıştı.

Miyon varsa bulunduğu yer önemli, rahim duvarında ise sorun teşkil etmiyor, eğerki rahmin içinde ise o zaman bir tedavi önerebiliyorlar. Polip bildiğim kadarıyla hsg çekiminde felan var olduğu anlaşılıyor. Bence farklı bir doktora daha git ve böyle bir şeyden bahsetme, bakalım o doktorda böyle bir şey diyecekmi? Söylediğin her işlem özellerde ayrı bir ücret, para demek. Şahsen özellere güvenmenin zor olduğundan, bir kaç yerden daha fikir almanı öneririm.

Back
X