• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polip

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.734
40
208
53
Diğer
Rahim ağzında ve rahim içinde neden polip olur?
rahim içinde de polip varsa,nasıl bilinir,
sonuçta USG ile görünmüyor sanırım,
aldırılmaz ise tehlikesi nedir??
birde cinsel hayatı olan her bayanın rahim ağzı aşısı yerine
6 ay ya da 1 yılda bir mutlaka smeer testi yaptırması gerkli mi??
şimdiden teşekkür ediyorum...

sevgiler..

Son düzenleme:
Rahim ağzında ve rahim içinde neden polip olur?
rahim içinde de polip varsa,nasıl bilinir,
sonuçta USG ile görünmüyor sanırım,
aldırılmaz ise tehlikesi nedir??
birde cinsel hayatı olan her bayanın rahim ağzı aşısı yerine
6 ay ya da 1 yılda bir mutlaka smeer testi yaptırması gerkli mi??
şimdiden teşekkür ediyorum...

sevgiler..

merhaba rahim ağzı ve içindeki polipler muayene esnasında görülebilirler. yelşim durumu büyüklüğü ve sizde yarattığı şikayetlere göre tedavisi planlanmalıdır. eğer polip ise yüksek oranda iyi huyludurlar. yıllık smear testi yaptırmasını tüm bayanlara zaten öenriyoruz. sevgiler.

merhabaalr doktor bey benim annem 50 yaşında endoskopiyle polip olduğu anlaşıldı rahimde et parçaları varmış,uzun süren aşırı kanaması oluyordu,menopoza girmedi daha doktor daha yeni yeni menopoza giriyorsun demişti,bu polipler yüzünden rahim alınmasını önerdi doktoru kanserde olabilirsin ilerdie dedi başka kesin bir tedavisi yok mudur bunun?

merhabaalr doktor bey benim annem 50 yaşında endoskopiyle polip olduğu anlaşıldı rahimde et parçaları varmış,uzun süren aşırı kanaması oluyordu,menopoza girmedi daha doktor daha yeni yeni menopoza giriyorsun demişti,bu polipler yüzünden rahim alınmasını önerdi doktoru kanserde olabilirsin ilerdie dedi başka kesin bir tedavisi yok mudur bunun?

elam geçmiş olsun. annenizin yaşı dolayısıyla doktorunuz rahmin alınmasının daha doğru bir tedavi olduğuna karar vermiş bence de öyledir. ama illede kalsın derseniz histeroskopi ile bu polipler rahim içinden temizlenir patolojıye gönderilir ve takip devam eder anneniz de rahmini korumuş olur. ancak rahim aslında sadece cocuk buyutmyeye taşımaya yarayan bir organdır ve işlevi menapozla birlikte tamamen bitmektedir.siz doktorunuzla net birsekilde isteklerinizi ve risklerinizi tekrar tartısıp karar varın derim.

Back
X