• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

porsiyon küçülterek kilo verme serüvenim

poffala

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2012
1.122
165
73
kilom 73 boyum 1.68

diyet yapmak istemiyorum hayatım boyunca sağlıklı beslenmek istiyorum. bugün 16 nisan 2014 anneme söz verdiğim gün.

yediğim tabakları küçülteceğim. bir de sporu hayatıma sokacağım.
ana yemeklerimi tatlı tabağıyla alacağım. ya da sulu yemek ise 1 kase kadar yiyeceğim. ekmek yiyeceksem 1 dilim. çorba içeceksem yarım kase.
cısss lı yiyecekler yasak olmayacak çünkü ömür boyu hiç mi yenmeyecek mecburen yenecek yani bu sebeple sadece çay tabağı kadar yenebilecek. özetle tabaklar küçülecek o kadar

diyet sözcüğü olmadan kalıcı zayıflayalım, alışkanlıklarımızı değiştirelim diyenler buyursun gelsin:34::34:

kolay gelsin ne diyeyeim. bende böle başladım 78 kilodan 72 kiloya düştüm 2 ayda. yaz geliyor daha verilecek çok kilo var:( doğum kiloları öle kolay gitmiyor.hayatım boyunca diyet yapmadım hep zayıftım.ama şimdi alışveriş yapmaktan nefret ediyorum.şu anda kilo vermem durdu.arada kaçırıyorum yine:P
bakalım neler olacak ilerleyen haftalarda.

bu arada hergün tartılmazsam motivasyon kaybı yaşıyorum o sebeple her sabah tartılıp günahıyla sevabıyla buraya yazacağım.böylece ne yedim ne gitti ne geldi hep beraber görmüş olacağız.

mesela bugün menümü yazayım:

sabah: yarım simit, 1 yumurta, 1 dilim peynir, 5 zeytin, domates salatalık, şeker atmadan 2 bardak çay
ara öğün: 1 ceviz içi, 1 elma
öğle: yarım kase yayla çorbası, 1 tatlı tabağı kadar etli karnabahar yemeği, 1 dilim ekmek, 1 bardak ayran
ara: 1 çay tabağı ortası kadar tuzlı fıstık
akşama evde hamsi var. 1 tatlı tabağı kadar hamsi yanına 1 dilim ekmek,bol salata ve şalgam suyu olacak.
ara öğünümde de meyve yerim.

spor: 40 dakika yürüyüş, 10 dakika bisiklet. işlerim vardı 20 dakika da kesintili yürüdüm. yaşasın hareket:32::32::32:

kolay gelsin ne diyeyeim. bende böle başladım 78 kilodan 72 kiloya düştüm 2 ayda. yaz geliyor daha verilecek çok kilo var:( doğum kiloları öle kolay gitmiyor.hayatım boyunca diyet yapmadım hep zayıftım.ama şimdi alışveriş yapmaktan nefret ediyorum.şu anda kilo vermem durdu.arada kaçırıyorum yine:P
bakalım neler olacak ilerleyen haftalarda.

ben de doğumdan sonra çok güzel vermiştim ama yasaklar çok çekici oluyor diyet bitiyor kilolar geliyor. ben bundan sonra böyle olsun istemiyorum. o yüzden diyetsiz kalıcı zayıflamak istiyorum. bugün annem de çok kızdı bana. sağlığına zarar kızım diye söylenince annecime bir söz verdim. 60 kg..
bir de tekrar anne olmak iistiyorum. canım valla sana da kolay gelsin inşallah yavaş ama emin adımlarla ilerleriz

aynenn ben de katılıyorum canım.bi süredir bende öyle yapıyorum.bu aralar da zaten iştahım kapalı.artık çikolata yemek bile hiç istemiyorum.
hemen hemen 1 aydır bende bunu uyguluyorum ve kilo verdim bayaa bi.görenler hemen fark ediyo kilo vermişsin diyo:16::16:
tabiki devam edicem ara vermeyecem hem yaza hazırlık hem de sağlık açısından tabiki.
ama benim tek sorunum basenlerim :43::43:
ne yaparsam yapayım şu basenler gitmiyo genetik bizde sanırım ondan olsa gerek :43::43:

aynenn ben de katılıyorum canım.bi süredir bende öyle yapıyorum.bu aralar da zaten iştahım kapalı.artık çikolata yemek bile hiç istemiyorum.
hemen hemen 1 aydır bende bunu uyguluyorum ve kilo verdim bayaa bi.görenler hemen fark ediyo kilo vermişsin diyo:16::16:
tabiki devam edicem ara vermeyecem hem yaza hazırlık hem de sağlık açısından tabiki.
ama benim tek sorunum basenlerim :43::43:
ne yaparsam yapayım şu basenler gitmiyo genetik bizde sanırım ondan olsa gerek :43::43:

bende spor 0 nerdeyse ondanda veremedim daha fazla bebeği bırakamıyorum.onu alıp çıkamıyorum offf ki ne of:) yaz gelioooooo, iştah tavan yapmış herşey beni ye diyo..

Son düzenleme:
bende spor 0 nerdeyse ondanda veremedim daha fazla bebeği bırakamıyorum.onu alıp çıkamıyorum offf ki ne of:) yaz gelioooooo, iştah tavan yapmış herşey beni ye diyo..

valla canım ben hiç spor yapmadan verdim kilo.sabahları yürüyüşe çıkarım diyordum bi türlü hava güzel olmadı çıkamadım ben de yediklerimi kısarak kilo vermeye çalıştım ve oldu.ama az.biraz daha vermem lazım.
ben spor yapmıyorum ama genelde akşam üstü yürüyüşe mutlaka çıkmaya çalışıyorum.bi kaç saat yürüyorum belki o da biraz faydası dokunmuştur canım.
benim kilo vermemin en büyük etkeni iştahımın kapalı olması.inanki hiç bişi yemek istemiyo canım.
karnım guru guru ses çıkartıyo ama sadece karın doyurmak için yiyebiliyorum canım istediği için yeyemiyorum.

valla canım ben hiç spor yapmadan verdim kilo.sabahları yürüyüşe çıkarım diyordum bi türlü hava güzel olmadı çıkamadım ben de yediklerimi kısarak kilo vermeye çalıştım ve oldu.ama az.biraz daha vermem lazım.
ben spor yapmıyorum ama genelde akşam üstü yürüyüşe mutlaka çıkmaya çalışıyorum.bi kaç saat yürüyorum belki o da biraz faydası dokunmuştur canım.
benim kilo vermemin en büyük etkeni iştahımın kapalı olması.inanki hiç bişi yemek istemiyo canım.
karnım guru guru ses çıkartıyo ama sadece karın doyurmak için yiyebiliyorum canım istediği için yeyemiyorum.

bu iştah nasıl kapanır kızlar:(((

bu iştah nasıl kapanır kızlar:(((

benim kendi kendine kapandı :9::9:
ya aslında şöyle düşün ne canın istiyo çikolata mı aman yesem sadece o anlık tadını alacam sonra o kiloyu vermek için bi ay uğraşacam diye geçir aklından.yada kilo vermeye karar verdiğinde (ama gerçekten kafanda karar verirsen) bişi yediğin zaman diyorsun ya ben hem kilo vermeye çalışıyorum onca uğraşıyorum niye bunu yiyip daha çok kilo alayım ki de.biraz kendi kendini motive et.
mesela yemeği fazla kaçırdığında ceza ver kendine.

cezamı hahahuuu:)) ya ben yemeyince mutsuz olanlardanım. evdekiler yandı ozaman hiç çekilmem açken ben.

canım bebek var diye çok dert etme. ilk aylar spor yapılmıyor uykusu düzene girince örneğin akşam 8 gibi uyuyunca pilates yapardım. üstüne yeşil çay içerdim. diyet de yaparak 9 kilo vermiştim. bazı akşamlar tavuklu salata, ton balıklı salata yerdim. onu yediğim günlerin ertesi günü kesinnnn kilo vermiş olurdum. ama sonra bir gün eşimin beklediğimiz tayin haberini aldık çok sevindik eşim de çikolatalı pasta almış gelmiş ben o mutlulukla yedim de yedim. o günden sonra ipler koptu diye bıraktım diyeti. hoop kilolar geri geldiler. ondan sonra cesaret edip yeni bir serüvene atılmadım. taaki bugüne kadar.
işte bu yüzden üzülmemek için diyetsiz ömür boyu az az yiyerek kilo vermek istiyorum. kalıcı olsun istiyorum

canım bebek var diye çok dert etme. ilk aylar spor yapılmıyor uykusu düzene girince örneğin akşam 8 gibi uyuyunca pilates yapardım. üstüne yeşil çay içerdim. diyet de yaparak 9 kilo vermiştim. bazı akşamlar tavuklu salata, ton balıklı salata yerdim. onu yediğim günlerin ertesi günü kesinnnn kilo vermiş olurdum. ama sonra bir gün eşimin beklediğimiz tayin haberini aldık çok sevindik eşim de çikolatalı pasta almış gelmiş ben o mutlulukla yedim de yedim. o günden sonra ipler koptu diye bıraktım diyeti. hoop kilolar geri geldiler. ondan sonra cesaret edip yeni bir serüvene atılmadım. taaki bugüne kadar.
işte bu yüzden üzülmemek için diyetsiz ömür boyu az az yiyerek kilo vermek istiyorum. kalıcı olsun istiyorum

gaza geldim bende tekrar başlıcam. sanda kolay gelsin.:1:

İnşallah diledigin kilo.ya kavusursn
Bende sunu farkettim kesinlikle tamamen kısarak hiç bir diyetin sonu gelmemstr
Kendim de aynen porsiyonlari küçültrk uygulyrm dyetmi herşey den de yiyorum içimde kalmıyor

herkse merhabaaa..

kilo: 72.9 (bunu hergün güncelleyeceğim:) adet günüm yakındır.bakalım hayırlısı.

bugün sabah:
1.5 dilim tam buğday ekmeği, 1 haşlanma yumurta, 1 yemek kaşığı köy peyniri, 1 dilim süzme peynir, 5 zeytin, 2 bardak şekersiz çay

ara: 2 kuru kayısı, 8-10 tuzlu fıstık

öğlene sarma var:56: tadında bırakarak yiyeceğim. akşama da tavuk haşladım salatasını yaparım. haydi bakalım yaz geliyor..;)

İnşallah diledigin kilo.ya kavusursn
Bende sunu farkettim kesinlikle tamamen kısarak hiç bir diyetin sonu gelmemstr
Kendim de aynen porsiyonlari küçültrk uygulyrm dyetmi herşey den de yiyorum içimde kalmıyor

canım sen kaç kilo verdin? sen de mi küçük tabaklarda yiyerek porsiyon küçülttün?

En mantıklısı yaptığın. :46:

Bende boşboğaz gibi oturup ne bulsam yiyen cinslerdendim. 1 aydır çeki düzen verdim kendime. İlk önce öğlen yemeklerimde ekmeği kestim. Sonra sabah yediğim açmayı poğaçayı , sonra şekeri çayda yarıya indirdim. Bu sırada midede yavaş yavaş küçüldü zaten. Akşamları evde hala iyi yiyordum. Sonra akşamda porsiyonları küçülttüm çikolataya cipse veda ettim. :) 1 aydır halimden memnunum akşamları tarçınlı süt içiyorum. Canım tatlı çekmiyo nadiren görürsem yiyorum. 4 kg kadar verdim.

gününüz güzel olsun kızlar.diyete devam bende.tek sıkıntım insülin diremcim olması biraz acıksam elim ayagıma dolaşıyor:( az sık yemeye çalışıyorum..bazem koy verıyorum ___ amann yalan dünyanım diyetinden nolcak diyorum:)) sonra en çoksevdiğim iş, alış veriş bile işkenceye dönüşünce tekrar kızıyorum kendime.annemin 1 lafı var iştah dişin dibinde der :) tut kendini.. bak şimdi anacımın ıspanaklı böreği geldi aklıma :2:

Bugün öğle yemeğim 1 tatlı tabağına etli yaprak sarma, 1 br ayran, 1 dilim ekmek

Ara öğün yapamadım biraz önce akşam yemeğini yedim bugünlük yeme defterimi kapattım.

Akşam: 1 parça haşlama tavuk, 1 domates, 3 biber, bi tutam nane, 2 dilim ekmek. 15 dak.sonra da 10tane çilek..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X