Kekler - Pastalar Portakallı kek

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
3 yumurta
. 1 su bardağı şeker
1su bardağı.sıvı yağ
1 su bardağının yarısı portakal suyu yarısı süt
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma.tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı+2 yemek kaşığı un...
hepsini bir kasede karıştırıyoruz. mikserla. ve kalıba koyup. fırına atıyoruz.bu kadarr:)
POE

portakalla yapılan herşeyi çok severim ellerine sağlık
portakal suyu yerine marketlerde satılan sulandırılmamaış portakal şurubundan koysak olur mu evde portakal yok markete gitmeye üşeniyorum

portakalla yapılan herşeyi çok severim ellerine sağlık
portakal suyu yerine marketlerde satılan sulandırılmamaış portakal şurubundan koysak olur mu evde portakal yok markete gitmeye üşeniyorum

teşekkürler. valla hiç denemedim. aynı tadı verirmi bilmem ama portakal kabuğu rendeside olmazsa olmazı. o olmadan o tadı bullmak biraz zor sanki.

teşekkürler. valla hiç denemedim. aynı tadı verirmi bilmem ama portakal kabuğu rendeside olmazsa olmazı. o olmadan o tadı bullmak biraz zor sanki.

portakal kabuğu rendesini küçük bir kavanoz doldurmuştum ama ben yinede marketin yolunu tutayım en iyisi bu güzel kekten biran önce yapmak istiyorum

portakal kabuğu rendesini küçük bir kavanoz doldurmuştum ama ben yinede marketin yolunu tutayım en iyisi bu güzel kekten biran önce yapmak istiyorum

bencede öyle yapın. birde o tadı vermez falan. emeğinize değmez.... ama gerçekten çok lezzetli bir kek oluyor..

ellerine sağlık. ben de çok yaparım bayılırım da:) ama süt koymuyorum o 1 bardak tamamen portakal suyu oluyo..yetmezse kalanını maden sodasıyla tamamlıyorum. süt olmayanlara öneri olsun diye
bi de üstüne 1 bardak portakal suyu 1 kaşık nişasta azcık da damak tadına göre şekerle kaynatıp ılınınca kekin üstüne dökünce...süper portakal jöleli, portakal portakal bi kek oluyo tavsiye ederim:)

teşekkür ederim. bu söylediğiniz şeyleride deneyeceğim.

1 inci kez tutmadi(acemiyimdirde)
ama tam simdi bi kez daha yaptim tuttu.
tadi cok guzel,konuya geri gelip tarifin icin tesekkur etmek istedim.

kek çok güzel görünüyor elinize sağlı bide üstüne portakal suyundan bir sos olsa çok da güzel olur bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…