Çorbalar Pratik Yoğurt Çorbası- Golda un sponsorluğunda

Ahu060812

Stop wishing start doing
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2015
5.660
24.366
348
41
Selam dostlar
Uzunca bi aradan sonra son anda yarışmayı gördüm ve hemen alelacele en sevdiğim ve benim için çok pratik olan çorbamı sizlerle paylaşmak istedim.hiç kesilme riski olmayan bu çorbamı birde böyle deneyin bakalım beğenecekmisiniz
Malzemeler
1 büyük kase yoğurt
1 su bardağı yarma buğday
Tereyağ
1 yumurta
Un
Nane
İsteğe göre pul biber

image.webp

Yapılışı
İlk olarak yarmamızı tencereye alıp suyunu çekene kadar haşlıyoruz
image.webp
Daha sonra yarmamızın üstüne yumurta un ve yoğurdu koyup karıştırıyoruz
image.webp

Birbirine iyice karışınca ocağımızın altını çok yüksek seviyede açıp ısıtıcıya da suyumuzu koyuyoruz yarmalar dibine tutmasın diye ara sıra karıştırın
image.webp
zaten cattle suyu kaynatana kadar yoğurtlu koyu harcınız kaynayacaktır
image.webp
Daha sonra kaynayan suyumuzu ilave ediyoruz
image.webp

Artık karıştırmanıza gerek yok ister biraz daha kaynatın kıvam alsın isterseniz altını kapatın dinlensin yarma sıcak da bekledikçe pişmeye devam edecektir.tuzunu ne zaman isterseniz katabilirsiniz farketmez .
Son olarak Nanesini yakıp üzerinde gezdirin
image.webp

Sunumum için affınıza sığınıyorum gerçekten çok acele yaptım sizi seviyorum afiyet olsun
image.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok pratik olmuş genelde ben pirinçle yaparım ama yarmalısı da güzeldir ellerine sağlık sunumunda güzel.başarılar dilerim

Ailecek sevdiğimiz bir çorbadır.Kışın un katarak sıcak bir şekilde ,yazın ek barbunya ilave ederek ,un katmadan soğuk şekilde yaparım.:kk77:Ellerinize sağlık.:KK9:Yarışmada başarılar dilerim.:KK19:

Kız ahu biz seni takıma beklerken sen yarışmaya gelmişsin :KK66::KK66: ellerine sağlık canım
Takıma gelme isteğim kaçtı Fatma'm gün sayıyodum biliyosun sonra kaptan 2 hafta daha sonra deyince soğudum çünkü 6 ayımı doldurunca girerim sanıyodum öyle işte sanada yarışmada başarılar

Back
X