Preeklampsi illeti yüzünden bebeğini kaybedenler

Pamukprensali

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2016
3.758
2.084
133
Kızlar bana preeklampsi başlangıcı dendi pıhtılaşma dendi hangisi doğru bilmiyorum ama sonuç maalesef değişmiyor ve bu bebeğimi geri getirmiyor nasıl baş edeceğimi bilmiyorum benim gibi olup 2. bebeğini sağ salim alan var mı kucağına bu süreci nasıl atlatmalıyım yaşama sevincim gitti her günüm zindan gibi

preeklampsi tansiyonla alakalı degil mi? benimde tansiyonjm yukseliyor diye doktor takibe aldı böyle gidersede erken alabiliriz bebegi dedi:( kan pıhtılasmasi icin, arkadasim ilkini dùşuk yapti kan pihtilasmasi oldugunu bilmiyordu sonra ögrendi 2. gebeliginde surekli aspirin icti ve igne vuruldu simdi 1 yasinda bir kizi var.

Şöyle bir baktım gebelik zehirlenmesine.
Tetkikler yaptırılması gerekiyormuş.
Böyle ciddi problemleri olanların belli bir doktor kontrolünde gebe kalması daha uygun olur bence.
Devlette mi muayene oluyordunuz?

Preeklampsi (ebelik zehirlenmesi) tekrarlar mı?
  • Öncelikle anne adayı, preeklampsinin tekrarlamaması için kilo vermelidir.
  • İkiz gebelikler preeklampsinin tekrarlamasında önemli bir risk faktörüdür.
  • Gebeliğin ilk haftalarında yaşanan kilo artışı preeklampsinin tekrarlaması açısından risk faktörü değildir.
  • Dengeli ve düzenli beslenmeye özen göstermek, stresten uzak durmak, düzenli uyumak, normal sınırlarda kilo almak preeklampsinin tekrarlamasını önlemekte önemlidir.
  • Bir önceki gebeliğinde preeklampsi yaşamış gebelerin, özellikle tansiyon takibi ve kan tahlillerini düzenli yaptırması önemlidir.

Özelde muayne oluyordum ama tansiyonum çıkmadı hiç ama perinatologda preeklampsi başlangıcı dedi ben tahlillerimi yaptırdım pıhtılaşmaya yatkınlık çıktı başka bi doktorda preeklampsi değilsn pıhtılaşma var dedi anlıcağınız ortada kaldım bi bebek çok istiyorum ama çok korkuyorum aynı şey olmasından . .

Bende hafif derecede preeklampsi vardi yani tansiyonum 14/10 15/10 oluyordu...
37. Haftada 2 gün hastanede yattim,doğuma kadar hergün hastaneye gittim tansiyon ve nst ye girdim be ultrasonla hergün olmasada bakildi .. öncesinde de 24 saatlik idrar toplama yaptik... protein kaçağı var ki diye baktılar zaten varsa sorun ondan çıkıyor...
Ultrasonda bebegin gelisimi geriydi kilo filan almiyordu 38. Haftada aldılar kilosuda iyidi...

24 saatlik idrar toplama yapıldı mi sizde.. insallah sag salim alırsınız kucağınıza

Bende hafif derecede preeklampsi vardi yani tansiyonum 14/10 15/10 oluyordu...
37. Haftada 2 gün hastanede yattim,doğuma kadar hergün hastaneye gittim tansiyon ve nst ye girdim be ultrasonla hergün olmasada bakildi .. öncesinde de 24 saatlik idrar toplama yaptik... protein kaçağı var ki diye baktılar zaten varsa sorun ondan çıkıyor...
Ultrasonda bebegin gelisimi geriydi kilo filan almiyordu 38. Haftada aldılar kilosuda iyidi...

24 saatlik idrar toplama yapıldı mi sizde.. insallah sag salim alırsınız kucağınıza

Ben maalesef bebeğimi kaybettim 40 gün önce maalesef onu hiç bir zaman kucağıma alıp sevemicem bu dünyada maalesef :(

arkadaşım bende ilk hamileleiğimde kızımı 27.haftada preeklampsiden kaybettim.2011 yılında.
ağır geçirdi,m bende ölümlerden döndüm.
tansiyon kalıcı oldu bende.şimdi tansiyon hastasıyım.doktorum pıhtılaşma testi yaptı malesef kan pıhtılaşması da çıktı.
2.hamileliğimde tansiyon ilacıyla ki ben şimdide tansiyon ilacı kullanıyorum coraspirn ve cleaxxan 0,4 lük iğne vurunduğum halde 36.haftalarda tekrar geçirmeye başladım 37 de doğum yaptım çok şükür kızmda bende iyiydik şimdi 3,5 yaşında.
kızımın kardeşini olmasını çok isityorum ama bu preeklampsi çok lanetttt anne ölümü ve bebek ölümü çok olan bi rahatsızlık.
iyi bir dr a git.
inşallah rabbim acına melhem olacak evladı sağlıklşa sağlıklıuca aldırır

Back
X